Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Süper Lig'de 17. hafta öncesi değerlendirme

Giriş: 25.12.2015 - 11:55 | Güncelleme:

Devre arasına girerken takımlar son kozlarını oynuyorlar

HTSPOR.COM

Spor Toto Süper Lig 2015-16 sezonu Cumartesi ve Pazar maçlarıyla ömrünü yarılayacak. Transfer hazırlıklarına şimdiden başlayan kulüpler, hafta arasındaki kupa mesaisiyle birlikte üç günde bir maça çıkan yoğun tempodan mutlu ayrılmak ve ikinci yarıya moralli başlamayı planlıyor. İşte Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta maçlarından öne çıkan notlar.

Kasımpaşa - Trabzonspor

26 Aralık Çarşamba akşamı, saat 19:00'da Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak maç Trabzonspor için ilk dörde yaklaşmak anlamına geliyor. Öte yandan geçici teknik direktörü ve yeni yönetimiyle Karadeniz temsilcisinin ligde 5. olan Kasımpaşa'yı yenmesi için sezon vasatının üzerine çıkması şart. Trabzonspor ligdeki son 3 deplasmanında ne puan aldı ne de gol attı. Kasımpaşa ise ligde 7 maçtır kaybetmiyor ve galibiyet serisini de üst üste 3 maça çıkardı. İki takım arasındaki tek zıtlık sadece bu değil. Kasımpaşa ligde gördüğü 26 sarı kart ile bu alanda sicili en temiz ve centilmen takım. Trabzonspor ise tam aksine 48 kez sarardı ve ligin en çok sarı kart gören takımı durumunda. Üstelik bordo mavili ekip bu istatistiği ligin en az ikili mücadeleye giren takımlarından biri olmasına rağmen yapma başarısını gösterdi. Rakamlar açısından ibre Kasımpaşa'yı işaret etmesine rağmen Rıza Çalımbay yine de rahat değil. Endişesi ne Donk ve Scarione hakkında çıkan transfer dedikoduları, ne de Bozhikov'un cezalı olması. Beşiktaş ve Galatasaray maçındaki hakem hatalarından sonra en büyük çekincesi hakemler. 

Kayserispor - Galatasaray

Galatasaray, ligin en çok gol atan takımı olarak ligin en az golle buluşan takımı unvanına sahip Kayserispor'a konuk oluyor. Galatasaray aynı zamanda ligin en çok şut atan takımı, Kayserispor ise kalesine en az şut çekilen takım. İki anti tez ekibin mücadelesi Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda, Pazar günü saat 16:00'da başlayacak ve Barış Şimşek tarafından yönetilecek. Dış sahada 4 maçtır kazanamayan Galatasaray'ın maçtaki en büyük kozu, Umut Bulut. Tarih yalan söylemez. 32 yaşındaki golcü kariyerinde en çok golü 9 kezle Kayserispor filelerine bıraktı. Üstelik son 3 maçta da 3 gol atmayı başardı.

"Her şeyin bir ilki var. Umarım o ilk de önümüzdeki pazar günü olur" - Tolunay Kafkas

Mustafa Denizli'nin eski öğrencilerinden Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas ise 41 yıllık bir tabuyu yıkmaya çalışacak. 21 Nisan 1974'ten beri evinde Galatasaray'ı mağlup edemeyen Anadolu tamsilcisinde Samba Sow cezalı ancak Zeki Yavru, İbrahim Dağaşan ve Furkan Özçal cezalarını tamamlayarak forma giyebilecekler. Pazar öğleden sonra Kayseri'de yapacak daha iyi bir şeyi olmayanlar ve İstanbul'dan deplasmana gidecekler için yol haritası 

Beşiktaş - Torku Konyaspor

Kartal bu sezon yuvasız olmasına rağmen yüksekten uçuyor. Pazar akşamı 19:00'da Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda başlayacak mücadeleyi Beşiktaş kazandığı takdirde, ligde ilk devreyi lider kapatmış olacak. Siyah beyazlılar en son 2003-04 sezonunda devreyi lider kapatmıştı. Bununla birlikte Beşiktaş, rakibine karşı oynadığı son 7 maçta 2 kez gülebildi. Akhisar benzeri bir sürpriz yaşamamak için Mario Gomez'in son vuruştaki verimi çok mühim. Zira Konyaspor bu sezon topladığı 26 puanla son 9 sezon içerisindeki en iyi performansını gösteriyor. Bajic son 5 maçta 4 gol attı.

