Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir süredir bu bölgede ve bu şehrin içinde yaşayan ve de bu şehrin otobüsünü metrosunu kullanan, iki günde bir Kıbrıs Şehitleri’nde yürüyen ve Kordon’un tadını mutlaka ve sık sık alabilen biri olarak bana ayrılan bu araziyi işgal ediyorum..

        İyiyi de kötüyü de yazmaya çalışıyorum.

        Buyurun size iyi bir şey..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılına gireceğimiz gelecek haftadan itibaren yoğunlaşacak yolculuk taleplerine yepyeni önlemlerle karşımıza çıkıyor.

        “Ücret toplama sistemi ayrıntılı biniş verileri” tarafından belirlenen istatistiki bilgiler sahada yapılan incelemeler ve gelen vatandaş talepleri üzerine, özellikle öğrencilere yönelik yeni hatlar devreye sokuluyor..

        Pazartesi gününden itibaren 145 ilave otobüs daha seferlere katılacak..

        ESHOT Genel Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde eğitim gören öğrencilerin mağdur olmaması için Bornova-Buca arasında yeni bir hat açıyor. Bornova Metro Aktarma ile Tınaztepe Kampüsü hattında otoyol güzergahını kullanarak “ekspres” hizmet verecek otobüsler 390 numara altında sefer yapacak.

        Yine öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Fahrettin Altay-Buca arasında ise Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’nden Tınaztepe Kampüs’e, yine otoyol güzergahını kullanarak “ekspres” çalışacak 690 numaralı yeni hat hizmete girecek ve 581 numaralı hat Halkapınar’a uzatılacak..

        Metro’da da seferler artırıldı..

        İzmir Metro A.Ş. yeni eğitim yılının başlamasını dikkate alarak 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren kış dönemi sefer planını uygulamaya geçirdi. Yeni sefer planıyla pik saat uygulaması tüm güne yayıldı. Buna göre artık hafta içi her gün 06.30 ile 20.30 saatleri arasında İzmir Metrosu, 4.5 dakika sefer aralığı ile işletim yapacak.

        Bir başka güzellik

        İzmir’de ilklerin altına imza atan Bayraklı Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirecek..

        Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünde Bayraklı Smyrna Meydanı’nda saat 19.23’te 1923 kişi aynı anda Zeybek oynayacak. Binlerce kişinin katılması beklenen etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar da hep bir ağızdan söylenecek.

        3 BİN KİŞİ BAŞVURDU!

        Düzenlenecek organizasyon için aylar öncesi duyuru yapan Bayraklı Belediyesi’ne yaklaşık 3 bin kişi başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında ev hanımları, Bayraklı Belediyesi Semt Evleri kursiyerleri, öğrenciler de yer aldı. Bunların içerisinden 1923 kişi seçildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için de çok sayıda kişi yedek olarak belirlendi.

        1923 KİŞİ OYNAYACAK

        Cumhuriyet Bayramı’nın ruhuna uygun olarak o gün zeybek oynayacak olan 1923 kişinin eğitimine başlandı. Bayraklı Belediyesi’ne ait 20 Semt Merkezi’nde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu antrenörleri eşliğinde katılımcılara Zeybek öğretiliyor. Çalışmaların 15 Ekim’e kadar süreceği belirtildi.

        Düşünebiliyor musunuz ki; üç bin kişi aynı anda ayağını yere vuruyor..

        1923 kişi senkronize bir biçimde dizini yere koyuyor ve ‘haydaaaa’ diye dönerek ayağa kalkıyor..

        Yer yerinden oynayacak..

        Bu da eksi veren bir durum

        İzmir 24 saat yaşar..

        Gözünü kapatır ama uyumaz..

        Urla’dan ve Aliağa’dan son otobüsü gece yarısı olmadan kaldırmak ise bu şehre, ‘evinizde oturun niye gezip duruyorsunuz’ demektir..

        Bu şehir 70-80’lerin Ankara’sı gibi bir memur şehri değildir..

        Kanı kaynar..

        Işıkların 23’te söndüğü, yollarda kimsenin olmadığı bir şehir haline isteseniz de getiremezsiniz İzmir’i..

        Daha sonraki otobüs ve metroyu ‘çift tarife’ yapmak yerine; tam tersine, yarı fiyatına indirmelisiniz..

        Adam işten çıktı 18’de..

        Evine geldi ve eşiyle iki çocuğunu alıp haydi Urla’ya gidelim’ dedi.

        Gece pazarını şöyle bir dolaşacaklar..

        Saat oldu 21.00..

        En fazla bir çay içip son otobüse yetişmek zorundalar. Yoksa gece yarısından çok sonraki otobüs çift tarife ve gece 3’te evinde olacak en iyimser ihtimalle..

        Yani ‘sen gezme, evinde otur’ diyorlar orta halli İzmirli’ye..

        Bunu da İzmir’i yönetenlere yakıştıramıyorum..

        Fikir namusu diye bir şey..

        Yazının ilk bulunduğu andan itibaren gerçek yazar ve düşün adamlarının korumaya çalıştığı en değerli şeye fikir namusu denir..

        Fikir namusu sahibi olabilmek aydın olabilmenin mesleki birikim sahibi olabilmenin ve ahlaklı olabilmenin sonunda mümkündür ancak..

        Fikir, çalınması en kolay ama ahlaksızlığın en üst boyutudur..

        Zaten bilginiz yoksa ancak fikir çalarak var olabilirsiniz..

        Tıpkı Kanal A ekranlarında benim yıllarca yaptığım ve öz evladım olan ‘Haydi Maça’ programını, adıyla sanıyla ve kalıbıyla çalıp yapmaya çalışan Murat Çimen ve şürekaları gibi..

        Onlar çalmaktan bıkmayabilir ama bilmezler ki; ben de yeni fikir üretmekten bıkmam..

        Düz mantık

        -Tatlı yiyip tatlı konuşabiliyorsak mantı yiyip mantıklı konuşmak da niye mümkün olmasın?..

        - Niye kalbi düzgün bir insan yapılan bir iyiliği unutmayıp tüm kötülükleri unutabilirken, nankör ve kalbi karanlık birisi yapılan bütün iyilikleri rastladığı bir kötülük uğruna hemen siler atar?..

        - Çarşı.. Hani her şeye karşıydı.. Nasıl oldu da ‘darbeye karşı olamadı çarşı’.. Yoksa bilmediğimiz bir şey mi var?..

        Diğer Yazılar