Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Negredo iki haftada kendinden başka herkesi santrfor kılan müthiş şeyler yaptı. Ben maç açan “Tirbuşon” diyeyim; siz “yardımsever” deyin!

        Beşiktaş “Portekiz Milli Takımı”ndan mahrum çıktı. İleriye asistçi Negredo yerine süratli gol kralını koymuştu. Pepe yokken de Vida yedek; Trabzon’da Yusuf kenarda, Abdülkadir her yerdeydi.

        Trabzon da hırslı, hızlı başlayınca hareketli, vaatkâr bir maç çıktı. Vaat yetmiyor tabii.

        İlk 15 dakika top kaybı dışında pek vaadi olmayan Lens’ti. Ama 21’de gol hazırlamak yerine mutlak gol önledi. O süreyi Beşiktaş yüzde 65 topla, ama ileride pek ayakta tutamayarak pozisyonsuz geçirdi.

        Muamma Love’un topu neden saklayamadığıydı. Iska da dahil. 20’den sonra Trabzonspor çıkmaya karar vermişti. Ve daha tehlikeli oldu. Tam Buraklık pozisyon N’Doye’a gelip esas golcüyü bulamayınca uçup gitti. Hızlı ama pozisyonsuz yarının ilk pozisyonu buydu; ikincisi Love’un Talisca’ya pası düşünmeyen şutu.

        Sonra pozisyonların anası geldi; Talisca kaleyi değil Onur’u gördü...

        Maçta itirazlık çok pozisyon var, kötü niyet olmayınca gerilim pek yoktu.

        Güneş tıkalı maçı açmak için Negredo’yu tirbuşon olarak tasarlamış olmalı. Değişiklik Güneş saatine göre erken geldi. Mutsuz bir ‘Aşk’ izledik o an. Kendi de henüz pek mutlu etmiyor. Trabzonspor Burak’ı Beşiktaş Quaresma’yı arıyordu; Medel, Pepe de olabiliyor zaten!

        Pereira’nın Adriano’yu kör edişini hakemin görmemesi ilginçti! İki takım için bazı şeyleri göremedi, ama çok mutsuz etmedi.

        Çalımbay, Yusuf hamlesi yaptı; arı gibi uçuşan Abdülkadir başına bal yapamıyordu. İkinci santrforu ceza sahasına attı. Beşiktaş’ın oyundan düştüğünü düşündü.

        Oyuna giren esas eleman, maçı zehirlemeye koşan taraftardı. Nasıl bir muhakemeyle ne başaracağını düşünüyorsa veya düşünemiyorsa artık!

        Tirbuşon yine açtı: Önce top ayağına yapıştı, sonra Caner’e açtı, yetmedi, alıp bir de asist yaptı yine! O da yetmedi, duvar olup bir tane daha yaptı! Üçüncüyü de sundu Babel’e. Olmadı.

        Maç sonları Beşiktaş’ın geride ve hemen ileride çoğalışı önemliydi. Demek hafta içi herkes yorulmamış! Beşiktaş’ın başında Trabzonspor’un kaptanı, Trabzonspor’un başında Beşiktaş’ın kaptanı...

        Şampiyonlar Ligi’nin önemli maçında da, Fransız PSG’de (Basklı) İspanyol Emery, İspanyol Real başında (Cezayir Kabilili) Fransız Zidane var. Futbolun bu sınır ötesi doğası aslında fanatizmin sınırını da çiziyor. Aşırı milliyetçi fanatizmin de, şehir fanatizminin de.

        Halihazırda kadrodaki hiçbir Trabzonsporlu, Güneş’in katkısının yanından geçmedi... Bırakın 6 şampiyonluğu!

        Halihazırda kadrodaki hiçbir Beşiktaşlı, Çalımbay’ın katkısının yanına ulaşmadı... Bırakın 6 şampiyonluğu!

        Bir Beşiktaş maçıyla jübile yapmış Trabzonsporlu Güneş ile o maçta Beşiktaş formasıyla Güneş’i omuzlamış Çalımbay’dan maçın ustası, ağabeydi!

        KULÜBE FARKI

        Beşiktaş’ın eksik de olsa, kulübeden gelenlerle kazanan kadrosu.

        TOPLAMA KADRO

        Trabzonspor’un takım olamayan toplama kadrosu.

        Diğer Yazılar