Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

10 Kule, 10 İstanbul

Giriş: 20.10.2015 - 16:36 | Güncelleme:

Her seferinde aşağıdan yukarı boynumuz ağrıyarak baktığımız gökdelenlerden bu kez yukarıdan aşağı başımız dönerek baktık

Serhan SEVİN/HABERTURK.COM

ssevin@haberturk.com

Türkiye'nin ve hatta dünyanın en büyük sorunlarından birisi aşırı nüfus ve barınma sorunu olarak gösterilmektedir. Özellikle İstanbul yıllık 200 bin göç alırken bu göç dalgası barınma sorununu da beraberinde getiriyor. Araştırmalara göre 50 yıl içerisinde İstanbul'un nüfusu 38 milyon civarına ulaşacağı öngörülürken bu göç dalgası ve nüfus artışı insanları yüksek katlı bina yapımına itmektedir. Gökdelen olarak adlandırılan bu kulelerle bambaşka bir çehreye bürünen İstanbul'da gökdelenlerin zirvesinden bakıldığında bambaşka şehir manzaraları ortaya çıkarken gelişen teknoloji ile paralel bir şekilde ilerleyen bu gökdelenler nerdeyse insanlığın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte inşaa ediliyor. İşte İstanbul'un en yüksek 10 binasından İstanbul manzaraları.

10-Tekstilkent Koza Plaza

Garanti-Koza İnşaat tarafından inşa edilen Tekstilkent Koza Plaza Kulelerinin yüksekliği, 161.25 metre olup, 35 Kat, 2 adet Tesisat Katı, 1 Asma Kat, 1 Giriş ve 4 Bodrum katı olmak üzere toplam 44 kattan oluşmaktadır. Tekstilkent Koza Plaza A ve B Blokta bulunan 261 adet ofisi ve 30 mağazadan oluşan AVM’si ile hizmet veriyor.  Koza Plaza’da yaklaşık 6 bin kişi çalışmakta ve günlük 1.200 ziyaretçi bulunmaktadır.

9-Divan Residence at Bomonti Plaza

Divan Residence at Bomonti Plaza en üst seviye malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmis olup, Mart 2012'de inşaatı tamamlanmıştır. Rezidansın inşaa planı dünyaca ünlü ödüllü mimarlık ofisi Tago mimarlık tarafından yapılırken , firmanın kurucuları ve mimarları olan Tatsuyo Yamamoto ve Gökhan Aktan Altuğ tarafından binanın mimari çizimleri gerçekleştirilmiştir. Divan Residence at Bomonti Plaza 160 metre yüksekliğe sahip olup, 42 katlı rezidansın 257 adet 1+1, 28 adet 2+1 ve 6 adet 3+1 olmak üzere toplam 291 odası bulunuyor. Leed sertifikasıyle doğa ve çevre dostu kuleler arasında yer alan Divan Residence at Bomonti Plaza Şişli'nin simgeleri arasında yer alıyor.

8-Akasya Tower Acıbadem

Yüksekliği 180 metre olan Akasya Acıbadem 2014 yılında hizmete girdi. İkonik kütlesel etkiye sahip yapısı ile Kent Kule’de toplamda 256 adet olmak üzere 198 home-ofis, 35 ticari ofis ve 24 adet penthouse suites bulunmaktadır. Genel olarak pencerelerin hiç açılmadığı ya da yarım açıldığı gökdelen projelerinin aksine, projeye hakim rüzgar doğru yönlendirilerek, camları tamamen açılabilen bir kule olarak dizayn edildi  Proje, 40. katta bile camları açabilmeye olanak sağlayan bu özelliği ile katıldığı yarışmalarda Avrupa birinciliği ödülüne layık görülerek dünya klasmanında yarışmaya hak kazandı Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'The European Property Awards 2012'de "En İyi Yüksek Bina Mimarisi" kategorisinde 5 yıldız almış ve “Avrupa’nın En Başarılı Projesi” seçilmiştir. 

7-Palladium Tower

 

Temmuz 2014'de hizmete giren Palladium Tower 43 ofis katından oluşmaktadır. 181 metre olan Palladium Tower da Gold Leed Sertifikasına sahip binalarımız arasında yer alıyor. 100 bin metre kare alana inşaa edilmiş olan Palladium'da ofislerin alanları 180 metrekare ile 1.350 metrekare arasında değişiyor. Projenin her katında doğal havalandırmaya sahip kat bahçeleri bulunmaktadır.

6-Andromeda Gold

Ataşehir'de bununan ve Leed sertifakasına sahip Andromeda Gold tünel kalıp sistemi ile yapılmış Avrupa'nın en yüksek binası ünvanına sahip. Anayapı, A ve B blok olmak üzere yapılardan oluşan Andromeda Gold 51 katta toplam 399 bölümdenden oluşuyor. Bina içerisinde 96 adet 1+1, 148 adet 2+1, 126 adet 3+1 ve 28 adet 4+1 daire bulunuyor. 78 ile 329 metrekare arasında dairelere sahip olan Andromeda Gold 181 metre yüksekliğe sahip.

