Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

EURO 2016 heyecanı

Giriş: 02.09.2015 - 15:49 | Güncelleme:

Bugüne kadar neler oldu, gruplarda son durum ne?

TÜRKİYE'NİN İLK 6 MAÇI
53 ülkenin mücadelesi, 7 Eylül 2014'te başladı... 54. takım evsahibi Fransa, doğrudan finallerde yer alacak. 13 Ekim 2015’te tamamlanacak grup maçlarının ardından, 9 Grupta ilk iki sırayı alan takımlar ve üçüncüler arasındaki en iyi takım, doğrudan finallere gidecek. Kalan, 8 üçüncü, kurayla eşleşecek ve EURO 2016'nın son dört finalisti belirlenecek.

Eleme grubu kura çekiminde, işimizin kolay olmadığını söyleyen ilk isim Fatih Terim’di. Türkiye, 20 yıl önce, tarihinde ilk kez 1996’da Avrupa Şampiyonası finallerinde yer almıştı. O ilkin mimarı Terim, zorlu elemenin son maça dek mücadele gerektirdiğini en baştan söylemişti... Ve etap, İzlanda'da başlamıştı…

15 bin kişilik Lögardaşföllur Stadı’nda, Terim’in üçlü savunma tercihi tartışma konusuydu. Terim’in fikri, kanat bekleri Gökhan Gönül ve Caner’i orta sahada tutarak hücumda güçlü olmaktı. Bu yapıda, orta saha, genç Ozan Tufan dışında verimli olamadı.  Sağda Skulasson, solda Halflredsson, Gökhan ve Caner’in etkinliğini sıfırlamıştı… Sigurdsson takımını çok iyi yönetiyordu. Ömer Toprak da  atılınca gardımız düştü… Türkiye, kendisinden 113 milyon Euro daha az değerli görülen İzlanda’ya 3-0 yenildi.


İzlanda’daki soğuk duşun ardından, İstanbul’da, Çek Cumhuriyeti önündeydik. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, milli takımına sahip çıkan taraftar, stadı dolduramasa da coşkusu yüksekti. Maç öncesi, beraberliğe razı görünen Çekler, İsveçli hakem Jonas Erikson’un büyük hatasıyla 3 puanı kapıverdi. Mevlüt Erdinç, Burak Yılmaz, kaleciler Onur ve Volkan Demirel, Mustafa Pektemek, Emre Belözoğlu, yoktu. Üstelik Gökhan Töre, üzerinden yürüyen krize rağmen ilk 11’deydi.

Umut Bulut'un harikya golüyle 1-0 öne geçmiştik... Çekler ise 8 dakika geçmeden yanıt verdi: 1-1. 37’de maçın ve belki de grubun kader anlarından biri yaşandı. Arda harika gidiyordu, ceza alanında düşürüldü. Bunu sadece İsveçli Jonas Erikson ve yardımcıları göremedi.
Kaleci Cech’in hatasız oyunu ilk yarıyı 1-1’de tuttu. Aklımız verilmeyen penaltıdayken, 58’de Çekler öne geçti. Oyunu çeviremedik. Sahamızda 2-1 yenildik...


Çek Cumhuriyeti maçının hemen ardından, Letonya maçı için Riga’ya geçildi. Kazanmaya gidiyorduk… İlk yarıda bulamadığımız gol, 47’de, muhteşem bir şutla, Bilal Kısa’dan geldi… 54’te Çek maçının en iyi ismi Ozan Tufan, acemice rakibi durdurmaya çalıştı. Bize karşı çalınamayan penaltı, rakiplerimiz için tereddüt uyandırmıyordu: 1-1... Artan baskı, sayısız girişim, adeta duvara çarpıp geri dönüyordu ve Fatih Terim de isyan etti..

