Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk yarıda 11 gol atan Akigo’nun Kolombiyalı yıldız oyuncusu Rodallega, kendisini çok iyi marke eden Ali Turan’dan kurtulduğu iki pozisyonda Konya kalesine attığı şutları kaleci Serkan inanılmaz reflekslerle kurtardı. Rakip Konya, sağ kanattan özellikle Skubiç ile yapılan ataklarda birbirinin aynısı 2 ortada kaleci Lukaç’ın hatalarıyla Vukoviç ve Rangelov ile 2 fotokopi gol attı. Yenen 2 golde de savunmanın büyük hataları vardı.

        Soldan rakibe çok rahat orta yaptıran Solbek Güray ile başlayan, göbekteki stoperler Douglao ve Caner’in iyi yer tutamamaları, kaleci Lukac’ın havada topu alamaması, sağbek Ahmet Cebe’nin önündeki golleri atan oyuncuları seyretmesi ile komple savunma hatalarıyla iki gol yendi.

        Kaleci ve savunma takım için önemli bir güçtür. Kaleciniz iyi oynarsa savunmayı iyi yaparsanız, ileri uç adamlarınız da kaliteliyse ve ele geçen fırsatları da iyi değerlendirirseniz maçı yüksek ihtimalle gol yemeden kazanırsınız. İşte dünkü maç bunu doğrular nitelikteydi.

        Ligin ilk yarısında en az gol yiyen takımlardan biri olan Akigo, bunu iyi yaptığı savunmasıyla başardı. Kendi evinde hiç yenilmedi. Kaliteli santrforu Rodallega ile attığı gollerle Süper Lig’de en başarılı sezonunu geçirerek devreyi 7. olarak bitirdi.

        Akigo’nun bu maçı kaybetmesinin kaleci ve savunma hataları dışındaki nedenleri kanatları iyi kullanamaması, maç boyunca sakin kalıp sadece mücadele etmesi, final paslarında başarılı olamamasıdır.

        Akigo gelecek haftalarda bu yenilgiyi mutlaka telafi eder.

        Diğer Yazılar