Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Eski takımlarına dönen teknik direktörler

Giriş: 29.11.2015 - 19:42 | Güncelleme:

Ertuğrul Sağlam, efsane olduğu Bursaspor'daki 2. döneminde sadece 13 hafta görevde kalabildi. Aynı dönemde Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Galatasaray da eski hocasına sarıldı, takım Mustafa Denizli'ye emanet edildi. Tecrübeli hocanın sonu Sağlam gibi mi olacak, yoksa başarılı örneklere bir yenisi daha mı eklenecek?

HTSPOR.COM / AHMET HAMDİ GİRGİN - agirgin@haberturk.com

15 Haziran 2015 günü Özlüce Tesisleri'nde olağanüstü bir hareketlilik vardı. Bursaspor'u 2010 yılında şampiyon yaparak kulübün sembol isimlerinden biri haline gelen Ertuğrul Sağlam, tekrar yeşil-beyazlı takımın başına geçiyordu. Helikopterle tesislere gelen Sağlam'ı kalabalık bir taraftar grubu karşıladı. İmza töreninde konuşan başkan Recep Bölükbaşı, "Birlik ve beraberlik içinde olursak bizi şampiyonluk da kesmez, Avrupa kupaları, iyi futbol da kesmez. Hedefimiz Avrupa'da daha başarılı olmak, dünya kulübü olmak" diyerek Sağlam'a olan güvenini ifade ediyordu.



Ertuğrul Sağlam ise Bursaspor'a ilk imzayı attığı 2 Ocak 2009'da şampiyon olabileceklerini söylediğini ve bu hayali gerçeğe dönüştürdüklerini ifade ederken, "2,5 yıl önce düzenlediğim basın toplantısında, 'Yeniden gelmek için gidiyorum' demiştim" diyordu. 3 yıllık sözleşmeye imza atan başarılı teknik adam, "Timsah Arena'dan puan çıkartmak, burada puan almak çok zor" algısını oluşturacaklarını da belirtti.

 



SAĞLAM'IN GÖZYAŞLARI
Masal gibi başlayan 2. Ertuğrul Sağlam dönemi, kabus gibi devam etti. Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Bursaspor'da işler istenildiği gibi gitmedi. İlk 5 haftada sadece 3 puan toplayabilen Timsahlar, 6. haftada Eskişehirspor'u ağırladı. Bursaspor, karşılaşmayı 2-0 kazanmasına rağmen tribünlerden "Sağlam istifa" sesleri yükseldi. Ertuğrul Sağlam, 2. gol sonrası gözyaşlarına boğuldu. Sağlam, büyük coşkuyla desteklendiği imza töreninden yaklaşık 3 buçuk ay sonra, "Bizim hayatımızda Bursa'nın çok farklı yeri var. Türk futboluna altın harflerle geçen bir başarı yakaladık. Bugün yapılanlar ufak bir kesimin yaptığı bir hareket olsa canımı sıkmaz, ama  genel olunca üzüldüm. Bu kadar vefasızlık, vicdansızlık olmaz. Çok sinirliyim. Çok sıkıntılı bir durumdu bizim için. Hayatımda ilk defa böyle tepki aldım, ne acıysa, o da Bursaspor taraftarından oldu" diyerek duygularını anlattı.



SADECE 13 HAFTA SABREDİLDİ
2. Ertuğrul Sağlam döneminin bitmesi uzun sürmedi. Bursaspor, 13. haftada Kayserispor'a yenilince Sağlam ve yönetim bir araya geldi. Toplantıdan ayrılık kararı çıktı. Sezon başında "Timsah Arena'dan puan çıkartmak, burada puan almak çok zor" algısını oluşturacaklarını söyleyen Ertuğrul Sağlam, Timsah Arena'nın açılışını göremeden yeşil-beyazlılara veda etti. Kulübe tarihindeki en büyük başarısını yaşatan Sağlam'a yalnızca 13 hafta sabredildi.



'BÜYÜK MUSTAFA'NIN DÖNÜŞÜ!
Sağlam'la Bursaspor'un yolları ayrılırken, Süper Lig'in bir başka takımında daha eski hocaya dönüş yaşandı. Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son veren Galatasaray yönetimi, 3. kez Mustafa Denizli'ye takımı emanet etti. Sarı-kırmızılılarda daha önce çok önemli zaferler yaşayan Denizli, geçtiğimiz perşembe günü 1 buçuk yıllık sözleşmeye imza atmak üzere basının karşısına çıktı. Toplantıda ilk sözü alan Dursun Özbek, "Bugün 26 Kasım 2015, Galatasaray için yeni bir sayfa, yepyeni bir gün" diyerek Mustafa Denizli'ye olan güvenini anlattı. Özbek, futbol takımı teknik direktörlüğüne getirdikleri Mustafa Denizli'nin sarı-kırmızılı camianın evladı olduğunu, yaptıkları teklifi tereddüt etmeden kabul ettiğini söyledi.

