Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tolga, Caner, Vida, Tolgay, Lens, Love, Mustafa… Kenarda da bir takım tam takım oynuyor adeta.

        Maç Beşiktaş’ın canlı presi, Quaresma’nın iki top kaybı, iki kötü pas-orta girişimiyle başladı. Üst üste iki ağır çekim muhakeme ile Negredo’yu da ekleyelim. Belki aşırı istek, acele gol hevesi.

        10 dakikayı bulmadan kaleyi-kaleciyi bulan şut dörttü. En iyisi ise, beşinci, kaleyi bulmayıp sıyıran, Quaresma’nın gelişine şutu. 6. şut Pepe’nin diz altıyla gol olduğunda, tüm takım karşı kaleyi kuşatmıştı.

        Beşiktaş 5 gol atacak takım gibi oynadı daha ilk yarı; Karabükspor da 5 yiyecek gibi.

        2. golde Talisca arka arkaya tam 3 şut attı; baktı sıradan şut olmadı, “en yakışıklı”sını vurdu.

        Beşiktaş en rahat, en huzurlu, en istekli, en coşkulu, en koşulu, en demarke, en geniş alanlı, en baskılı, tam saha baskılı maçını oynadı.

        Niyetsiz demek zor da, kısmetsiz midir, yoksa Cenk gittiğinden beri Talisca fiilen santrfor olduğundan mıdır, o kadar topla en zor buluşan Negredo’ydu. Top “beni gol yap” diye yalvardığında, iki kez kalecinin ayaklarına takılıverdi.

        2. devre Karabük “işçi takımı” olduğunu az hatırladı. Negredo karambollerde kaybolup yerini “Aşk”a bırakırken, Oğuzhan-Vida değişikliği ile yine tayini çıkan Medel iki kez oyuna girmiş oldu; saniyesini bırakmadığı oyuna! Allah Quaresma’ya çok yetenek vermiş, gol vermemiş! Karşı karşıya bile. 60 dakika, 19 şut, 12’si çerçeveye, sadece 3’ü gol istatistiğinde payı büyüktü!

        O yetenekle donanmış özel kişi, Vagner, Adriano’nun topu kazanıp harika getirişinde ince dokunuşla ilk resmi resitalini verdi! Sonraki ayağına dolansa da, bir sonraki kafasından kaleciye takılsa da, Negredo’nun bir adım önüne geçti çoktan. Son golle iki adım!

        Talisca ilk golünü nasıl 3 taksitte atmışsa, frikiği de, lezzetli bir lokmanın ağızda dolanışı gibi, direkten direğe gezdirip tadını çıkararak “Güzel sanatlar okulu”na armağan etti. Sadece Güneş değil, maçı izleyen ay, bulutlar, yağmur damlaları da alnından öpüverdi.

        O kadar emek ve şuta 5 golün az olduğu maçta Lens bile canlıydı; maçı oradan anlayın!

        MEDEL BÜYÜLEDİ

        Her topa giren, her yere koşan, her mevkiiye uyan “İleri” Medel

        MAÇIN ÖZELLİĞİ

        Yarıdan fazlası kaleyi bulan 20’den fazla şut!

        Diğer Yazılar