Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “X nedir?” diyeceksiniz! Siz ne isterseniz yazın! Dünden itibaren bazı köşelerde çıkan yorumlar ve manşetler bu ülkenin bir gerçeğini bir kez daha gösterdi; bir kısım “koza çocukları” saklandıkları yerde bekliyorlar ve zamanı gelince ortaya dökülüp başlıyorlar halk ile devlet arasına duvarlar örmeye!

        Sevgili dostlar, bir köşe yazarı elinde yazılı belge olmadan kesin çıkarımlar-tespitler yapamaz. Sınır “sorgulama-beyin fırtınası” çizgisidir ve benim dün yazdığım “4 seçeneğin sorgulanmasının” ötesi artık “yazarlık” veya gazetecilik değil “etki ajanlığıdır”! “Devlet, halkı bombaladı, MİT’te kesin bilgi vardı, 3 saat kala geldi” gibi iddialar daha doğrusu kanıtlanması asla mümkün olmayan bu “söylemler”, asla ama asla iyi niyetle sorgulanamaz. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın atandığı ilk günden bugüne “nasıl yıpratılmaya çalışıldığını” hatta bu “şebekenin ucunun nasıl İsrail’e kadar uzandığını” bu köşede defalarca yazdım. Bu son olayda aynı şebekenin uzantılarını bir kez daha gördük; MİT’i yıprat-salla belki Fidan’ı koparırsın! FİDAN KOPMAZ!

        Sonuç: “Yanlış istihbarat olduğu” bilgisi devletin resmi organları tarafından kabul edilen bir gerçek. Önemli ayrıntı şu: Bu bilgi nasıl “elde edildi, üretildi”? Odaklanmamız gereken bu mekanizmayı anlamak-anlamaya çalışmak ve bunu yaparken asla ama asla devletin kurumlarını, devleti ve hükümeti yıpratmaya çalışmadan sonuna kadar OBJEKTİF olmak!

        Türkiye ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük hatasını yapan’ İMKB yönetiminden kurtuldu!

        2012’ye girerken Türk sermaye piyasalarına çok iyi bir haber geldi... “Emir iptali, kör havuz” gibi Cumhuriyet tarihinin en büyük hatalarını yapan Hüseyin Erkan ve yakın ekibi, görevden alındı, yerine yeni bir isim atama için KÖŞK’e gönderildi... Sevgili dostlar, 2011 yılım bu adamlarla ve yaptıkları hatalarla bu köşede mücadele etmekle geçti... Yorulduk, gerçekleri ortaya koyduk ama devletimiz de “doğru olan adımı” beklemeden attı, yaraya neşter vurdu! Türkiye, bu ekipten ve hatalarından kurtuldu. MUTLU ve sağlıklı yıllar Türkiye... Yepyeni düzenlemeler, halk yararına atılacak adımlar bizi bekliyor... Yeni yönetimi şimdiden tebrik ediyorum...

        Türkiye 2011’i ‘+’ kapatıyor... Umarım 2012 ‘daha çok büyüyeceğimiz’ bir yıl olacak!

        TÜRKİYE ile ilgili “olumsuz” ekonomik senaryolara hiç katılmadım, bugün de asla katılmıyorum... Hatta tezim çok açık ve bu köşede daha önce de paylaştım: Türkiye, 2012 yılında “Cumhuriyet dönemindeki varlığının” en az yüzde 10’u kadar büyüyecek! Sevgili dostlar, yukarıda da yazdığım gibi; herkes olumsuz olsa bile ben tam aksini düşünüyorum; Türkiye, 2012 yılında, Ortadoğu’da savaş senaryosu hayata geçirilemezse, 1923’ten bugüne yakaladığı toplam büyümenin yüzde 10’u kadar büyüyecek... “Neden?” derseniz, detayı sadece Türkiye’ye özgü değil ama “2012 gerçeğinden” en çok yararlanacak ülkelerden biri Türkiye olacak.

        Sebebi de çok açık: Altından çıkan para dahil dünya genelinde 2012 yılında “yer bulunca koşacak” 10 trilyon dolar var ve bu para bazı “ülkeleri” patlatacak! Sonuç: 2012 yılında, Ortadoğu’da zorlanan savaş çıkmaz ve dünya en küçük bir düzelme yoluna girerse, bu dinamik içinde dünya genelinde en büyük payı alan ülke TÜRKİYE olacaktır! Sakın “Olmaz” demeyin; ilk olumlu dalgada, dünya genelindeki en küçük bir “düzelme sinyalinde”; Türkiye, varlığının yüzde 10’u kadar büyüme sergileyebilir! 2012 Türkiye için güzel olacak, asla ama asla umudunuzu, isteklerinizi zayıflatmayın ve zayıflatmalarına izin vermeyin! Nice mutlu SENELER...

        Diğer Yazılar