Mustafa Denizli ise teknik direktörlük kariyerinin önemli bir bölümünü geçirdiği Galatasaray'a dönmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadığını belirtti. Denizli, sarı-kırmızılı takımın üzerinde kara bulutlar olduğuna yönelik ifade üzerine, "Kara bulut denilen, benim için hafif bir sistir. Çok kara bulut gördük ama şimdi kara bulutluk bir durum yok. Hafif sisli, puslu bir hava var ama o da önemli değil" dedi. Tecrübeli hoca, "Krizler ve baskılar bizim gölgemiz. Onlarla uğraşarak, mücadele ederek kendimizi yeniliyoruz, çalışma alanı açıyoruz. Buraya onları yaşamak için değil aşmak için geldim" değerlendirmesinde bulundu.



Şimdi tüm gözler Mustafa Denizli'nin üzerinde... Galatasaray taraftarının bir kısmı "Büyük Mustafa"ya güven duyarken, bir kısım ise yeni isimlerin takımın başına getirilmesinin daha doğru olacağı görüşünde. 3.Denizli dönemi, Ertuğrul Sağlam'ın yaşadığına benzer bir şekilde mi bitecek, yoksa başarılı teknik adam sarı-kırmızılıların dertlerine derman olup sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf mı olacak? Bunu görmemiz için sezon sonunu beklememiz gerekiyor...

EX'TEN NEXT OLUR MU?
Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli, eski kulüplerine dönen ne ilk ne de son teknik direktörler olacak. Süper Lig'e ve dünya futboluna baktığımızda birçok örneğe rastlıyoruz. Bakalım ex'ten next olmuyor mu, yoksa biten ilişkiyi yeniden alevlendirmek doğru mu? İşte yakın dönemden en göze çarpan birliktelikler:



FATİH TERİM – GALATASARAY – 3 KEZ
96/00 - 1 UEFA Kupası, 4 Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası
02/04
11/14 – 2 lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa

ŞENOL GÜNEŞ – TRABZONSPOR – 4 KEZ
88/89
93/97 – Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası
04/05
09/10 – Türkiye Kupası, Süper Kupa



CHRİSTOPH DAUM – BEŞİKTAŞ – 2 KEZ
93/96 – 1 Lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası
00/02

CHRİSTOPH DAUM – FENERBAHÇE - 2 KEZ
03/06 – 2 Lig şampiyonluğu
09/10 – 1 Süper Kupa

ERSUN YANAL – TRABZONSPOR – 2 KEZ
07/09
14/15

GHEORGHE HAGİ – GALATASARAY – 2 KEZ
03/05 – 1 Türkiye Kupası
10/11

KARL HEİNZ FELDKAMP – GALATASARAY – 2 KEZ
92/93 – 1 Lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası
07/08

ZİYA DOĞAN – TRABZONSPOR – 2 KEZ
03/05 – 1 Türkiye Kupası
06/08

FABİO CAPELLO – MİLAN – 2 KEZ
91/96 – 4 lig şampiyonluğu, 3 İtalya Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Süper Kupa
97/98

FABİO CAPELLO – REAL MADRİD – 2 KEZ
96/97 – 1 lig şampiyonluğu
06/07 – 1 lig şampiyonluğu

JOSE MOURİNHO – CHELSEA – 2 KEZ
04/08 – 2 lig şampiyonluğu, 2 lig kupası, 1 Community Shield
13/Devam ediyor – 1 lig şampiyonluğu, 1 lig kupası

ROBERTO MANCİNİ – İNTER – 2 KEZ
04/08 – 3 lig şampiyonluğu, 2 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupası
14/Devam ediyor



JUPP HEYNCKES – BAYERN MÜNİH – 2 KEZ
87/92 – 2 lig şampiyonluğu
11/13 – 1 lig şampiyonluğu, 1 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

MARCELLO LİPPİ - JUVENTUS - 2 KEZ
94/99 - 3 lig şampiyonluğu, 1 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 1 Süper Kupa, 1 Kıtalararası Kupa
01/04 - 2 lig şampiyonluğu, 2 İtalya Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

OTTMAR HİTZFELD - BAYERN MÜNİH - 2 KEZ
98/04 - 4 lig şampiyonluğu, 2 Almanya Kupası, 3 Lig Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Kıtalararası Kupası
06/08 - 1 lig şampiyonluğu, 1 Almanya Kupası, 1 Lig Kupası

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?