Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        -PARİS-

        “PARİS, Korsika ve bazı kentlerde, Müslümanlara saldırı hazırlığındaki aşırı sağcı örgüte mensup 10 kişi yakalandı!”

        İstihbarat, polis ve medyadan yayılan “haber”, Fransa’da bomba gibi patladı. Tercümesi hemen şöyle yapılıyor:

        “İç savaş hazırlığında, iç savaş provoke etmek isteyen grup...”

        ALARM VERİLDİ

        Fransa’daki Müslüman topluluklar da, zaten çeşitli tehditler var olduğu için, alarm verdi; başkanlığını Ahmet Oğraş’ın yaptığı çatı örgütü CFCM (Fransa Müslüman Konseyi) hemen İçişleri Bakanı Collomb ile buluştu. İçişleri Bakanı ve CFCM “güvenlik güçlerini kutladı!”

        Böylece, “Fransa’nın 2. büyük dini”ni oluşturan Müslümanlar, sadece “Cihatçı, DEAŞ’çı saldırı ve tehditler” dışında, hedef olarak da gündeme geldi.

        İÇ SAVAŞA HAZIRLIK

        Örgütün adı AFO, “Operasyonel Güçler Hareketi”. Hepimiz “Hareket” ve “Güç”ün ne olduğunu biliyoruz; “Operasyonel” kısmını onlar iyi biliyor; başta 65 yaşındaki şefleri Guy S. içlerinde eski polis ve jandarmalar var.

        Henüz (belki hiç olmayacak) derin devletle irtibatsız görünen bir nevi “Alafranga Susurluk”.

        AFO, 2015 Paris saldırılarından hemen sonra kurulan “Fransa İçin Gönüllüler”in devamı; diğeri pek “gönüllü” sivil toplum örgütü gibi kalmış olmalı ki, “operasyon”a geçmişler.

        Hâlâ yuvalandıkları (ve şu anda izleyicisi daha da artan) “Fransa’nın Savaşı” isimli internet sitesinde, açık açık “iç savaşa hazırlık” dersi veriyorlar: Polis ve yargı takibinden kurtulma, yiyecek stoklama, asimetrik savaş, karşı ayaklanma vb.

        Sitede, “Göreve Çağrı: Modern Savaş”tan uyarlama bir “görsel eser”de, dumanaltı olmuş, saldırıya uğramış Eyfel Kulesi etrafında, tankıyla topuyla savaşan “Fransızlar” var! (Bu arada, gerçekten de, Türkiye’nin yakalayıp yolladığı Cezayir kökenli bir baba ve 2 oğlunun Eyfel’e uçakla saldırı planladığı haberleri de yeni!)

        Bilhassa “istihbarat” istiyorlar: Radikal İslamcı isimleri, imam isimleri, askeri şefleri, mekânları, camiler, silah stokları, komuta merkezleri!

        Amaç, “Asker-vatandaş Fransızları milli sınırlar içinde (kaçınılmaz olan) savaşa hazırlamak!”

        Kısaca, “şiddet tek çözüm!” Çünkü “Başta saf Macron, devlet işini yapmıyor! Temizlik görevi vatandaşta!”

        Güvenlik güçlerini harekete geçiren sadece silahları, poligonlarda eğitimleri değil; patlayıcı yapmaya başlamaları!

        SALDIRI HEDEFLERİ

        Güvenlik güçlerine göre, “saldırı hedefleri” şöyle: “Radikal imamlar, cezaevinden çıkan DEAŞ tutuklu ve mahkûmları, radikal Müslüman olan eski Katolik Fransızlar, rastgele örtülü kadınlar... Hatta dönerciler!”

        İkinci halka da elbette tüm Müslümanlar kadar, onlara “mahalle sempatisi” besleyenler de var; yahut onlarla “nemalandıklarını” düşündükleri kişiler. “Polisten, askerden, beyazlardan nefret eden” hemen herkes!

        Nitekim geçen ekimde, yine 10 kişilik bir grup, sol parti “Boyun Eğmeyenler”in lideri Melenchon ile Hükümet Sözcüsü Castaner’e saldırı planladıkları iddiasıyla yakalanmıştı.

        Bunlar, “Nefret, iç savaş tehdidi” belki çok yabancı olduğumuz şeyler değil; ancak bazen her şey o sırada nerede durduğunuza bağlı! Hedef mi alıyorsun yoksa hedef misin?

        FAŞİZM HAYALETİ

        Kimi uzmana göre, örgütün ideolojik hafızasında “Cezayir Savaşı” var; Cezayirliler için bağımsızlık, sömürgeci Fransızlar için, Fransa’ya da yayılmış “iç savaş!”

        İlle hafıza gerekmiyor; geçen yüzyılın “Fransız Hareketi” isimli milliyetçi, faşizan, darbeci örgütün hatıraları gibi.

        Lideri Marine Le Pen, güvenlik güçleri operasyonunu alelacele alkışlayıp “Bunlarla ilgimiz yok” dese de, bu aşırı sağcıların zeminlerinden biri “Milli Cephe”; yeni adıyla “Milli Birlik” ve eteğindeki gençlik örgütü “Tek Kimlik”çiler.

        Sadece o değil; bütün Avrupa’ya yayılan, İtalya’da, Avusturya’da iktidar olan, Almanya’yı tehdit eden, Macaristan, Romanya, Polonya’da coşan “Mülteci korkusu, yabancı düşmanlığı!”

        Marx’ın komünizm için söylediğini uyarlarsak, “Avrupa’da dolaşan faşizm hayaleti!”

        LAİKLİK TARTIŞMASI

        Müslüman çatı örgütüyle görüştükten sonra, İçişleri Bakanı tüm vilayetlere de bir talimat verdi: Sadece Müslümanların korunması için değil; tüm Müslümanları kapsayacak, Fransa’da cami finansmanı, din görevlisi eğitimi ve radikalleşmeyi önlemek için, çok geniş tabanlı “Müslüman çalışma grupları”. Gençleri, kadınları da kapsayacak şekilde. 15 Eylül’e kadar. Cumhurbaşkanı, “Fransa’da İslam’ın örgütlenmesi” üstüne ertelediği planı açıklamadan önce.

        Dün Papa’yı ziyaret eden cumhurbaşkanı, devlet ve din (Katoliklik) üstüne düşünceleriyle “laiklik” tartışması alevlendirmişken!

        Diğer Yazılar