5-İş Kuleleri

 

Levent'te bulunan ve 181 metre yüksekliğe sahip olan Kule 1, 2000 yılında hizmete girdi. İş Bankası'na ait kule Ankara'daki T. İş Bankası Genel Müdürlük Binası'nın yaklaşık 8 katı büyüklüğündedir. Boğaz Köprüsü'nün 3 katı yüksekliğe sahip Kule 1 olası en şiddetli depreme dahi elastik bölgede kalarak dayanabilecek biçimde inşa edilmiştir. İş Kuleleri, antik tapınakları andıran granit yüzeyli,kahve-bej renklerin hâkim olduğu başlangıç katları ile tezat oluşturan metal-cam karışımı mavi-gri yapıdan oluşmaktadır.



4-Allianz Tower

Rönesans Tower olarak bilinen binayı Allianz firması satın alarak ismini 'Allianz Tower' olarak değiştirdi. Ataşehir'de bulunan Allianz Tower Türkiye’nin Leed Platin sertifikalı ilk kulesi olarak kayıtlara geçti. 42 katlı olan bina 28 Eylül'den itibaren Allianz Tower adıyla hizmet vermeye devam ediyor. Diğer kulelerin aksine Allianz Tower sadece ofis katları olarak kullanılıyor.

Önceleri Ronesans Tower olarak bilinen Allianz Tower'ın dış kaplaması

3-Varyap Meridian Grand Tower

2009-2013 yılları arasında inşaa edilen Varyap Meridian Grand Tower 180 metre yüksekliğe sahip. Batı Ataşehir'de bulunan Varyap Meridian Grand Tower'da 52 kata mevcut. Bina içerisinde 1653 daire ev ve ofis görevi görüyor. Dünyanın en önemli çevre ve enerji dostu yeşil bina sertifikası olarak kabul gören 'LEED' kriterlerine uygun olarak inşaa edilmiş olan Varyap Meridian Grand Tower Türkiye'nin ilk büyük ekolojik karma inşaat projesi olma özelliği taşıyor.

2-Spine Tower

217 metre yükseklikle Türkiye'nin en yüksek ikinci binası olan Spine Tower 2014 yılında hizmete girdi. 28 ofis ve 16 rezidans ile toplam 47 kat olan Spine Tower'ın dış cephe tasarımı Almanyan'da ya gerçekleştirildi. Maslak'ta bulunan binaya özel rüzgar optimizasyon sistemi yapılırken Türkiye'de üretilen yüksek performanslı beton kullanıldı. Binanın en yüksek noktasından bakıldığında doğuda İstanbul Boğazı, kuzeyde Karadeniz ve orman manzarası görülebiliyor.


1-İstanbul Sapphire

236 metre ile Türkiye'nin birinci, Avupa'nın 9. ve Dünya'nın 148. en yüksek binası olan Sapphire 2011 yılında hizmete girdi. 340 milyon dolara inşaa edilen Sapphire 165.169 metrekarelik inşaat alanına sahip binada 10 katı zemin altı olmak üzere toplam 66 kat bulunmaktadır. 30 metre anten ile yüksekliği 261 metreye erişmektedir. Binanın ana fonksiyonları olarak kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek olarak rezidans kulesi de yer almaktadır.  Rezidansların ortak alanları olarak 970 metrekarelik bir özel sosyal alan, 1.100 metrekarelik bir golf antrenman sahası ve binanın en son katında bir restoran bar yer almaktadır. Ayrıca kamuya açık olan ve 225 metre yükseklikte yer alan seyir terası da mevcuttur. Sapphire'in en yüksek noktasından çekilen bu fotoğraf ise İstanbul'a meydan okumak için gelenlerin tekrar düşünmesini sağlayacak niteliktedir.



 

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
1 0 +1
:D büyük İstanbul depreminden kaç tanesi kurtulacak.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
çimento, beton... cehenneme gitmeye gerek yok. ordasınız zaten
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
hepsinin tepesine de insanlık dikiyorlar öyle demeyin olmaz
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
YEŞİL ALAN İSTEYEN İSTANBULDAN GİDEBİLİR. KARADENİZ UYGUN OLUR SİZİN İÇİN.
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
levent yemyeşil iş kulelerinden güzel gözüküyor levent ancak gerisi maalesef felaket durumda
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
6 0 +6
Yeşil alan gören var mı?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Canım İstanbul, canım Çeliktepem ^^
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
istanbul bitmiş ne düşüneyim..
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?