Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altınordu’nun artık bütün takımların ezberlediği bir sistemi var. Bu sistem deplasmanlarda daha çok iş yapıyor. Altınordu goller atabiliyor. Bunun nedeni ev sahibi takımların açık oynayarak gol atmak düşüncesinde olmaları.

        Kendi evinde oynadığı zaman bu sistem ile gol atması zorlaşıyor. Şeytanlar evinde oynadığı son 6 maçtan sadece bu maçta 1 gol attı. 2 maçta berabere kaldı. 4 maçta ise mağlup oldu.

        Dünkü maçta Altınordu’nun rakibi lider Adanaspor’du. İlk 35 dakika Savunmayı önde yapan orta alanıyla ve forveti ile rakip yarı alana yerleşen kısa kısa paslarla top çeviren ve genellikle sol kenarı kullanan Cengiz ve Erdoğan’ın sürekli yer değiştirerek oynadığı bir Altınordu vardı.

        Çok adamla baskı yaptı. Ama Yusuf Acer’in soldan getirip ortaladığı ve Murat Yılmaz’ın gelişi güzel vurduğu pozisyondan başka pozisyonu yoktu. 35 dakika rakip kalede baskı kurup pozisyon bulamamanın nedeni sistem içinde sistemsizlik yaşamaktır.

        Rakip, Altınordu’nun oyun sistemini çözdü. İlk yarım saatten sonra Süper Lig patentli süratli oyuncusu Uche Kalu’yu Altınordu savunmasının ortasına sokmaya başladı. İlk yarıda 3 kez gelen Kalu 1.’de auta, 2.’de direğe, 3.’de topu fileye attı. Kalu, gol öncesinde topu yan top yapmaya çalışan Berkay’dan kaptı. Yusuf Abdioğlu’na fark atarak golü attı.

        2. yarıda daha baskılı oynayan Şeytanlar, Kalu’nun attığı 2. gole Göksu ile cevap verdi. Fakat 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı Şeytanlar özellikle evinde oynadığı maçlarda golsüzlüğe çözüm bulmak zorunda.

        Diğer Yazılar