Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Gurme Burger'in kare ası!

Giriş: 27.11.2015 - 10:08 | Güncelleme:

İşte İstanbul'un en iyi hamburgerini tadabileceğiniz mekanlar!

Bu yazıya “En İyi On Burgerci” olarak başladıysak da, on tane gerçekten iyi burgerci bulamayınca “Kare As” ile sınırlamaya karar verdik. Nasıl seçilirse seçilsin, itiraz olacağını bildiğimiz için İstanbul’un en iyi dört gurme burgercisini açıklamadan neden bu dört mekanı seçtiğimizi anlatamak istiyoruz.

BAŞARININ SIRRI: LEZZETLİ ET VE BURGER AŞKI


Listemizi yaparken en çok önem verdiğimiz (çok yenilmek veya sevilmekten de öte) burger köftesinde kullanılan etin lezzeti, sadelik ve burger yapma aşkı oldu. İlk iki mekanın arkasında tecrübeli bir kasap ve derin et bilgisi var, burgerler sade, sos kullanımı yok.

Etin aromasına ve lezzetine yoğunlaşarak burgerlerini hazırlıyorlar. Üçüncü mekan dünyanın en iyi tanınan gurme burgercisi, Türkiye macerasına “içinde nara atılan şaşkın Amerika’lı” olarak yanlış bir başlangıç yapmış olsa da hızlıca yanlışlarını düzeltip dünyada ki konumuna geldi. Son mekan ise bir İstanbul klasiği. Hamburgere getirdiği özgün Türk yorumu ile vazgeçilmez bir adres.

Bu kısa açıklamadan sonra gelelim Gurme Burgerin Kare Ası listemize. Listemizdeki dört mekanı da eşit derecede başarılı diye düşünebilirsiniz, sıralamayı alfabetik yaptık.

BURGER JOINT


İstanbul’da sade burger konseptinin yaratıcısı Burger Joint’in esin kaynağı New York’ta Le Parker Meridien Otel’in içinde. Ilk mekanı Beşiktaş’taki yerinde devam ediyor. İkinci şube, Bebek’te, üçüncü şube Kağıthane Ofispark’da. Burger Joint’in en büyük şansı, Boğaz hattındaki köklü ailelerin çeyrek asırdır kasaplığını yapan Bebek Kasap ile ortak çalışıyor olması.

Bebek Kasabı Hünkar Karakuş, et sevenler arasında bir efsanedir. İstanbul’a Kuzey Ege’den gelen en özel etler, öncelikle Hünkar Bey’e gelir. İşte bu lezzetli etlerden özel seçilen antrikot, 28 gün kuru dinlendirilmiş dana pirzola, dana kaburga ve dana döş karışımından Burger Joint için özel kıyma hazırlanıyor. Bu özel kıymadan hazırlanan burgerin bir kere tadına baktığınızda geçmişte burger diye size sunulanın ne olduğunu sorgulayacağınıza eminiz ki, kıymetli gurme Vedat Milör’de daha Burger Joint açılalı altı ay olmadan ziyaret edip, tam not vermişti. Bir de güzel haber, artık bu muhteşem lezzet için İstanbul’a gelmenize gerek kalmayacak, Burger Joint franchise’lar ileTürkiye geneline yayılmaya karar vermiş.  
Beşiktaş Şube: 212 258 72 75
Bebek Şube: 212 287 08 19

JUMBO BURGER

Listemizin en uzun soluklu mekanı. Kadıköy’den Bostancı’ya sahil yolundan giderken, Göztepe’deki Büyük Kulüp’ün karşısında 1977 yılından beri hizmet veren Jumbo Burger’e Gurme Burgerci demek hem yanlış, hem de çok doğru. Hamburgerin hazırlanışında birbirini çok iyi tamamlayan lezzetlerin kullanılması ve tüm ürünlerin günlük elle hazırlanması açısından gurme burgerci, ürünlerin içeriği açısından ise değil.

