Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYLARDIR yazıyorum; Maslak Harp Akademisi içinde yer alan, Türk devleti ve halkının askerine tahsis ettiği 300 dönüm üzerindeki yeşil alanı, 100 beyaz Türk kardeşimiz golf zevklerine ayırmışlar ve on yıllardır orada topa vuruyorlar! Onlar vuruyor, ben yazıyorum! Boşa da gitmiyor yazılanlar! Bu yazılar sizlerden çok destek alırken, konunun özellikle kamuoyundaki tartışılma süreci de başlamış oldu.

        Sevgili dostlar, her geçtiğimde beni üzüntüye boğan bu haksızlık en sonunda düzeltilme yoluna girdi ve geçtiğimiz hafta sonu, Türk devletinin yetkili kurumları bu arkadaşlara "burayı acilen boşaltmaları için" tebligat yaptılar! Evet, yanlış okumadınız son birkaç ay içinde yazılan ihbar kabul eden kurumlar harekete geçtiler ve bu arazinin hukuki durumunu inceledikten sonra "bu arkadaşların oradaki varlıklarının" Türk devleti ve milletinin haklarının usulsüz ve haksız yere gaspı olduğu hükmüne vararak ilk adımı attılar. Şimdi hep birlikte Türk halkının olması gereken bir yeşil alanın, 100 kişinin işgalinden kurtularak Türk insanına geri verilişini izleyeceğiz. Orada artık sadece eski İngiliz başkanların torunları veya kalantorlar değil, o bölgede tamirhanede çalışan ama pazar gününü yeşil bir parkta geçirme hakkı olan çocuklar, öğretmenler, askerler, her gelir grubundan insanlar, kısacası Türk halkı olacak. Ne mutlu bu ülkenin hukuk düzeni içinde eşit Türk vatandaşı olana! Ne mutlu bu ülkeyi kalantorların arkasından değil, bu halkın içinden yönetenlere.

        Sonuç: Golf oynanmasına karşı değilim! Verirsin parasını, alırsın uygun araziyi, istediğin kadar topa vurursun! Halkın olması gereken bir alanı kendine kapatıp, "Ben spor yapıyorum ama" gibi bir sebebin arkasına sığınırsan, Türk devleti gelir ve seni böyle kapıya koyar! Haydi bakalım golf tutkunu kardeşler pamuk eller cebe, verin parasını yapın sporunuzu! Beleşe fazla alışmışsınız!

        Son söz: Bu arkadaşlar "Biz buradan çıkmayacağız, yıllardır buradayız" diyorlarmış! Bu halk, kendine ait olanı size yıllarca bedava kullandırmış. Teşekkür edin ve halkın malını daha fazla gasp etmeden bir an önce sahibine teslim edin, sahibi gelip almadan!

        Türk devletinin orman işletecek parası yok mu

        YUKARIDAKİ yazıya benzer başka bir konu; İstanbul'da işletmeye verilmiş ve adı uydurularak "özel orman" haline getirilmiş yerler. New York Belediyesi bilmiyor değil mi; Central Park'tan 5-10 özel orman çıkarmayı!

        Sevgili dostlar, İstanbul'da Maslak'ta bir ormana girmek istiyorum, yürüyüş yapacağım, her kapıda bir adam; "Hop hemşerim giremezsin, burası X özel ormanı, yanı da Y özel ormanı"! Yok ya; deden mi dikti bu ağaçları! Saçmalık hem de nasıl bir saçmalık! Buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve yönetenlere sesleniyorum; "Yıllık geliri Avrupa'da devletleri geçti" dediğiniz Belediye'nin bir ormanı park yapıp halkına hizmet edecek gücü mü yok? Ormanları işletmeye veriyorsunuz. Gidin bakın çok mu güzel işletiliyor. Hafta sonu konser adı altında binler geliyor, o gece ve ertesi sabah bira şişesinden yoldan geçilmiyor! Bu mu belediye, şehircilik, kent devrimi!

        Sonuç: İstanbul'daki bu özel orman saçmalığı bitene kadar konuyu sizlerle paylaşmaya ve gündeme getirmeye devam edeceğim. Türk devletinin, en büyük belediyesinin bu halka yeşil alan sunacak imkânı yoksa; yazık bu ülkeye!

        Son söz: Boğaz kenarı yalıların işgalinde, ormanlar başkalarının elinde, halka da bir tek alışveriş merkezleri kalıyor. İstanbul gibi bir şehirde hafta sonları çocuklar kapalı yerlerde perişan oluyor. Alışveriş merkezleri dolsun diye yapıyorsanız, o da ayrı!

        Merkez Bankası, kime hizmet ediyorsun?

        MERKEZ Bankası çok önemli bir adım atmış ve az kazanan bankalarımızın kârlarını artırmak için halkın daha çok faiz ödemesine karar vermiş! Süper! Tam bir devlet yaklaşımı; halktan al, özel bankalara ver!

        Sevgili dostlar, şaka gibi! Merkez Bankası, bu kadar çok kredi kartı mağdurunun olduğu bir ülkede kredi kartı gecikme faizini halkın aleyhine bir şekilde yükseltiyor! Fazla söze gerek var mı? Sorarlar adama; kime hizmet ediyorsun!

        Diğer Yazılar