Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yeni yıl 2018'e ilk giren ülkelerden biri Yeni Zelanda oldu

        Yeni yıla ilk giren ülke olan Yeni Zelanda, 2018'in ilk dakikalarına havai fişek gösterisi ile 'merhaba' dedi.

        http://www.haberturk.com/canliyayin

        Güney yarım kürede bulunan ve yaz mevsimini yaşayan Yeni Zelanda, Auckland kentinde bulunan Sky Tower'da gerçekleştirilen havai fişek gösterileri ile 2018'e giren ilk ülke oldu. İHA'nın haberine göre, havai fişek gösterisinin yapıldığı Yeni Zelanda'da binlerce kişi 2018'in ilk dakikalarına 'merhaba' dedi.

        Türkiye saati ile 14.00'da yeni yılı karşılayan Yeni Zelanda'daki Sky Tower'da dakikalarca havai fişek gösterisi yapıldı.

        AVUSTRALYA 2018'İ KARŞILIYOR

        Avustralya'nın başkenti Sydney'de yeni yıl kutlamaları ailelerin çocuklarıyla birlikte izleyebilmesi için yerel saatle 21:00'de gerçekleşen sekiz dakikalık bir havai fişeği gösterisiyle başladı. Avustralya, Türkiye saati ile 16:00'da 2018'e girdi.

        REKLAM

        Pasifik bölgesinde yer alan ülkeler Kiribati, Tonga, Samoa ve Yeni Zelanda’nın ardından yeni yıla giren Avustralya’daki gösterilerde yaklaşık 20 ton havai fişek, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.

        SYDNEY'DEKİ GÖSTERİLERİ 1,6 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

        Her yıl olduğu gibi bu sene de çok sayıda ülke televizyonu tarafından canlı yayınlanan Sydney Liman Köprüsü üzerinden başlayan ve Opera House’un yanı sıra kentin önemli binaları üzerinden fırlatılarak devam eden havai fişek gösterilerinin 1 milyon 600 bin kişi tarafından yerinde takip edildiği bildirildi.

        Gösterileri yerinde izleyenlerin yüzde 42’sinin dünyanın faklı ülkelerinden gelen turistlerden oluştuğunu belirten yetkililer, 20 dakika süren havai fişek gösterileri ile tamamlanan yeni kutlamalarının Sydney'e 170 milyon Avustralya doları katkı sağladığını açıkladı.

        ÇİN 2018'E GİRDİ

        Çinliler, ülke genelinde düzenlenen havai fişek ve fenerli gösterilerle yeni yıla "merhaba" dedi. Başkent Pekin'in merkezi noktalarından Sanlitun bölgesinde cadde ve sokaklar renkli ışık ve süslemeler ile donatıldı. Yılbaşı nedeniyle başkentin büyük alışveriş ve eğlence merkezleri dolup taştı. Şehrin ana caddelerinde ise trafik yoğunluğu yaşandı.

        ÇİN 2018'DE KÖPEK YILINA GİRECEK

        Çin’de Bahar Bayramı olarak da bilinen Çin Yeni Yılı ise 16 Şubat’ta başlayacak. 12 Hayvanlı Takvim’e göre ülke Horoz Yılı’nı geride bırakarak 2018’i Köpek Yılı olarak kutlayacak. Çin ay yılı takvimine göre Köpek Yılı sadakat, vefa ve bağlılığı temsil ediyor.

        Ülkenin kullandığı geleneksel 12 Hayvanlı Takvime göre, her yıla takvimde yer alan faklı bir hayvanın ismi veriliyor. Çin takvimi, ayın hareketlerine göre belirlendiğinden, yılbaşı her yıl farklılık gösteriyor. Çin Yeni Yılı, Malezya, Endonezya, Tayland ve Japonya gibi Asya ülkelerinde de kutlanıyor.

        KUZEY KORE, 2018'E 'MERHABA' DEDİ

        Kuzey Kore, TSİ 18.30 itibariyle yeni yıla erken giren ülkelerden oldu. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı Pyongyang'ta binlerce kişi 2018'e "merhaba" diyerek yeni yılı coşkuyla kutladı.

        MALEZYA'DA BİNLERCE KİŞİ YENİ YILA COŞKUYLA GİRDİ

        Malezya’da binlerce kişi başkent Kuala Lumpur’da yeni yıla coşkuyla girdi

        Malezyalılar yeni yıl kutlamaları için başkent Kuala Lumpur’un sembol yapıtlarından biri olan Petronas Kuleleri önünde toplandı.

        Saatler 00.00’ı gösterdiğinde, şehir merkezinde havai fişek gösterileri düzenlendi. Binlerce kişi hava fişek gösterileriyle sevinç çığlıkları atarken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

        TAYLAND HAVAİ FİŞEKLER EŞLİĞİNDE YENİ YILA GİRDİ

        Tayland, TSİ 20.00 itibariyle yeni yıla erken giren ülkelerden oldu. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı Bangkok'ta, binlerce kişi 2018'e 'merhaba' diyerek yeni yılı coşkuyla kutladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