Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Haftanın filmleri

Giriş: 24.12.2015 - 10:21 | Güncelleme:

Bu hafta 9 yeni film vizyonda

ERTUĞRUL 1980



Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - Türkiye, Japonya

Tür: Dram, Savaş

Yönetmen : Mitsutoshi Tanaka

Oyuncular: Masaaki Uchino, Kenan Ece, Shiori Kutsuna, Alican Yücesoy, Uğur Polat

Senaryo: Eriko Komatsu

Yapımcı: Böcek Yapım

Diğer Adı: Kainan 1890

Film Özeti

Japonya ile Türkiye’nin ilişkilerine damga vuran ve iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesinde büyük rol oynayan iki tarihi olay; Japon-Türk ortak yapımı “Ertuğrul 1890” filmiyle beyazperdeye yansıyor! 1890 yılında Japon sularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul’un hazin hikayesi ve Japonlar'ın gemi mürettebatını kurtarma çabaları ile 1985’te Tahran'da Saddam Hüseyin tehdidiyle mahsur kalan 215 Japon vatandaşının, Turgut Özal’ın talimatıyla THY tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı öyküsünü kurgusal bir senaryoyla anlatılacak.



POİNT BREAK

Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - ABD

Tür: Aksiyon

Süre: 113 Dak.

Yönetmen: Ericson Core

Oyuncular: Luke Bracey, Teresa Palmer, Ray Winstone, Edgar Ramirez, Delroy Lindo

Senaryo: Kurt Wimmer, W. Peter Iliff , Rick King

Yapımcı: Michael De Luca, Andrew A. Kosove

Diğer Adı: Kırılma Noktası

Film Özeti

Genç bir FBI ajanı olan Johnny Utah (Luke Bracey), olağanüstü yetenekli ekstrem sporculardan oluşan bir ekibin dünya piyasalarını yerinden oynatacak çapta büyük kurumsal soygunlara imza attığı şüphesiyle ekibin içine sızar. Yeni arkadaşlarıyla çok büyük suçların içinde yer alan Utah, bir zaman sonra iki taraftan birini seçmesi gerektiğini anlayacaktır.
1991'de çekilen Point Break filminin yeniden çevrimi niteliğinde olan Kırılma Noktası, Aralık 2015'te Türkiye'de vizyona girecek.



DELİBAL



Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - Türkiye

Tür: Romantik

Yönetmen: Ali Bilgin

Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Nazan Kesal, Hüseyin Avni Danyal, Laçin Ceylan

Senaryo: Yıldırım Türker

Yapımcı: Kerem Çatay

Film Özeti

Başrollerini Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu'nun paylaştığı romantik filmde aynı üniversitede öğrenci olan Barış ve Füsun’un tutku dolu aşk hikayesine tanıklık edeceğiz. Filmin yönetmenliğini Ali Bilgin, senaristliğini ise Yıldırım Türker üstleniyor.

THE LOBSTER



Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - Yunanistan, İngiltere, İrlanda, Hollanda, Fransa

Tür: Bilim Kurgu, Komedi, Romantik

Süre: 118 Dak.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Whishaw, John C. Reilly, Léa Seydoux

Senaryo: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou

Yapımcı: Yorgos Lanthimos, Ed Guiney

Film Özeti

Alternatif bir yakın gelecekte geçen filmde Yorgos Lanthimos bizi çok ilginç bir hikayeye götürüyor. Bu dünyada yalnız insanlar istenmemektedir ve görüldükleri yerde tutuklanarak tuhaf bir otele götürülmektedir. 45 günlük süre zarfında kendilerine bir eş bulamayanlar ise, bir hayvana dönüştürülerek ormana salınmaktadır.
David (Colin Farrell) de buraya getirilmiştir ve kısa süre içinde kendine bir sevgili ararken tüm kuralları yıkarak buradan kaçar. Ormanlarda yalnız bir kadınla (Rachel Weisz) tanışır ve ona aşık olur.



BARCELONA'DA BİR YILBAŞI GECESİ



Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - İspanya

Tür: Romantik

Süre: 95 Dak.