İskoç hakem Boby Madden, Freimans’ı 90’da oyundan atma lütfunu gösterdiğinde iş işten geçmişti ancak tek sorumlu Madden değildi, onca emeğin karşılığı yine alınamamıştı…


Grubun 4. maçına çıkmadan önce, özel maçta, Kadıköy’de Brezilya'yı ağırladık... Kazakistan ayarında bir takım ile oynamak yerine, 5 kez dünya şampiyonu olmuş bir devi rakip almak tercih edilmişti. Şahane bir futbol şöleni için Neymarlı Brezilya’yı karşımıza almıştık. David Luiz, Danilo, Miranda, Fernandinho, Filipe Luis, Luiz Adriano, Oscar, Luiz Gustavo, Willian ve tabi ki Neymar, yetenekleri kabul görmüş yıldızlar ve yıldız adayları,  tümü Avrupa takımlarından çağrılmıştı. 4-0 yenildik... Brezilya’nın, Neymar’ın alkışlandığı son dakikalar, protestolar arasında tükendi. 58 yıl sonra, Brezilya’yı Türkiye’ye getirmenin tadını çıkaramadık.

Grupta 4. maçımız için TT Arena'daydık... Brezilya’dan 4 yemiş milli takım, ısınmak için sahadayken bir kriz yaşandı. Kaleci Volkan Demirel, tribünlerden küfür edildiği gerekçesiyle maça çıkmadı. Stattan da ayrıldı ama hemen geri döndü. Maçın ardından stadı terk edişi sırasında, yanındaki güvenlik görevlilerinin medya mensuplarına saldırısı, Kazakistan maçının çirkin yüzü akıllarda kaldı.

Oysa, bu krize rağmen takım, disiplini elden bırakmadan oynamış, görece zayıf rakibe 3 gol atmış, yediği tek gole karşın, 3 puanı cebine koymayı başarmıştı: 90’da sarı kart gören Arda Turan, Hollanda deplasmanı öncesi cezalı duruma düşmüştü.


2015 yılının ilk maçı için Amsterdam’daydık.. 37’de inancın karşılığı geldi.. Gökhan Töre, Volkan Şen işbirliğini Burak Yılmaz bitirdi..
22 yıl sonra, Feyyaz Uçar’dan bu yana  Hollanda’ya evinde gol atan ilk futbolcuydu Burak Yılmaz… Bitti bitiyor, Hollanda’yı evinde deviriyoruz derken, Alman hakem Felix Brych, 4 dakika uzatma gösterdi. 90+2’de, Sneijder’in ısrarlı arayışı, savunmamıza da çarptı ve sevincimiz kursağımızda kaldı. Başta Hiddink, portakallar yenilmedikleri için inanılmaz seviniyordu. 7 yıldır, tam 51 maçtır evinde yenilmiyor, üstelik son 19 maçını da  kazanıyordu Hollanda… Olmadı…


MİLLİ TAKIM MAÇ ÖYKÜSÜ

Mart’ta Hollanda maçının ardından grup maçımız yoktu. Kafile Lüksemburg’a geçti... Stat, 1952 Helsinki’de, 1500 metrede Lüksemburg’a ilk olimpiyat altınını kazandıran Josy Bartel, adını taşıyordu. Hollanda maçından 9 farklı isimle sahadaydık. Mevlüt Erdinç ve Hakan Çalhanoğlu ile 2-1 kazandık. Maçın kahramanı, 13 yaşından bu yana frikik çalıştığını söyleyen Hakan Çalhanoğlu’ydu...

Fatih Terim İzlanda maçı sonrası "Öncelikle yıldızı iyi tarif etmeliyiz. Yıldız kimdir, Yıldız ne yapar? Bizde herkes yıldız. Yıldız sahanın içerisinde herşeyini veren istikrarlı olan futbolcudur" dedi.

Haziran ayını bekliyorduk. Kazakistan deplasmanı öncesi Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Bulgaristan’la oynadık. Özel maçtı. Dönemin formda isimleri Yasin Öztekin, Emre Taşdemir, Muhammet Demir, Mehmet Ekici, forma fırsatı buldular. Tribünler ve Show Tv ekranındakiler ise, 4 güzel izlediler. Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz, ikişer gole imza atmıştı… Kazakistan’a moralli gittik. Artık puan kaybı yaşanmamalıydı.. Almatı’daki maç beklendiği gibiydi, Kazakistan direniyor, sürekli araştırıyorduk.. Maçın en iyisi Arda Turan’dı, 83’te skoru belirledi. Kazakistan, grubun sonuna demir atarken, Konya’da oynanacak maçlar öncesi umudumuzu yükseltiyorduk:




A GRUBU
A Milli Takımımız'ın yer aldığı A Grubu'nda, kuralarla birlikte favori Hollanda gösteriyodu. Ancak, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’nin gruba fırtına girişi bütün hesapları değiştirdi. ilk 4 maçında puan kaybetmeyen Çekler, son dakikadaki şans golüyle Hollanda’yı yenerek başlamıştı gruba...

