Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yeni üniversite sınavının adı ne oldu? YKS, YÖKS nedir?

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, bugün yaptığı açıklamalarda yeni üniversite giriş sistemini tanıttı. Önümüzdeki ilk üniversite sınavı itibarıyla uygulanacak olan yeni üniversite giriş sisteminin adı da "Yükseköğretim Kurumu Sınavı" olarak duyuruldu. Yekta Saraç, üniversite sınavının yeni adının kısaltmasını ise kamuoyuna bıraktı. PekiYKS, YÖKS nedir? Yeni üniversite sınavının adının kısaltması ne olacak?

        YENİ ÜNİVERSİTE SINAVININ KISALTMASI NE OLACAK?

        YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın açıklamalarında yeni üniversite giriş sistemi hakkında tüm detaylar paylaşılmış oldu. Önümüzdeki yıl üniversite sınavına girecek olan milyonlarca öğrenci ve beraberinde veliler, yapılacak yeni üniversite sınavı hakkında bilgilendirildi.

        REKLAM

        Sınavın adı ise YÖK Başkanı Saraç tarafından "Yükseköğretim Kurumları Sınavı" olarak açıklandı. Yekta Saraç, açıklamasında sınavın adının kısaltmasını ise kamuoyuna bıraktı. Vatandaşlar ise sınavın kısaltılmış adına istinaden "YKS, YÖKS, YS" gibi örnekler vermeye başladı.

        Sınavın adının kısaltılmış hali henüz belli değil, ancak ilerleyen günlerde kamuoyunun ortak kararı ile bir kısaltma ad belirlenecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