Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

İstanbul geceleri Aztek'te bitiyor!

Giriş: 01.01.2016 - 07:36 | Güncelleme:

İstanbul’un lüks, sosyetik ve pahalı eğlence mekânlarından çıkan ünlüler, gece yarısı soluğu burada alıyor. Ama burası bildiğiniz mekânlardan değil; o ünlülere göre hayli salaş ama bir o kadar da keyifli. O mekân, Şişli Bomonti’deki Aztek...

Ümran AVCI / GAZETE HABERTÜRK

4 Kasım 1977’de açılan mekânın şimdiki 4 ortağı aynı zamanda Aztek’in eski çalışanları. Kimi askerden, kimi memleketinden geldikten sonra mekânda çalışmaya başlayan emektarlar, 1995’te Abdullah Akpınar’dan Aztek’i ortaklaşa satın alıp aynı isimle “yola devam” dediler.

Mekânı almak için tüm birikimlerini koydular ortaya. Kimi arabasını sattı, kimi aydan aya maaşından, bahşişinden biriktirdiğini koydu ortaya. O sıralarda “4 ortakla iş olmaz. Yapmayın etmeyin” diye akıl veren çok oldu ama kulak tıkadılar. 40 yıllık mekânın 20 yıllık sahipleri akşam 17.00’de kapısını açtıkları mekânda ertesi sabaha kadar çalışıyor. “Ben patronum, bir kenarda oturup hesaba bakarım” türünden bir işadamlığı yok onlarda. Emekçiyken ne yapıyorlarsa hâlâ aynı işlerde ter döküyorlar. Biz mekândan bir gece izlenimini aktarmadan önce buyurun Aztek’in 4 ortağı ile tanışın...

 

ARABASINI SATIP ORTAK OLMUŞ

İzzet Muştu (60) Aztek’in aşçı patronlarından. Gittiğimizde ertesi gün için pazı dolması hazırlıyordu. “Öyle kuru kuruya dinlemek olmaz” deyip kendi demlediği çayın yanına ekmek kızartıp peynir tabağını koydu önümüze. Kastamonu şivesiyle, “Yiyin çocuğum, işten geldiniz” deyip koşturmasını görünce, gece kulübüne değil de evinde misafir ağırladığını sanıyor insan. Aslında yanlış da değil, “Burası benim evimi geçindirdiğim yegâne ekmek teknem. Bir arabam vardı sattım ortak oldum. Şimdi şükürler olsun arabam var, kışlığım yazlığım var. Daha ne olsun evladım” diyor. Yani gece boyu verilen içki siparişlerinin yanında ikram edilen her lezzet İzzet Usta’nın elinden çıkıyor. Mantı hariç.

TEMİZLİK VE VESTİYERDEN SORUMLU PATRONLAR

Mantı; ortaklardan Hüseyin Kabaoğlu’nun (58) ablasının elinden çıkma. 17 yıl emekçisi olduğu mekâna ortak olduktan sonra önceden nasıl çalışıyorsa aynı şekilde koşturuyor. Hem salona bakıyor hem de kapıya. Yunus Toraman (65), hem vestiyere bakıyor hem de tuvalet ve kapıda görevli. Şimdi ‘Patron niye tuvalete baksın ki?’ diyeceksiniz. Ben de sordum Kabaoğlu’na, “Ee biz çıraklıktan geldik. Patronluk nedir bilmiyoruz. Bir de şu var, mekânın sahibi aynı zamanda tuvalete bakınca müşteri de daha temiz kullanıyor” diyor.

Bar ve salonun genel düzeni ise dördüncü ortak Hasan Erdoğan’a (48) emanet. Müşteriler Aztek’e genelde ikinci mekân olarak geliyor. Hem karınlarını doyuruyor hem de eğlencelerine gönüllerince devam ediyor. Mekânın adı kadar yemeklerin lezzeti ve mönüsü de meşhur: Pazı dolması, patatesli omlet, sucuklu yumurta, sucuk, makarna, patates kızartması, sigara böreği. Arada da kıymalı börek, pilav, nohut. Gelelim Aztek’in gecesine...

‘KAPIDA SIRA BEKLİYORLAR’

Saat 01.15 gibi Aztek’in kapısındayım. Bodyguard elindeki listeden adımı kontrol ettikten sonra içeriye alıyor. Ve işte başka bir dünya! Müzik son ses. Olduğum yerde kalakalıyorum, çünkü adım atacak yer yok. Üç loca ve 7 masalık mekânda değil oturacak ayakta duracak yer bulmak zor. Şöyle yan yan yürüyüp barın iç kısmına geçiyorum. Ve 50 metrekarelik alandaki tüm eğlence gözümün önünde.