İkinci maçında İstanbul’da, Petr Cech’in performansı ve  İsveçli hakem Jonas Erikson’un büyük hatasıyla 3 puanı kapıvermişti. Çekler 3. Maçında Astana’daydı. 4-2’lik galibiyet, Çekleri, suskun golcü Logvinenko’nun 2 golü de Kazakları sevindirmişti.

2. maçlarda, grubun sürpriz sonucu Reykjavik’ten gelmişti. Sigurdson, 1’i penaltıdan 2 gol atarak Hollanda bozgununda da kahraman olmuştu. Bu Hollanda’nın 3 maçta 2. yenilgisiydi. Top onlardaydı. 652 pasın 610’u yerini bulmuştu. Ama gol atamadan eve dönmüşler, İzlanda’ya boyun eğmişlerdi.

4. maçlar, grubun zirvesindeki İzlanda’yla Çekleri, Plzen’de karşı karşıya getirdi. Evsahibi Çekler, Sigurdsson’un 9’daki golüne rağmen maçı bırakmadı. İlk yarı biterken Kaderabek, kariyerinin ilk milli takım golüyle eşitliği sağladı. 61’de Bödvarsson’un kendi kalesine golü, Çekleri liderliğe taşıdı. İzlanda mağlubiyetle 4. maçta tanışmıştı... Hollanda ise, sıkıntılarını Letonya maçıyla dağıttı. 6-0 kazanılan maç, grubu 3. sırada götüren Portakallar için umut tazelemişti.




5. maçlar oynanırken, bizim gibi Letonya’ya puan verme fikri yoktu Çeklerin. Ancak, 30’da Visnakovs’un golüne ancak 90’da yanıt verebildiler. Pilar, Çekler’i ipten alan isimdi… Kazakistan deplasmanında 20’de Gudjhonsen, 32 ve 90+1’de Bjornason, Astana Arena’da 3 puan demekti… 6. maçlarda, Biz Kazakistan’dayken, İzlanda sahasında Çekleri 2-1 yendi. 55’te Dockal, deplasmanda üstünlük sağlamıştı.

Ancak, 69’ta Gunnarson ve 76’da Sigthorsson, zirveyi Çekler’den almalarını sağladı. Hollanda ise Letonya deplasmanında 2-0’lık galibiyete Vijnaldum ve Narsingh’in golleriyle ulaştı. Bu, Guus Hiddink’in Hollanda başındaki son maçı oldu. Göreve geldiğinde, Van Gaal’in dünya üçüncüsü yaptığı takımın patronuydu. Grup üçüncülüğü sonrası “Bunları yaşadığımız için üzgünüm" diyerek görevi bıraktı... 

A Grubu’nda 15 puanlı İzlanda lider. Çek Cumhuriye’ti 13 puanla ikinci. Hollanda 10, Türkiye 8 puana sahip. 3 puanlı Letonya ve 1 puanlı Kazakistan’ın şansı bulunmuyor. Türkiye, kalan 4 maçı da kazanarak Fransa’ya gitme kararlığını koruyor.



B GRUBU
B Grubu'nda, 3’te 3 yaparak başlayan İsrail’in, güvenlik nedeniyle ertelenen Belçika maçı 31 Mart’ta Kudüs’te oynandı. Fellaini, 9’da attığı golle favoriye kazandırdı… Galler’in büyük yıldızı Gareth Bale, zayıf rakip Andorra’ya karşı 2 gol atmış, Bale, nefis bir frikik golü atmıştı.  
Bosna-Hersek, 3. maçta Kıbrıs Rum Kesimini, 10 kişiyle 2-1 geçmeyi başardı…


Belçika, Andorra’ya 6 gol atarken, milli takım için Türkiye’yi değil Belçika’yı seçen Adnan Januzaj, sahada yer almamıştı. Belçika, Kıbrıs Rum Kesimi’ne 5 attığı maçın ardından Galler deplasmanından eli boş dönünce liderliği de kaptırdı. İsrail’i 3-1 yenen Bosna-Hersek’in de iddiası sürüyor. B Grubu'nda, 14 puanlı Galler’in ardından Belçika 11, İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi, 9’ar,  Bosna-Hersek 8 puanla sıralanıyor.  Andorra’nın ise puanı yok.