Çift katlı burger, ekmek üzerine erimiş peynir ve domates sosu, hadi bakalım bunu elinizle yiyin. Tanım her ne olursa olursa olsun J-Burger tam bir şehir efsanesi. Ürün çeşitliliği açısından Burger Joint ve Nusret ile taban tabana zıt olsa da kullandığı etin kalitesi ve burger aşkı kare as listesinin banko ismi yapıyor. Burada etin pişme derecesini düşünmenize gerek yok, çünkü asıl lezzet iyi et kadar, kendi yaptıkları mayonez ve ketçaptan geliyor. Kadıköy’de veya Cadde’de büyümüş tüm kuşaklara en iyi burgerci kim diye sorsanız, cevap basit olurdu: J-Burger, yani Jumbo (Tamam kızmayın Barış Büfe’de var ama onu büfelerin kare asına almak lazım).
Jumbo Burger: 0216 369 49 70
 

NUSRET BURGER

Türkiye’nin en meşhur ve medyatik kasabı Nusret’i duymayan kalmamıştır. Uzun yıllar Günaydın’da Cüneyt Bey ile beraber çalıştıktan sonra kalıbına sığamayan Nusret Gökçe, ilk olarak İstanbul Etiler Çamlık’ta et sevenlerin kalbini kazandı. Türkiye’ye menü kullanmadan, yanında ekmek veya garnitür vermeden, sadece lezzetli et ile doyulabileceğini gösterdi.

Çamlık sonrası yaptığı ortaklıkla, Doğuş Grubu’nun pazarlama zekası ve engin kaynaklarını kullanarak D’ream ekibinin dinamo markası konumuna geldi. Nusret Burger’in aynı Burger Joint’te olduğu gibi tüm iddiası etin lezzeti ve aroması üzerine. Ete sos sürmek, lezzetini değiştirmek yapılabilecek en büyük günah. Bebek’ten sonra Nişantaşı’nda açılan ikinci şube biraz Arap turist akınına uğramış olsa da, ete saygı gösteren bir kültürün başarısı tartışılmaz. Son olarak, Nusret Burger’in, Burger Joint ile Bebek’teki tatlı rekabetinde hangi mekanın en çok sevilen olduğu henüz sonuca bağlanamadı.
Bebek Şube: 212 265 45 02
Nişantaşı Şube: 212 265 45 02

SHAKE SHACK

Dünyaca ünlü şef Danny Meyer’in New York’ta bir dönem terk edilmiş Madison Park’ı kurtarmak amacıyla yarattığı küçük bir büfeden doğan yaramaz çocuk ShakeShack dünyanın en iyi tanınan gurme burger markası olabilir. Türkiye macerası alışveriş merkezinde “ShakeShack” diye nara atan personel ile biraz tartışmalı başlasa da, kısa sürede Türkiye gerçeğine adapte oldular.

Markayı efsane yapan ShackBurger etin lezzeti açısından olmasa da, Meyer’in yarattığı özel sos ile yakalanan bütün lezzet açısından burger sevenlerin beğenisini kazanıyor. Ayrıca Türkiye için özel geliştirilen füme etli SmokeShack’de çok beğeniliyor. İstinye Park, Kanyon, Tünel ve Akasya olmak üzere dört şubesi bulunuyor.
İstinyePark Şube: 0 212 345 51 84
Kanyon Şube: 0 212 353 52 26
Akasya Şube: 0 216 510 54 48
Tünel Şube: 0 212 293 45 52

BURGER AŞKINI TERCİH EDİN

Son sözümüz de listede çok severek yediği ıslak burgerini görmeyenlere. Favorilerinizden Kızılkayalar, gurme burgerci olarak değil belki ama yıllardır sürdürdükleri özel lezzet nedeniyle büyük takdiri hakediyor.
Sevgili burger severler, biz Türkler’in alışık olduğu pişirme miktarı ki biz ona “çok iyi pişmiş” diyoruz, eti kurutarak yediğiniz burgerin tüm lezzetini ortadan kaldırıyor.

Siz siz olun, etin hafif pembe kalmasından, sulu olmasından çekinmeyin. Etin sulu olmasını, yerken yağlarının akmasını pişmemiş zannetmeyin ve keyifle orta pişmiş sipariş edin. Çok sevdiğiniz burgerlerin içinde telafuz etmekte zorlandığınız  soslar varsa veya etin üzerine nikotin içeren patlıcan beğendi veya duman içeren barbekü sos konulmuşsa hemen oradan uzaklaşın. Aslında lezzetli et değil (etine güvenen kimse bu şekilde bir günah işlemez), ekmeğe sürülmüş kuvvetli başka bir tadı yediğinizi/sevdiğinizi unutmayın. Afiyet olsun.  

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?