Saat 02.29’u gösterdiğinde Aztek hep bir ağızdan “Batsın bu dünya” diye bağırıyor. O sırada kapıdaki güvenlik kamerasından ekrana yansıyan görüntüye takılıyor gözüm. Kapıda içeriye girebilmek için bekleyen kalabalık bir grup. 1 dakika, 2 dakika, 10 dakika derken kalabalık olduğu yerde duruyor. Merak edip dışarı çıkıyorum. Kapıdaki güvenliği ikna etmek için adeta yalvarıyorlar: “Lütfen, bakın çok uzaktan geldik. Şu gördüğünüz grupta iki kişinin doğum günü bugün. Buraya kadar il dışından gelmişken dönemeyiz!” 45 dakika kadar bekleyip de içeriden birkaç kişi çıkınca zafer kazanmış edasıyla içeri atıyorlar kendilerini. Sonrasında gözüm ara ara hep güvenlik kamerasının ekrandaki görüntüsüne takılıyor. Yarım saatte bir 5’erli 10’arlı gruplar halinde gelip içeri girmeyi deniyor insanlar.

 

4.30’DA MANTI VE SUCUK SİPARİŞİ

Saat 03.30’u gösterdiğinde yine damardan şarkılar çalınıyor mekânda. Bu kez Erkin Koray’dan: “Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah!” Kimi locadaki koltuklarının tepesinde oturuyor, ayakta kalanlarsa hiç yorgunluk belirtisi göstermeden eğlenmeye devam ediyor.

Bu sırada gözüm salona açılan küçük pencereden uzatılan yemek tabaklarında. Saat 04.30’da spagetti gidiyor masalara. O sırada mekâna bir iki önemli isim geliyor. Önüme oturunca kafasındaki kapüşon kendisini gizlemeye yetmiyor. Ortaklardan biri, “Arkadaşlar yavaş yavaş müziği kısalım” diyor. İçeridekiler hiç gitmeyecekmiş, gece hiç bitmeyecekmiş gibi yemek siparişlerini artırarak sürdürüyor. 04.40’ta aynı tepside makarna, pazı dolması, mantı insan kalabalığına çarpmadan eller üstünde arka masalara doğru götürülüyor. Hemen peşinden sucuk, patatesli omlet ve sigara böreği servise sunuluyor. 04.55’te Aztek’in müdavimlerinden bir müşteri kuralları ezberlediğinden, “Evet sayın misafirler barımız servise kapanmıştır” diyor. O sırada Hüseyin Bey kulağıma eğilip, “Aslında 15 dakika öncesinde insanlar toparlanmaya başlasınlar diye içeriyi aydınlatıyoruz ama görülmek istemeyen müşterilerimiz var. O nedenle ışıkları açamadık henüz” diyor. Saat 5’i gösterdiğinde ışıklar açılıyor artık.

EĞLENCEYE DOYMUYORLAR

Yanan ışıkla kapanış resmen ilan edilmiş oluyor. Bir kadın müşteri çıkarken, “İzzet Usta elime tek bir dolma verir misin?” diye sesleniyor. Peçeteye sarılı tek parça pazı dolma küçük pencereden uzatılıyor hemen. Sonrasında, “Bir gecenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Herkese iyi sabahlar Aztek Ailesi” diyor müşteriler birbirlerine. Bir süre daha kalıyor ve mekânın tamamen boşalmasından sonra kapıya çıkıyorum ki, bir taksi duruyor mekânın önünde. Peşinden bir taksi daha. Taksinin önünde oturan hızla Aztek’in güvenliğine gidip kapının açılmasını bekliyor. “Kapandık efendim” diyor güvenlik. Saate bakıyorum 05.15. Biz uyurken İstanbul eğlenceye doymuyor...

MÜDAVİMLERİ KİMLER?

Yazarımız Esin Övet, mekânın müdavimlerini şöyle anlatıyor: “Bir dönem Cem Yılmaz, Ahu Yağtu çıkmazdı. Son günlerin en sık giden ismi de Bergüzar Korel. Sık sık Aztek’te. Özellikle dizi arkadaşlarıyla buluştuğu akşamların sonunda soluğu Aztek’te alıyor. Geçen günlerde Mahsun Kırmızıgül kalabalık bir grupla Aztek’e gelen isimlerdendi. Ancak cumartesi gecesi değil Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Koç olsa boş masa bulamaz. Mahsun da 2 masa istemiş kalabalık ekibi için. Ancak masa verilmeyince “Ben gidiyorum” deyip çıkmış. Masayı bırakın, duracak yer bulursanız şanslısınız. Gülben Ergen ve Erhan Çelik de Aztek’in müdavimleri arasına girmişler bile. Bu arada Okan Bayülgen de geçen hafta 19 yıl aradan sonra Aztek’e giriş yapmış.”

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?