Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Rus Oda Filarmonisi, Hüseyin Sermet ve Vassilis Varvaresos konseri İstanbul Müzik Festivali’nde

Giriş: 12.06.2017 - 18:33 | Güncelleme:

Mercedes-Benz Türk, 45. İstanbul Müzik Festivali kapsamında bu yıl Hüseyin Sermet ve Vassilis Varvaresos’un St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi ile birlikte, I. Dünya Savaşı’nda sağ kolunu kaybeden Avusturyalı piyanist Paul Wittgenstein için yazılan Ravel’in Sol El için Piyano Konçertosu ile Prokofiev’in 4 Numaralı Sol El Konçerto’sunu yorumladıkları konsere destek oldu

Aralıksız olarak 30 yıldır İstanbul Müzik Festivali’ne destek olan Mercedes-Benz Türk, 50. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bu yıl ayrıca St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi ile aynı gece Aya İrini’de ön avluda bir dinleti gerçekleştiren Barış İçin Müzik Yaylı Orkestrası’nı da destekledi. 

St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, 45. İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleştireceği iki konserden ilkini Hüseyin Sermet ve Vassilis Varvaresos ile birlikte 9 Haziran Cuma akşamı, Aya İrini Müzesi'nde verdi. Son derece sıra dışı bir öykünün peşinde, cesaret ve umut dolu bir yolculuğa çıkılan konser, İstanbul Müzik Festivali’ni 30 yıldır destekleyen Mercedes-Benz Türk’ün desteğiyle gerçekleştirildi. Mercedes-Benz Türk’ün bu yıl kutladığı 50. kuruluş yıldönümü vesilesiyle destekleme kararı aldığı, çocuk ve gençlerden oluşan Barış İçin Müzik Yaylı Orkestrası da konserde dinleyicilerle buluştu.

  1. Dünya Savaşı'nda sağ kolunu kaybettikten sonra uzun bir zaman tutulduğu Sibirya'daki esir kampında ve sonrasında yeni çalma teknikleri üzerinde çalışarak beş parmakla çalması imkânsız sayılabilecek akorları çalabilir hale gelen Avusturyalı piyanist Paul Wittgenstein için bestelenen pek çok eserden biri olan Ravel'in Sol El için Piyano Konçertosu konserde Hüseyin Sermet'in akıcı, parlak ve güçlü yorumunda tekrar hayat buldu. Önemli orkestralar ve şeflerle konserlere imza atan, ışık ve gölge oyunlarıyla bezeli izlenimci müziğin tartışmasız en iyi yorumcularından olan Hüseyin Sermet’in dinleyicilerle buluştuğu konserde, müzikalitesi ve virtüözitesi arasında kurduğu dengeyle müzik otoritelerinin övgülerini toplayan ve prestijli George Enescu Piyano Yarışması'nın 2014 birincisi olan Vassilis Varvaresos da Türkiyeli dinleyiciler ile ilk defa bu konserde bir araya geldi. Yunan piyanist, Wittgenstein adına yazılan bir diğer eser olan Prokofiev'in 4 Numaralı Sol El için Konçertosu'nu yorumladı.
  2. yılında Mercedes-Benz Türk’ten Barış İçin Müzik’e destek

Bu yıl Türkiye’deki 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan Mercedes-Benz Türk, İstanbul Müzik Festivali kapsamında ayrıca, Mimar Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki ile birlikte 12 yıl önce maddi imkânları kısıtlı çocuklara yönelik başlattıkları Barış İçin Müzik Projesi’ne destek oldu. Kurulduktan 6 yıl sonra, 2011 yılında, Barış için Müzik Vakfı’na dönüştürülen projenin çatısı altında çalışmalarını yürüten Barış için Müzik Yaylı Orkestrası, St.Petersburg Rus Oda Filarmonisi ileaynı gece Aya İrini’de ön avluda gerçekleşen konserde yer aldı.

Barış İçin Müzik Yaylı Orkestrası, konser öncesi St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi’nin provasına katılarak, deneyimli müzisyenlerle tanışma imkânı da buldu. 

Süer Sülün: “İstanbul’u küresel sanat etkinliklerinin merkezi yapmak istiyoruz.”

Mercedes-Benz Türk, İstanbul’u küresel sanat etkinliklerinin önemli merkezlerinden biri haline getirmeye katkıda bulunmak amacıyla İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’ne 1987 yılından bu yana kesintisiz destek veriyor. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Türkiye’deki müzikseverleri uluslararası sanat dünyasının önde gelen pek çok ismi ile bir araya getiren İstanbul Müzik Festivali’ni desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yıl Türkiye’deki 50. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz; bu vesileyle de mümkün olduğu kadar çok çocuğa karşılıksız müzik olanağı sağlamayı ve çocukların sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen Barış için Müzik’e destek olduk. Türkiye’de sanata, spora, sosyal ve kültürel yaşama katkıda bulunma ilkemiz doğrultusunda bu desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?