Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk futbolunun iki ulu çınarı 104 yıllık Altay ile 106 yaşındaki Karşıyaka hayati önem taşıyan, çok ilginç bir o kadar da dramatik bir derbiye çıktı.

        54 puanla şampiyonluk yarışı veren 2. sıradaki Altay ‘Şan’, 18 puanla 17. basamaktaki Karşıyaka ise ‘can’ için bıçak sırtı gibi 90 dakikada galibiyet için mücadele etti.

        Can derdindeki Karşıyaka, 2-1 kazanarak şampiyonluk yolundaki Altay’ın yoluna taş koydu ve kümede kalma umutlarını son 4 haftaya bıraktı.

        Altay’ın tecrübeli oyunculardan kurulu kadrosu, Karşıyaka’nın ilk 11’de altyapısından 7 oyuncusuna yer verdiği kadrosuna karşı etkili olamadı.

        Açıkçası gençlik enerjisi tecrübeyi alt etti. Kaf-Kaf’ın genç yetenekleri sahanın her yerinde tam saha pres uygulayarak Altay’a oynama fırsatı vermedi.

        İlk yarıda İbrahim Akın’ın golü ile 1-0 galip olarak soyunma odasına giden Altay 2. yarıda 2 gol yiyerek 2-1 mağlup oldu.

        2. yarıda Altay’ın orta alanındaki dağınıklığının savunmasına da sirayet etmesiyle Karşıyaka çok adamla Altay kalesine geldi. Hemen hemen her atakta tehlikeli oldu. Karşıyaka’nın Doğukan ile attığı golde 4 Karşıyakalı oyuncunun Altay savunmasının arkasına sarkması çok enteresandı ve Altay’ın bu maçtaki görüntüsünü özetler cinstendi. Altay taraftarlarının maçtan sonra yeşil-kırmızılı oyuncuları çağırıp tezahürat yapmaları, Karşıyaka taraftarlarının ise Altay’a “Şampiyonluğunuz engellenemez” diye karşılık vermeleri İzmir adına çok güzel görüntülerdi.

        Genç Kaf Kaf son 4 hafta da oynayacağı maçları kazanarak üstüne düşen görevi yapmalı. Çıkmadık candan ümit kesilmez.

        Diğer Yazılar