Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayata gözlerini 11 Nisan’da kapatan, cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Monik Benardete için sevenleri ölümünün ay dönümünde Ortaköy’deki Etz Ahayim Musevi Sinagogu’nda buluştu. Başta Benardete Ailesi olmak üzere İstanbul cemiyet hayatının önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşen anma töreninde Benardete dualarla anıldı. 59 yaşında aramızdan ayrılan Benardete’nin dostları onu rahmet, sevgi ve hasretle andı. Törene katılan simalar arasında bulunan, Monik Benardete’nin 84 yaşındaki annesi Vivet Burla da yardımcılarının kollarında ayakta güçlükle duruyordu. Allah kimseye evlat acısı tattırmasın. Monik Benardete 3 Nisan gecesi fenalaşarak hastaneye kaldırılmış, 9 gün süren yaşam savaşını kaybederek 11 Nisan günü hayata gözlerini yummuştu. Benardete’nin cenazesi Şişhane’deki Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen törenin ardından Ulus’taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. Gerçekten onu çok özleyeceğiz.

        Sokak partisine BÜYÜK İLGİ

        Geçtiğimiz gün Karaköy renkli bir sokak partisine evsahipliği yaptı. Adidas’ın ‘Celebrate Originality’ teması kapsamında gerçekleştirdiği partisine ilgi büyük oldu. Sosyete ve sanat dünyasından Merve Hasman, Hepsi Grubu, Selin Demiratar, Yasemin Kozanoğlu gibi isimlerin katıldığı partide, sokaktan çıkan sanat performansları bir araya getirildi.

        Sosyetenin gönüllü hanımları pazarda

        Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) çalışmalarını desteklemek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Esma Sultan Yalısı’nda “Tog Bazar” adı altında bir pazar kuruyor. 25 Mayıs Salı günü 12:00-20:00 saatleri arasında gerçekleşecek bu etkinlikte takı tasarımcısı Tansa Mermerci Ekşioğlu, Sevan Bıçakçı, Sinem Güven, Şebnem Çapa, Meltem Tahrancı gibi sosyetenin yakından tanıdığı isimler ürünlerini hayırlı bir iş için satacak. Elde edilen gelir de Toplum Gönüllüsü gençlerin; eğitim, sağlık, çevre, insan hakları, kadınların güçlendirilmesi vb. pek çok farklı alanda uygulamakta oldukları sosyal sorumluluk projelerine destek olmak için kullanılacak.

        Ivana New York'ta görücüye çıkacak

        Bu hafta piyasada olan OK! Dergisi'nde hazırladığı tasarım mayo ve bikinileri Sex And The City filminin ilkinde ünlü yıldızlar tarafından giyilen Ivana Sert ile Sex And The City 2 filmi için hazırladığı mayolar ve hayalleri hakkında güzel bir fotoğraf çekimi ve röportaj yaptık. Çekimler esnasında Ivana'nın çok iyi bir model olduğuna karar verdim. Anlamlı bakışları ve verdiği pozlarla “Eşi Yurdal Bey kıskanmasın” seksiliğini ön plana çıkarmasını biliyor. Önümüzdeki yıllarda Sex And The City'de oynaması için kendisine teklif gelirse hiç şaşırmam. Bu arada Sex And The City 2 filminde bu kez Ivana'nın mayo tasarımlarını seksi güzel Samantha giyecekmiş. Önümüzdeki günlerde filmin New York'taki basın toplantısına ve akşamki partisine katılacak Ivana için, akşamki partide kendi tasarımı olan 12 mayosunun sunulacağı mini bir defile de yapılacakmış.

        Maçka'da dördüncü tango şenliği

        İlki bundan altı yıl önce yapılan tango şenliğinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştiriliyor. Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde üç kez tekrarlanan bu organizasyona iki yıl ara verilmişti. İstanbul’un 2010 kültür başkenti olması ile bu etkinlik yeniden önem kazanmış. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Maçka Demokrasi Parkı'ndaki bu etkinlikte Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Nişantaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu ev sahipliği yapacak. Koç Üniversitesi ve İTÜ bu şenlikte tango gösterileri yapacakmış. Pist, gösteri dansları dışında tango yapmak isteyenler için de açık olacakmış. 20 metre çapında suni parke ile kaplanan pist dans edenlere rahatlık sağlasın diye hazırlanmış.

        Yeni bir marka daha

        Geçtiğimiz yıl Home Store markasını satın alan Erdal- Emel Acar çifti, maşallah işlerini iyice genişletiyor. Avrupa'da 18 ülkede 450'nin üzerinde mağazası ile faaliyet gösteren dünya markası "Orsay" Erdal Acar ve Yaşar Eşgin'in ortaklığıyla Türkiye piyasasına da giriyor. Modern ve günün moda trendlerini yansıtan koleksiyonları ile İstanbul başta olmak üzere Türkiye pazarında da yer alacak olan ‘Orsay’ markasının ilk mağazası, yarın Kadıköy'de açılıyor. Açılış organizasyonunda genel merkezi Almanya’da bulunan Orsay'ın üst düzey yöneticileri, Erdal-Emel Acar ve Yaşar Eşgin tarafından ağırlanacak.

        Diğer Yazılar