Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Yeni yasa tasarısı ünlüleri mutlu etti, Hayvansever ünlüler bayram etti

        Hayvanlara eziyeti önlemek amacıyla hazırlanan kanun taslağının torba taslağa dahil olmasını hayvansever ünlüler mutlulukla karşıladı. Ünlü isimler, hayvanlara işkence yapanlar ve öldürenlere 4.5 yıl, nesli yok olma tehlikesi altında olan hayvanları öldürenlere 7 yıla kadar hapis cezası öngören taslakla ilgili duygularını HT MAGAZİN’le paylaştı.

        Yeni yasa tasarısı ünlüleri mutlu etti

        Adalet Bakanlığı tarafından hayvanlara şiddeti önlemek amacıyla hazırlanan ‘Hayvanları Koruma Kanun Taslağı’ ünlü isimleri sevince boğdu. Ünlüler, tasarıda yer alan cezaların hayvanlara yapılan zulmü engelleyeceği görüşünde.

        REKLAM

        HAYVANLARI Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılması için hazırlanan yasa tasarısı, son günlerin en çok konuşulan gündem maddelerinden biri oldu. Sanat dünyasının birbirinden ünlü isimleri, HT Magazin aracılığıyla Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Hayvanları Koruma Kanun Taslağı’nda hayvanlara zulmedenler ya da hayvanları öldürenler için verilecek hapis ve para cezalarını değerlendirdi.

        Ünlü isimler, yasa tasarısında yer alan azami 7 yıla kadar hapis ve 4 bin TL’ye kadar para cezalarının, hayvanlara işkence edenler, onları öldürenler için caydırıcı olacağı konusunda hemfikir.

        TANEM SİVAR: MUTLULUK DUYDU

        Bu konu hakkında bir şeyler yapılıyor olması sevindirici. İnsanlar çıkan haberlerle ilgili başlıkları okuyunca heyecan ve mutluluk duydular.Bu konu hakkında bir şeyler yapılıyor olması sevindirici. Yasa tasarısı haberlerini okuyunca çok mutlu oldum. Bu arada yasa tasarı- sında yer alan nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanlara yönelik düzenlemenin caydırıcı ve uygulanabilir nitelikte olması da ayrı bir mutluluk nedeni.

        GÜLİZ AYLA: ONLARIN DA CANI VAR

        Hayvanların bizim gibi duyguları var. Bitsin artık yapılan zulüm, dertlerini bile anlatamayan canlılara. Bu güzel bir adım.Hayvanlar en az bizim kadar canlı. Onların da bizim kadar duyguları var. Hayvanlara karşı işlenen suçları cezasız bırakmayalım ki caydırıcı olsun. Tasarıyla güzel bir adım atıldı. Devamı da gelecek.

        BURCU KARA: HAYVAN - İNSAN FARK ETMEZ

        Yeni yılın ilk güzel haberi. Birlik olmanın sonucu bunlar. Hayvan ya da insan fark etmez çünkü suç suçtur. Umarım sürekli uygulanır ve işe yarar.

        Her akşam ana haber bültenlerinde yakılan, tekmelenen hatta kurşunlanan hayvan haberleri görmekten kahroluyorduk. Her gün içimiz acıyordu. ‘Hayvanları Koruma Kanun Tasarısı’ Meclis’ten geçip kanunlaştıktan sonra hayvanlara yapılan eziyetin sona ereceğini düşünüyorum. Bu, yeni yılın ilk güzel haberi. Artık hayvanlara kötü muamele yapanlar düşünsün.

        DEMET SAĞIROĞLU: CANIMIZI ACITIYORDU

        Suçluların sokakta serbest bir şekilde dolaşabilmeleri canımızı çok acıtıyordu.Bugüne kadar can dostlarımızın başına gelen pek çok üzücü habere tanıklık etmiştik. Tanıklık etmenin ötesinde suçluların sokakta serbest bir şekilde dolaşabilmeleri daha çok can acıtıyordu. Yasa tasarısı içimize su serpti. Tasarı- nın bir an önce kanunlaşmasını bekliyoruz. İçim içime sığmıyor.

        EMRE AYDIN: YÜREKLERE SU SERPECEK

        Değişiklikler yüreklere bir nebze de olsa su serpecek. Zorbalığı zorbalıkla değil, yasayla engellemek güzel. O yüzden bu kanun ilaç gibi gelecek.Son yıllarda hayvanların karşı karşıya kaldığı zulümlerin son bulması gerekiyordu. Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak olan değişiklikler hepimizi fazlasıyla mutlu etti. Zorbalığı zorbalıkla değil, yasayla engellemek en güzeli. O yüzden tasarının kanunlaşması ilaç gibi gelecek. Oldukça sevindim.

        "ARTIK ŞİDDET AZALACAK"

        AFRA SARAÇOĞLU:Hayvanların mal olarak değil canlı olarak görülmesi gerekiyordu. Hayvanlara şiddette bulunanların en ağır şekilde cezalandırılması taraftarıyım. Şiddetin her türlüsü kötü ve hayatımızda kesinlikle yerinin olmamasını temenni ediyorum. Artık şiddet azalacak. Buna bütün kalbimle inanıyorum.

        "UMUT VERİCİ"

        SELCAN ASYALI: Hapis ve yüksek para cezalarının gelecek olması mutluluk verici. İnsan gibi insanlar, bu konuya hassasiyet gösterdi ve caydırıcı önlemler alınması için uğraşıp yeni bir tasarı hazırladı. Umut verici bir gelişme.

        "TAM BİR YAPTIRIM"

        ALP NAVRUZ: Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak olan değişiklik hayvanlara zulmedenler için tam bir yaptırım olacak

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