Yönetmen: Daniel De la Orden

Oyuncular: Clara Segura, Alexandra Jiménez, Aina Clotet, Berto Romero, Mariano Venancio

Senaryo: Daniel González

Film Özeti

Noel gecesinde Barcelona'da yaşanan birçok romantik öykü bu filmde buluşuyor. Carles ve Paula, sallantıda olan evliliklerinin ayakta kalması için uğraşmaktadır, Oscar aşkı ararken beklemediği şeylerle karşılaşır. Laura, yıllarca herkesten sakladığı sırrını ailesine açıklamaya karar verir, Miguel ise yeni yıl kutlamaları sırasında çocukluk aşkına rastlar ve ortalığı birbirine katar. Tüm bu hikayelerin ortak noktası, dünyanın en güzel şehirlerinden Barcelona'da yaşanmasıdır.



BUZ VE GÖKYÜZÜ



Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - Fransa

Tür: Belgesel

Süre: 89 Dak.

Yönetmen: Luc Jacquet

Senaryo: Luc Jacquet

Diğer Adı: Ice and the Sky

Film Özeti

1957'den günümüze dek buzullarla ilgili araştırmalar yapan ünlü buzulbilimci Fransız Claude Lorius'nun yaşam serüvenini anlatan belgesel film, Oscar ödüllü yönetmen Luc Jacquet tarafından çekildi.



KAR KORSANLARI



Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - Türkiye

Tür: Dram, Tarih

Süre: 90 Dak.

Yönetmen: Faruk Hacıhafızoğlu

Oyuncular: Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtaal, Ömer Uluç

Senaryo: Faruk Hacıhafızoğlu

Film Özeti

Yıl 1981… Türkiye, tarihinin en acımasız askeri darbelerinden birinin henüz başlarında ve o yıl son yılların en ağır kışıyla da karşı karşıya… Doğunun en ücra köşesinde, aylarca karların kalkmadığı Kars’ta o kış halk için kömür ihtiyacı özgürlük ihtiyacıyla yarışmaktadır. Kömür, mücevher değerinde, hatta parayla satın almak bir yana ancak birkaç devlet kurumunun ve ayrıcalıklı kişinin ulaşabildiği bir elmastır. Darbe, şehri soğukla cezalandırmaktadır. Tek servetleri kızakları ve ayrı ayrı hayalleri olan Serhat, Gürbüz ve İbo da bembeyaz karlara tezat, simsiyah kömürün peşinde dayanışmanın gücünü keşfedecekleri bir yolculuğun başındadır.



SAKLI



Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - Türkiye

Tür: Dram, Romantik

Süre: 102 Dak.

Yönetmen: Selim Evci

Oyuncular: Türkü Turan, Settar Tanrıöğen, Pelin Akil, İlhan Şeşen, Ümit Çırak

Senaryo: Selim Evci

Yapımcı: Selim Evci

Film Özeti

Vakur, sakin bir insan olan Mahir (İlhan Şeşen), kızının yakın arkadaşı Duru ile herkesten gizli bir ilişki yaşamaktadır. Duru’nun babası Ali (Settar Tanrıöğen) ise geleneklerine bağlı, ailesine düşkün iki kız babasıdır. Mahir Bey ve Duru endişeleri yüzünden birbirlerinden kopma noktasına giderlerken, Ali Bey’in bu saklı ilişkiyi duyması da an meselesi haline gelmiştir.



SON EFSANE



Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 - İngiltere

Tür: Biyografi, Dram, Spor

Yönetmen: Stephen Frears

Oyuncular: Dustin Hoffman, Guillaume Canet, Ben Foster, Lee Pace, Bryan Greenberg

Senaryo: John Hodge

Yapımcı: Tim Bevan, Eric Fellner

Diğer Adı: Icon, L'ultima leggenda

Film Özeti

İrlandalı bir gazeteci olan David Walsh (Chris O'Dowd), Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong'un Tour de France'daki performanslarında doping etkisi olduğuna inanmaktadır. Buna iyice ikna olduktan sonra, dopingi kanıtlamak için deliller aramaya başlar.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?