Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti’nin kuruluş karakteri dört unsurluydu.

        1. Ümitliydiler... (Çünkü meydan boştu, sesi gür meydancı yoktu...)

        2. Sabırlıydılar... (Hatta tahammüllü...)

        3. Çalışkandılar... (Hem de çok...)

        4. Siyaset kültürleri yoktu. (Maalesef...)

        Gerçi Refah Partisi’nden alınmış bir siyaset terbiyesi vardı; ama bu terbiye, yeni bir girişim için güven ve cesaret vermiyordu...

        Refah terbiyesi uzun zamanın ürünüydü. İşe, Selametçi kadroyla başlamıştı. Biçimde bir ifade vardı; ama ruhta bir olgunluk yoktu. Bu nedenle AK Parti kuruluşunda kendi etkinliğinin ürününü yaratamadı.

        AK Parti’nin hemen parlayıp altı ay içinde iktidar olmasına karşılık, Refahçıların (milli görüşçülerin) bir türlü palazlanamayışları kültür yapılarının zayıflığı hatta olmayışı idi...

        Siyaset lisanıyla konuşalım, Refahın kültürü olgunlaşmamıştı. AK Parti bunu gördü. Tayyip Bey, bu eksikliğin telafisini değil, yeni bir kültür oluşmasını öngördü.

        Bunu siyasi iddia yani hedef öncesi kararlılık olarak benimsedi. Ve hem Erbakan’ı; hem de “Refah kadroculuğunu” siyaset sisteminden sildi...

        Bugünden sonra km gelirse gelsin, Refahçı kadroları kabul edilebilir bir siyaset iddiasına ve olgunlaşmış bir varlık yapısına ulaştıramaz...

        AK Parti’nin kendi özgün terbiyesini oluşturmada Kızılcahamam Toplantılarını etkisi büyük oldu. Bu toplantıların başrol oyuncusu Tayyip Beydi. Seçtiği bütün hedefleri AK Parti karar kadrolarının hepsine onaylattı. Böylece kudret pekiştirmesi sağladı.

        İstişare Toplantıları adı altındaki etkinliklerde milletvekillerini, belediye başkanlarını, il başkanlarını, kadın kollarını, gençlik kollarını toplayarak her istediği hedefi onaylattı ve parti içi politika gereğini kabul ettirdi.

        Kızılcahamam’daki toplantıların gerçekleştirildiği Asya Termal Oteli, Gülen cemaatine ait olduğu için, AK Parti Termal Otel geleneğini Afyon’a taşıyacakmış.

        Öyle anlaşılıyor ki, Kızılcahamam kültürü değişiyor... Tayyip Beyin Çankaya’ya çıkmasıyla bu geleneği kim sürdürecektir?

        İşin özü şudur. Kızılcahamam toplantılarının asıl amacı, nihayet hedefine ulaşıyor. Ve Kızılcahamam’da olgunlaştırılan AK Parti kültürü 10 Ağustos’ta yapılacak seçimler için başarıya ulaştırılmış oluyor.

        Tayyip Bey Çankaya’ya çıkınca, yeni genel başkan acaba hangi hedef için bu sık tekrarlı ve geniş kapsamlı Afyon termal toplantılarını harekete geçirecektir?

        Şimdilik kimsenin işin farkında olduğunu sanmıyorum. İster Tayyip Bey kazansın; isterse rakibi kazanmış olsun; değişen bir şey olmayacak.

        Artık Kızılcahamam modeli Afyon toplantılarının bir siyasi kıymeti olmayabilecektir...

        Acaba, AK Parti’de de bir ANAP sendromu yaşanır mı? En büyük merak bu olacaktı

        Diğer Yazılar