C GRUBU
C Grubunda Slovakya, İspanya, Ukrayna Makedonya, Belarus ve Lüksemburg yer alıyor. İspanya, Makedonya’yı beşlik yaparak Dünya Kupası hezimetini örtme niyetiyle başlamıştı elemelere... Ama 2. maçta, Slovakya soğuk duş aldırdı Matadorlara... Kucka 17’de evsahibini öne geçirmişti. Alcacer’in beraberlik golü için 82. dakikaya kadar beklediler. Ama 36 maçlık, tam sekiz yıllık yenilgisizlik serisine, tanıdık bir isim, eski Fenerbahçeli Miroslav Stoch son verdi...


İspanya, 2-1’lik yenilginin ardından Lüksemburg’a 4 gol attı. Belarus’u 3-0 ‘la geçti. Ama kayıpsız Slovakya’nın ardındaydı. Evinde Ukrayna’yı, deplasmanda Ukrayna’yı 1-0 yenerek ağırlığını koydu. Makedonya’ya iki maçta 5 atan, Lüksemburg’a 3-0 yenen Slovakya, İspanya’nın önünde 18 puanla lider. İspanya 15, Ukrayna 12 ise puanla takipte…



D GRUBU
D Grubu, dünya şampiyonunun taçlandırdığı grup... Almanya, ilk maçında, Dortmund’da ölüp ölüp dirildi. Cesuryürekler, son ana kadar dirense de Müller’i durdurmayı başaramadılar. Uzatmada bir topu da direkten dönen Müller, 2-1’lik İskoçya galibiyetin mimarıydı. Ama Panzerler, 2. maç olan Polonya’da dağıldı. Daha önce 18 kez karşılaşmış ve Almanlar’ı hiç yenememişlerdi. İkinci yarıda Miik ve Mila’nın golleri tarih yazmalarına yetmişti… Almanya, bir darbe de İrlanda Cumhuriyeti’nden yedi. Gelsenkirchen’de, ilk gol 71’de Kroos’tan gelmişti. Deyim yerindeyse, dünyaları kaçırmış, rakibin direncini kıramamışlardı. 100. kez milli formasını giyen usta bir isim, John O’shea, 90+4’te attığı golle beraberliği getirmişti…




Mücadele azmi ayakta alkışlanan İskoçlar, 1-0’lık Gürcistan galibiyetinin ardından Polonya deplasmanından 2-2’yle ayrıldı. Britanya derbisinde, İrlanda Cumhuriyeti’ni ağırladılar. Glasgow’da, 75’te Maloney’in kaydettiği gol, bayram sevincini başlatmıştı.

Almanya son iki maçında deplasmandaydı. Gürcistan’da 2-0, Cebelitaruık’ta 7-0 kazandılar. Elemelerin gol kralı 7 gollü Lewandovski’ye sahip Polonya, 14 puanla Almanya’nın önünde D grubu lideri... Almanya 13, İskoçya 11, İrlanda 9 puanla sıralanıyor...



E GRUBU
E Grubu'nda İngiltere’nin yanında üç kuzey doğu Avrupa ülkesi; Slovenya, Estonya ve Litvanya, güçlü İsviçre, ve averaj hesapçısı San Marino yer alıyor... Milli takımlar düzeyinde hep hayal kırıklığı yaşayan İngiltere, bu kez iyi başlamıştı. İsviçre’yi deplasmanda 2-0 yenerken hakem Cüneyt Çakır’dı... İngiltere, 2. maçında Wembley’de San Marino’ya 5 gol attığında, rakibi "Kabul edilebilir bir sonuç" demişti. Rooney dışında star barındırmayan yapılanmasıyla, Estonya deplasmanındaki 3. maçını da kazandı. Roy Hodgson, “Yeni İngiltere bizi yüreklendiriyor” demişti.