Maçın bir diğer boyutu da 3 Temmuz soruşturmasının ardından Aykut Kocaman ve Şenol Güneş'in arasındaki maçların farklı bir gözle izlenmesi. 12 maçta iki hoca da 4'er kez kazanırken, 4 maç da berabere bitti. O dönem camiaların etkisiyle birbirlerine farklı davranan ikili şu an farklı takımları yönetmeye başlamalarıyla birlikte normalleşmişe benziyor. Yine de son 4 sezonun izlerini yüzlerinde görmek mümkün.

Fenerbahçe - Medicana Sivasspor

Robin Van Persie'nin hafta arası kupadaki formundan sonra Fenerbahçe'nin gündemi yine forvette kimin oynayacağı olabilirdi, neyse ki Fernandao cezalı. Vitor Pereira için tercih bu kez Nani'nin yerinde olacak. Volkan Şen son dönemde formsuz fazla şians bulamasa da kariyeri Sivas maçlarını seviyor. Son beş lig maçında Sivas ağlarına 4 gol gönderdi. Zaman zaman karşılaşacağı Cicinho da ilginç bir şekilde Süper Lig'deki iki golünü Fenerbahçe'ye karşı attı. 16 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe, rakibini Pazartesi akşamı saat 20:00'da Ülker Stadyumu'nda konuk edecek. Maçı Fırat Aydınus yönetecek.

Mehmet Batdal

Nasıl da Ibrahimoviç vari bir an ama Mehmet Batdal sahadaki pozu dışında asla ona lütfedilen yeteneklerini geliştiremeyen bir futbolcu olarak anılacak. Galatasaray piyangosunu da kaybetti, yaşı artık 29 ve İstanbul büyüklerinin arka bahçesi Medipol Başakşehir'de işine bakıyor. Jön olması bundan sonra çok zor ama bir Önder Somer olabilir. Süper Lig'de bir sezonda en çok gol 4 gol atabilen Batdal, bu sezonun yarısına gelinmemişken 5 gole ulaşarak kariyer rekorunu kırdı. Son 6 maçta 4 golü var. Cumartesi öğlen saat 2'de Rize'de oynanacak maçta transferin gözdesi Kweuke kart cezası nedeniyle oynayamayacakken rol çalabilir.

Antalya'da gol sağanağı

Antalyaspor ligde oynadığı son 8 maçta 7 kez kazanamasa da futbol hep kazanıyor. Zira bu maçların hepsinde karşılıklı goller izledik. Eto'o gollerini sıralamaya devam ediyor. Gaziantepspor cephesinde de Muhammet Demir çok formda. Biri veteran diğeri gelişim sürecindeki iki golcünün mücadelesi ilginç olacak. İki takımın karakteri de hücumculara uygun. Güneydoğu temsilcisinin son 6 deplasman maçı 2.5 üstü biterken, Süper Lig'de son 4 maçta en az 2 gol atma başarısını gösterdiler. Yeni Antalya Stadyumu'nda oynanacak ve Cüneyt Çakır'ın yöneteceği bu maçta görevli spikerlerin gol yağmuru ve sağanağı dışında bir anlatım için şimdiden düşünmesi şart.

Yılmaz Vural ile renkli yıllar

Et nasıl tırnaktan ayrılmıyorsa, Yılmaz Vural da küme düşmemeye oynayan takımlardan ayrılamıyor. 1986 yılında Malatyaspor'da kariyerine başlayan 62 yaşındaki Vural, Türkiye'de 25 farklı takımda görev yaptı. En son geçen yılın Şubat ayında çalıştırmaya başladığı Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'i 16. sırada bitirerek küme düşmüştü. Sansasyonel teknik adam Gençlerbirliği'nde 1997-98 sezonunda da görev almış ve takımı averajla kümede tutmayı başarmıştı. Başkan İlhan Cavcav tespitleri ve esprileriyle havayı yumuşatmaya çalışsa da, kış Gençlerbirliği'ne çoktan geldi. Baharı çıkarabilecekler mi ? İşte bütün mesele bu.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?