Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "TÜRKİYE YENİ DÜNYA DÜZENİ denkleminde süper güçlerden biri olacak" tezini her paylaştığımda, düşünen-düşünmeyen, anlayan-anlamayan her kesimden gelen "Asla olamaz" tepkisini anlamıyorum! Tamam siz haklısınız olamaz! Türkiye "süper güç" olamayacak hatta siz daha da sevinin diye "sefil" olacak!

        Sevgili dostlar, bu topraklar kadar "Nasıl yapsak da biraz yıpratsak, orasını burasını delsek" diyenlerin bir arada bulunduğu bir coğrafya olamaz! Tamam kabul ediyorum; Türkiye sizin temenni ettiğiniz gibi "sefil" olacak ve "kaos çıkacak" hatta 1960'tan, 1980'den, 2001'den daha kötü siyasi-ekonomik krizler, büyük devalüasyonlar, depremler olacak! Mutlu oldunuz mu; itiraz edenler ve onlara okuduğunu dahi anlamadan "alkış tutanlar"!

        Son söz: Türkiye çıktığı yolda başarılı olamaz ve temenni edildiği gibi "sefil" olursa, "tuzu kurular" dünyanın her yerinde "hayatlarını, standartlarını dahi düşürmeden" yaşarlar ama bugün başlatılan "toptan kalkışma-kalkınma" ruhunu anlayamadığı, içinde hissedemediği için veya siyasi ayrımcılık kaygılarıyla fikren bile olsa destek vermeyen "yığınlar da" Türkiye ile birlikte "sefil" olurlar! Açın gözünüzü; çıkışınız Türkiye'nin YENİ DÜZEN içinde "süper güçlerden" biri olmasında! BAŞKA ÇIKIŞINIZ YOK!

        Türkiye, 2012 yılında 'Cumhuriyet dönemindeki varlığının' en az yüzde 10'u kadar büyüyecek!

        HERKES 2012 için felaket senaryosu yazıyor. Ben tam aksini düşünüyorum; Türkiye, 2012 yılında, Ortadoğu'da savaş senaryosu hayata geçirilemez ise 1923'ten bugüne yakaladığı toplam büyümenin yüzde 10 u kadar büyüyecek. İnanmadınız mı? Bu iddiayı unutun, size Ali Babacan'ın dün yaptığı konuşmadan bir cümleyi aktarayım: "...sadece Amerika'da 3 trilyon dolar beklemede, korkudan hareket etmiyor!" Buna bir de ben ekleme yapayım: Dünya genelinde 10 trilyon dolar, altın alıp park etmiş parayı da eklersek, çok daha fazla, kıpırdamadan duruyor. Dünya inanılmaz bir likidite bolluğu pençesinde ve "ilk sorunsuz virajda" bu para başta sermaye piyasaları olmak üzere birçok yeri patlatacak.

        Sevgili dostlar, bu noktada başka bir açıklamadan alıntı yapayım: "...Frost&Sullivan Türkiye Direktörü Philip Reuter, Türkiye'nin 2012'ye dönük uluslararası büyüme planları açısından kilit ülke olmasını, önlerinde büyük fırsatlar duran yerli şirketlerin verimli iş ortaklıkları kurmalarını beklediklerini kaydetti ve şöyle devam etti: Türkiye'nin stratejik konumu ve istikrarlı yapısı, Arap Baharı'nı takip eden süreçte Türkiye'deki yerleşik şirketlerin faaliyetlerine avantaj sağlayacaktır. Dolayısıyla Türkiye'nin merkezi bir ülke olmaya ilişkin önemi daha da artacak. Tüm faktörler göz önüne alındığında, Türkiye'nin 2012'ye dönük uluslararası büyüme planları açısından kilit ülke olmasını, önlerinde büyük fırsatlar duran yerli şirketlerin verimli iş ortaklıkları kurmalarını bekliyoruz... "

        Sonuç: 2012 yılında, Ortadoğu'da zorlanan savaş çıkmaz ve dünya en küçük bir düzelme yoluna girerse, bu dinamik içinde dünya genelinde en büyük payı alan ülke TÜRKİYE olacaktır! Sakın "Olmaz" demeyin; ilk olumlu dalgada "Türkiye, varlığının yüzde 10'u kadar büyüme" sergileyebilir! Benden söylemesi!

        Önemli not: Türkiye sermaye ve para piyasalarında gerekli düzenlemeleri acilen yapmalı. Bir acı örnek: Türkiye'deki banka harici finans kurumları gecelik faiz almadıkları için her gece 2 milyar dolarlarını İngiltere deki metal borsasında değerlendiriyor! Bu gidiş gelişten başta İngiliz aracı kurumları olmak üzere birçok "yabancı komisyoncu" yararlanıyor! Yapılacak bir düzenleme ile bu para Türkiye'de özellikle Altın Borsası, VOB veya İMKB içinde faiz dışı bir yapı içinde getiri payı alabilir. Bir acı örnek daha vereyim: Başta büyük İngiliz bankaları olmak üzere dünya genelindeki büyük bankalar, bünyelerinde "Shariah Board" kurup "İslami Finans" ürünlerini genişletirken Türkiye devleti ve özel sektörü ile UYUYOR! UYAN TÜRKİYE, bu kafayla Londra'nın yerini İstanbul alamaz!

        Diğer Yazılar