İngilizler, 4. maçında, Slovenya’yı ağırladı. Henderson’ın 58’de kendi kalesine attığı golle şoke oldular. Hemen toparlandılar. 1 dakika sonra Rooney penaltıdan eşitliği sağladı. 66 ve 72’de Welbeck farkı getirdi. Rooney 100. milli maçını geride bırakırken İngiltere 4’te 4 yaparak grubun zirvesine yerleşmişti. Grubun diğer favorisi İsviçre, İngiltere yenilgisinin ardından Slovenya’da 1-0 kaybedince hesapları şaştı. İngiltere Litvanya’yı 4-0, deplasmanda Slovenya’yı 3-2 ile geçerek 6’da 6 yaptı. 12 puanlı İsviçre’nin ardından Slovenya ve Estonya sıralanıyor.



F GRUBU  
F Grubu’nda, ilk 3 maçı kayıpsız geçen Kuzey İrlanda, 4. maçların ardından zirveyi Romanya’ya bırakmıştı.. Kuzey İrlanda, ilk maçında Macaristan deplasmanındaydı. Türk asıllı Alman hakem Deniz Aytekin’in yönettiği maçta,75’te geriye düşmüş, 81’de McGinn, 88’de Lafferty’nin golleriyle kazanmayı bilmişlerdi… Kuzey İrlanda, üçüncü maçında Yunanistan deplasmanındaydı. Pire’de, Georgios Karaiskakis Stadı’nda 9’da perdeyi açan isim Ward oldu. 51’de Kyle Lafferty, galibiyeti perçinledi. Glasgow Rangers’ın 1.93’lük forveti, bu maçı da boş geçmemişti. Topa %69 oranında sahip olan Yunanistan, kaleyi bulan 2 şut çıkarabilmişti.

Yunanistan’ı çalıştıran Claudio Ranieri, “Oyuncularıma kontra ataklara karşı uyarmıştım” açıklaması yapabildi.

Yunanistan, ilk maçında Romanya’ya, aynı statta 1-0 yenilmişti. Sonra, Finlandiya deplasmanından 1-1’le döndü.  Türkiye’de harikalar yaratan Gekas, Yunan milli takımına çağrılmıyordu.


Grubun en büyük sürprizi Atina’da yaşandı. Faroe Adaları, Yunanistan’ı 1-0 mağlup etti. Topa %38 oranında sahip olmuşlar, toplam 175 pas yapıp, kaleyi bulan 5 şuttan bir gol çıkarmışlardı. Edmundsson, zaferi getiren golü 61’de kaydetmişti. Bu maçın ardından, Claudio Raineri kovuldu. Şubat ayında yeni teknik direktör açıklandı: Uruguaylı Sergio Markarian.
Rövanşta, Faroe adaları Yunanistan’ı yine yendi. 2-1, tarihi bir sonuçtu.
Son maçında Kuzey İrlanda ile berabere kalan Romanya, 14 puanla grubun zirvesine.Kuzey İrlanda 13, Macaristan, 11 puana sahip.

G GRUBU
G Grubu sert maçlara sahne oldu... Lider Avusturya; İsveç, Rusya, Karadağ, Moldova ve Lihtenştayn peşinden sıralanıyor. İlk maçlarda, Capello’nun Rusya’sı, zayıf Lihtenştayn’a 4 gol atarken, gecenin maçı, Viyana’da, Ernst Happel’deydi. 7’de Alaba’nın penaltısı evsahibi Avusturya’yı umutlandırmıştı. Ancak Erkan Zengin’in 12’de attığı harika gol, skoru belirledi. İbrahimovic skordan çok mutluyum demişti. İkinci maçında yine ilk dakikalarda yenik duruma düşmüşlerdi. Rakip Rusya’ydı, Kokorin 10’da atmıştı. Nefes kesen bir 90 dakika yaşandı. 49’da Toivonen eşitliği sağladı, tabela orada kaldı. Erkan Zengin ve Jimmy Durmaz 90 dakika sahada, İbrahimovic kenardaydı. Avusturya ise ikinci maçında Moldova deplasmanında 2-1 kazanmıştı.


