Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Birbirinden şık 219 yeni model!

Giriş: 16.09.2015 - 00:43 | Güncelleme:

Otomobilin kalbi Frankfurt’ta atmaya başladı. 26’sı dünya olmak üzere 219 yeni modelin tanıtımının yapılacağı fuar 1 milyondan fazla ziyaretçiyi çekecek

HAKAN ÖZENEN / GAZETE HABERTÜRK

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği dünyanın en büyük otomobil fuarı VIP ve basın için kapılarını açtı. Bu yıl 66’ncısı düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) 17 Eylül tarihinde Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından resmi olarak açılacak.

17 Eylül’de otomobilseverleri ağırlamaya başlayacak olan fuar 27 Eylül tarihine kadar sürecek. Bu yılki fuarda yeni model rekoru da kırılacak. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 26’sı dünya tanıtımı olmak üzere toplam 219 yeni model sergilenecek.

 

BU YIL SPORCU ZENGİN VE ÇOK DAHA ÇEVRECİLER

İki yıl önce düzenlenen fuara göre fuardaki yenilik sayısı bu yıl yüzde 30 daha fazla. Toplam 230 bin metrekare büyüklüğündeki alanda Avrupa 27, Almanya ise 33 prömiyer gerçekleştirecek. 39 ülkeden 1.103 katılımcının bulunduğu Frankfurt Otomobil Fuarı’nı bu yıl 1 milyon kişinin üzerinde ziyaretçinin gezmesi planlanıyor.

Frankfurt’ta bu yıl spor ve lüks modeller kadar, seri üretime hazır çevreci modeller de sahneye çıkıyor.

Bunlar arasında Türkiye pazarında merakla beklenen Audi A4, BMW X1, Fiat 500, Ford Ranger, KIA Cee’d, Opel Astra, Mercedes C Serisi Coupe ve VW Tiguan gibi hemen satışa sunulacak modeller dikkat çekiyor.

 

FRANKFURT OTOMOBİL FUARI'NDAN

-İki yılda bir Paris Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak yapılan fuara 39 farklı ülkeden bin 103 firma katılıyor.

-Toplam 230 bin metrekare alana sahip fuarda 219 modelin dünya prömiyeri gerçekleşecek.

-Fuarda, en iyi temsil edilen 5 yabancı ülke Çin, Güney Kore, Fransa, İngiltere ve İtalya olarak belirlendi

-Bu yılki fuarda prömiyer sayısında geçen yıla göre yüzde 30 artış gözlendi.

-Araç üreticileri 83, tedarikçiler 98 ve diğer katılımcılar 38 dünya prömiyeri sunacak.

-Ayrıca fuarda 27 Avrupa prömiyeri ve 33 de Almanya prömiyeri gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE’NİN YENİ MODELLERİ FUARDA YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Bu yılki Frankfurt Fuarı ülkemiz açısından önemli bir yeniliği de içinde barınıyor. Türkiye pazarının yenilenen önemli oyuncusu Renault Megane fuarda kendini gösteren dikkat çekici araçlardan. Ayrıca fuarda Hyundai İzmit Fabrikası’nda üretilip dünya pazarlarına satılacak yeni versiyon i20 Active de ilk kez dünyaya Frankfurt’ta tanıtılıyor.

EGEA TOFAŞ'A YENİ YATIRIM GETİREBİLİR

Tofaş’ın yeni sedan projesinin resmi olarak adının ‘Egea’ olacağını açıklayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Dış talep yoğun olursa yeni yatırımlar yapabiliriz” dedi

Frankfurt Motor Show 2015’te gazetecilerle buluşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Tofaş’ın yeni sedan projesinin adının resmi olarak ‘Egea’ olacağını açıkladı. Kasım ayından itibaren üretimine başlanacak model hakkında konuşan Koç, “Yeni modeli geçen hafta Bursa’da test ettim. Hem bayilerden hem kullanıcılardan olumlu geri dönüş aldık. İtalyan ortağımız da yurtdışı taleplerinin yoğun olacağını söylüyor. Şu anda yıllık 200 bin adet üretim kapasitemiz var. Eğer dış talep yoğun olursa kapasiteyi yükseltecek yeni yatırımlar yapabiliriz’’ diye konuştu.

  

Tofaş’ın böyle bir yatırıma ihtiyacı olduğunu aktaran Koç, “Tofaş tarihindeki en büyük yatırımlardan biri oldu. Hem Fiorino’nun yenilenmesi hem Doblo’nun Amerika’ya satılması ve arkadan da bu üç model. Tofaş tarihinde dönüm noktası’’ açıklamasında bulundu.

‘2011 REKORU AŞILACAK’

Otomotiv pazarı hakkında konuşan Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen de ağır ticari dahil pazarın 950-975 bin adetler civarında olacağı tahmininde bulundu.

Bunun 2011’deki 809 binlik rekoru aşacağına dikkat çekti. Çimen, otomobil fiyatları hakkında ise “Otomotivde tüm fiyatları hemen yansıtamıyorsunuz. İkinci el stokların satılması lazım. Yeni araçlar yeni fiyatlarla devreye girdikçe zaten pazar bu seviyelerde kalmaz’’ ifadesini kullandı.

‘A’SI DÜŞTÜ

İlk kez İstanbul’da yüzünü gösteren TOFAŞ’ın ürettiği Fiat’ın yeni sedanı Aegea Projesi olarak tanıtılmıştı. Frankfurt’ta yeni sedanın adını Koç, resmen Egea olarak lanset etti. Yani ‘a’sı düşmüş oldu.