Üçüncü maçlar oynanırken, İsveç’i tanıdık isimler taşıyordu.. Lihtenştayn’ı Erkan Zengin ve Jimmy Durmaz’ın golleriyle geçiyordu….
Rusya’da ise büyük sürpriz yaşandı. Moskova’da, 73’te Dzyuba’nın penaltısıyla öne geçen Ruslar, sadece 1 dakika sevinebildi. Epureanu 74’te eşitliği sağladı. Moldova direniyordu. Hem Capello hem de Moldova tarafı aynı cümleyi kullanıyordu: "3 puan avucumuzdan kaçtı!"
Karadağ’a büyük üstünlük kuran ancak üç puana Okotie’nin attığı tek golle ulaşan Avusturya, 4. maçında, Rusya’nın yenilgisizlik serisine de son verdi. Golün sahibi yine Okotie’ydi. Karadağ deplasmanında 3-0 kazanan Rusya, 6. maçında Avusturya’ya 1-0 yenildi. İbrahimovic’in 2 gol attığı, 3-1 kazandıkları İsveç-Karadağ maçını ise Hüseyin Göçek yönetti.

Grupta Avusturya, 16 puanla, İsveç, Rusya ve Karadağ’ın önünde lider.



H GRUBU
Hırvatistan ve İtalya’nın 3’te üç yaparak başladığı H Grubu’nda; İtalya’da, Antonio Conte ilk kez milli takım patronu olmuştu ve "Kulüp çalıştırmaktan çok farklı" diyordu... Conte, iki genç forveti Ciro İmmobile ve Simone Zaza’nın sürekli ileri geri koşmasından da son derece memnundu. Zaza ve Bonucci, Norveç deplasmanında galibiyeti getirmişti. İtalya 2. maçında Palermo’da Azerbaycan’ı konuk ederken hakem Hüseyin Göçek'ti; 2-1 kazandılar...


Malta’da grubun unutulmaz aksiyonu Norveç’te yaşandı... 15 yaş 300 günlük iken milli takım forması giyen ve Avrupa Şampiyonası Elemeleri tarihinin en genç oyuncusu unvanını alan Martin Odegaard, Norveç’in gelecek umutlarından biri olduğunu gösterdi. Ocak ayında 3 milyon Euro karşılığında Real Madrid’e transfer oldu… Graziano Pelle, 29 yaşında ilk kez giydiği İtalya formasıyla golünü atınca mücadeleyi kazandılar.
Hırvatistan’la içerde ve dışarda 1-1 berabere kalan İtalya, 14 puanlı rakibinin ardından 2. sırada. Norveç, Bulgaristan ve Azerbaycan peşinden sıralanıyor.



I GRUBU
I Grubu'nda Portekiz, Danimarka ve Arnavutluk arasında müthiş bir mücadele var... Arnavutluk gruplara, Ronaldo'suz Portekiz’i deplasmanda 1-0 yenerek başlamıştı... Danimarka deplasmanında, büyük yıldız Cristiano Ronaldo sahneye çıktı; 90+5’te, santrası yapılmayacak golü attı.

Sırbistan - Arnavutluk maçı, EURO 2016 Elemeleri'nin tatsız maçıydı... Eski Yugoslavya’nın dağılmasının ardından, Sırbistan’ın Arnavutlukla ilk maçıydı. Partizan Stadı’ndaki maç golsüz devam ediyordu, ilk yarının bitmesine dakikalar kala, bir model helikopter ile stadın içine Arnavutluk bayrağı indi.

Hakem maçı durdurdu, Sırp oyuncuların bayrağa müdahalesi sırasında, hem tribünde hem sahada iki taraf birbirine girdi. İngiliz hakem Martin Atkinson, maçı tatil etti. UEFA Disiplin Komitesi, Arnavutluk’u 3-0 hükmen yenik saydı. Ev sahibi Sırbistan'ın da 3 puanı silindi. Her iki federasyon 100’er bin Euro'luk para cezasına çarptırıldı. Ev sahibi Sırbistan'ın sahası, iki maçlığına kapatıldı..


4. maçlara gelindiğinde, Sırbistan, sahasında Danimarka’ya 3-1 yenilerek yara alıyordu... Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta, Sırbistan, 4. dakikada CSKA Moskovo'da oynayan Zoran Tosic'le öne geçmişti. Ama oyunun hakimi Danimarka’ydı. 60. dakikada Bendtner ile skoru eşitledi. 62'de ise Kjaer öne geçirdi. Bendtner 85’te yine attı ve Danimarka 3-1 kazandı. Portekiz, Ermenistan’ı tek golle geçerken Ronaldo yine sahnedeydi. Cristiano Ronaldo, en golcü Portekizli rekorunu eline geçiriken, Danny ve Eder’in direkten dönen şutları da talihsizlikti... Ermenistan deplasmanında 3-2 kazanan Portekiz’i Ronaldo taşıdı; süperstar bu maçta hat trick yaptı.