'EGE'NİN YÜZDE 70'İ ZATEN YERLİ

Mustafa Koç, Egea’da motor hariç yerlilik oranının yüzde 70 olduğunu belirtti. Yeni sedan modelin yerli otomobil olduğuna dikkat çeken Koç, ‘Yerli marka olacak mı’ sorusuna esprili bir dille modelin adının zaten Türk ismi olan ‘Ege’ olduğunu söyledi.

"KOÇ GRUBU OLARAK İRAN'LA ÇOK İLGİLİYİZ"

İran’ın Batı dünyası ile anlaşmasının ticaret açısından çok olumlu olacağını kaydeden Mustafa Koç, İran pazarının sadece Tofaş ve Ford değil perakende ve beyaz eşya markaları için de önemli olduğunu vurguladı. Koç, ‘’İran ile ilgili grup olarak çalışmamız var. İran tüm Türk sanayici için fırsatlar barındırıyor’’ dedi. Koç, İranlı yetkililerin ithalattan ziyade uzun vadeli stratejik yatırımlara sıcak baktığını da sözlerine ekledi.

İZMİT’İN YENİ GÖZDESİ FUARDA

Hyundai i20 model ailesi yeni bir versiyon ile genişliyor. İzmit fabrikasında üretilecek yeni versiyon i20 Active fuarda yüzünü gösterdi. Coupe ve HB i20 arasına konumlanacak yeni model daha maceracı tüketicileri hedefliyor. Standart versiyona göre yüksekliği 20 mm artırılan, plastik gövde kaplamaları, tavan rayları gibi görsel değişikliklere sahip olan yeni versiyon ön ve arka tampon tasarımıyla da kardeşlerinden ayrılacak. Mini bir SUV görünümünde olan i20 Active’de 1 litre benzinli turbo beslemeli motorun 100 ve 120 beygirlik iki versiyonu, manuel şanzımanla birlikte kullanılacak.

YENİ MEGANE İÇİN BURSA BASTIRIYOR

Önceki versiyonları Oyak Renault’nun Bursa’daki fabrikasında üretilen Megane için Renault, ilk etapta İspanya’daki üretim tesislerini seçti. Megane üretiminin önümüzdeki dönemde Türkiye’ye getirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Oyak Çimento ve Otomotiv Grup Başkanı Celal Çağlar, başlangıç üretimi noktası için İspanya’nın seçildiğini belirterek, “Görüşmelerimiz sürüyor. Henüz alınmış net bir karar yok. Üretimi almak için biz de temaslarda bulunuyoruz” dedi.

  

FRANKFURT’TA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

İlk kez 20 yıl önce piyasaya sürülen ve dünya genelinde 6.5 milyon adetten fazla satılan Renault Megane, Frankfurt Fuarı’nda gün yüzüne çıktı.

SADECE 6 TÜRK SAHİP OLACAK

Ferrari’nin en yeni üstü açık süper spor modeli 488 Spider, Frankfurt Otomobil Fuarı’nın gözdesi oldu. 670 BG’lik V8 motorlu Ferrari modelinin yaklaşık 580 bin Euro’luk fiyata sahip olması bekleniyor. Fer-Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “2017 model olarak, yaz ortasından itibaren Ferrari 488 Spider modelini ülkemizde de satışa sunmaya başlayacağız. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3 saniyede gerçekleştiren orta/arka konumlu motora sahip yeni modelimize ilk etapta Türkiye’den sadece 6 müşteri sahip olabilecek dedi.

IAA'DA ÖNE ÇIKANLAR

BMW, FUARDA DENGESİNİ KAYBETTİ!

Alman otomobil markası BMW’nin CEO’su Harald Krüger, Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda sunum yaptığı sırada kendini aniden yerde buldu. Bir süre yerden kalkamayan ve bu anlarda da başını tutan BMW CEO’sunun imdadına ise yardımcıları koştu. Sözcü Max- Morten Borgmann, Krüger’in başının dönmesi sonucu düştüğünü kaydederek, “Harald Krüger doktor tarafından muayene edildi ve sağlık durumu iyi. Ancak basın toplantısı iptal edildi” dedi. Durumu iyi olduğu açıklanan CEO Alman basınının en çok konuşulan haberlerinden oldu. CEO’nun düşüşünden borsadaki hisselerin etkilenmediği de açıklandı.

 

AUDI A4, 140 BİN TL’DEN SATILACAK

Audi’nin uzun süredir beklenen modeli A4 yeni yüzünü fuarda gösterdi. İddiasını daha da yükseltecek olan A4, kasım ayında ülkemiz pazarında satışa sunulacak. Aracın fiyatının 140 bin TL’den başlaması bekleniyor.

 

FORD'DAN HEYBETLİ TASARIMIYLA SUV ATAĞI

Avrupa’da SUV atağına kalkan Ford, startı Frankfurt’tan veriyor. Ford standında, Avrupa versiyonu ilk kez görücüye çıkan Yeni Edge SUV gösterisi zirvede yer alırken, SUV ve AWD ailesi Kuga ve Eco Sport modelleriyle tamamlanıyor. Yenilenen ve heybetli tasarıma kavuşan Ford Ranger da Frankfurt’ta Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi.

  

YENİ ASTRA İLE EN ÇOK SATAN OLMAK İSTİYOR

Frankfurt Fuarı’nda Yeni Astra’nın dünya lansmanı, Opel CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann ve General Motors CEO’su Mary Barra katılımları ile gerçekleşti. Fuarda konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Önümüzdeki yıl yeni Astra’nın satışlarıyla Avrupa’da en çok Opel satışı gerçekleştiren ülke olma hedefimiz var’ dedi.

  

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?