5 takımlı I Grubunda, 12 puanlı Portekiz’in ardından 10’ar puanlı Arnavutluk ve Danimarka sıralanıyor.



MİLLİ HEYECAN SÜRÜYOR

A Milli Futbol Takımı'mızın 2016 Fransa Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının resmi yayıncısı SHOW TV, milli coşkunun adresi olmaya devam ediyor. Türkiye–Letonya karşılaşması, 3 Eylül Perşembe saat 21.45'te; Türkiye-Hollanda karşılaşması ise 6 Eylül Pazar saat 19.00'da canlı yayınla SHOW TV’de! Öte yandan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçları HABERTÜRK TV, BLOOMBERH HT, SHOW MAX VE 7/24 kanalında da yayınlanacak... Karşılaşmaların golleri ve özeti ise sadece HABERTURK.COM'da olacak..



CİNER GRUBU'NDAN MİLLİ ŞOV! İŞTE UYDU ŞİFRELERİMİZ

İŞTE MAÇ PROGRAMI
3 EYLÜL PERŞEMBE
TÜRKİYE – LETONYA
(21.45 - SHOW TV)
(Şifrelenmeyecek)

HOLLANDA – İZLANDA
(21.45 - HABERTÜRK)

ÇEK CUMHURİYETİ – KAZAKİSTAN
(21.45 - BLOOMBERG HT)

İTALYA – MALTA
(21.45 - SHOW MAX)      

AZERBAYCAN - HIRVATİSTAN
(19.00 - 7/24)

BELÇİKA – BOSNA HERSEK
(21.45 - 7/24)

4 EYLÜL CUMA
PORTEKİZ – FRANSA
(21.45 - SHOW TV)

ALMANYA – POLONYA
(BLOOMBERG HT)

GÜRCİSTAN – İSKOÇYA
(19.00 - SHOW MAX)           

MACARİSTAN – ROMANYA
(21.45 - SHOW MAX)

DANİMARKA - ARNAVUTLUK
(21.45 - 7/24)

5 EYLÜL CUMARTESİ
RUSYA – İSVEÇ
(19.00 - HABERTÜRK TV)

SAN MARINO - İNGİLTERE
(19.00 - BLOOMBERG HT)

İSPANYA – SLOVAKYA
(21.45 - BLOOMBERG HT)

İSVİÇRE – SLOVENYA
(21.45 - SHOW MAX)

UKRAYNA – BELARUS
(19.00 - 7/24)

AVUSTURYA – MOLDOVA
(21.45 - 7/24)

6 EYLÜL PAZAR
TÜRKİYE – HOLLANDA
(19.00 - SHOW TV) (Şifrelenmeyecek)

İZLANDA – KAZAKİSTAN
(21.45 - HABERTÜRK TV)

LETONYA – ÇEK CUMHURİYETİ
(19.00 - BLOOMBERG HT)

İTALYA BULGARİSTAN
(21.45 - BLOOMBERG HT)

NORVEÇ – HIRVATİSTAN
(19.00 - SHOW MAX)

GALLER – İSRAİL
(19.00 - 7/24)

7 EYLÜL PAZARTESİ
FRANSA - SIRBİSTAN
(21.45 - HABERTÜRK TV)

İSKOÇYA – ALMANYA
(21.45 - BLOOMBERG)

POLONYA - CEBELİTARIK
(21.45 - SHOW MAX)

ERMENİSTAN – DANİMARKA
(19.00 - 7/24)

ARNAVUTLUK – PORTEKİZ
(21.45 - 7/24)

8 EYLÜL SALI
MAKEDONYA – İSPANYA
(21.45 - HABERTÜRK TV)

İNGİLTERE – İSVİÇRE
(21.45 - BLOOMBERG HT)

SLOVAKYA – UKRAYNA
(21.45 - SHOW MAX)

İSVEÇ – AVUSTURYA
(21.45 - 7/24)

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?