KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Astana

Astana, Kazakistan'ın başkenti olan, Akmola Eyaleti'nde yer alan ve ülkenin nüfus olarak en büyük 2. şehirdir. 2004 yılında yapılan nüfus sayımı verilerine göre Astana şehrinin nüfusu 600 bin idi.

1998'da Kazakistan'ın başkenti olarak ilan edilmiştir. Kentte Astana-Bayterek Anıtı, kentin simgesi olarak kabul edilmiştir.

Aynı zamanda şehir, Suriye'de ulusal bir ateşkesin sağlanması için 23 Ocak 2017'de Rusya, Türkiye ve İran'ın katılacağı Astana Görüşmeleri'ne de ev sahipliği yapacak.

Astana şehrinin kardeş şehirleri

Yalova, Türkiye

Yozgat, Türkiye

Elazığ, Türkiye

Uşak, Türkiye

Moskova, Rusya

Kazan, Rusya

Sankt Peterburg, Rusya

Amman, Ürdün

Gdansk, Polonya

Varşova, Polonya

Tiflis, Gürcistan

Seul, Güney Kore

Riga, Letonya

Astana Haberleri

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Astana'da önemli açıklamalar

    Dünya, 13 Ekim 2022

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Astana'da önemli açıklamalar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Asya'da İşbirliği Konferansı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmada "Küresel güvenlik mimarisinin daha adaletli, hakkaniyetli, temsil kabiliyeti yüksek yeni bir anlayışla şekillendirilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Astana görüşmesinden ortak açıklama!

    Dünya, 08 Temmuz 2021

    Astana görüşmesinden ortak açıklama!

    Son dakika... Kazakistan'da Suriye konulu 16. Astana görüşmelerinin 2. gününde yapılan açıklamada, "Türkiye, İran ve Rusya Suriye'de DEAŞ başta olmak üzere tüm terör gruplarına karşı iş birliğini sürdürecek" ifadeleri kullanıldı.

  • Suriye konulu 16. Astana görüşmeleri başladı

    Dünya, 07 Temmuz 2021

    Suriye konulu 16. Astana görüşmeleri başladı

    Türkiye, Rusya ve İran heyetleri Suriye konulu 16. Astana görüşmeleri için Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da bir araya geldi. Türkiye heyetine Dışişleri Bakanlığı Suriye Genel Müdürü Büyükelçi Selçuk Ünal başkanlık yapıyor.

    Astana garantörleri 15. kez bir araya gelecek!

    Dünya, 15 Şubat 2021

    Astana garantörleri 15. kez bir araya gelecek!

    Soçi'de iki gün sürecek toplantıda öne çıkan konu başlıkları, sahada istikrar ve güvenlik, siyasi süreci ilerletmeye yönelik adımlar ve duraksayan anayasa görüşmelerinin seyri olacak

    Türkiye'den 'Astana' açıklaması

    Gündem, 28 Ocak 2021

    Türkiye'den 'Astana' açıklaması

    Dışişleri Bakanlığı, Astana formatının garantörleri Türkiye, İran ve Rusya'nın Anayasa Komitesi Yazım Komisyonu görüşmeleri kapsamında, Anayasa Komitesi sürecine ilişkin 5 madde üzerinde mutabık kaldığını açıkladı.

  • Dışişleri'nden 'Astana Zirvesi' açıklaması

    Dünya, 22 Nisan 2020

    Dışişleri'nden 'Astana Zirvesi' açıklaması

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun telekonferans yöntemiyle katıldığı Astana Süreci 7. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada Çavuşoğlu'nun Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla, Suriye bağlamında koronavirüs salgınıyla mücadele, İdlib ve Fırat'ın doğusu konularının ele alındığı ifade edildi.

  • Ruhani ile Putin Suriye'yi görüştü

    Dünya, 21 Nisan 2020

    Ruhani ile Putin Suriye'yi görüştü

    İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Astana süreci toplantısı öncesi telefonda görüştüğü bildirildi. Astana üçlüsü olan Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının 22 Nisan'da Suriye konusunda video konferans yöntemiyle toplanacağı açıklanmıştı.

  • Hadi ipucu sorusu cevabı 15 Nisan

    Gündem, 15 Nisan 2019

    Hadi ipucu sorusu cevabı 15 Nisan

    Hadi ipucu sorusu, bugünkü yarışma öncesinde resmi Instagram hesabından duyuruldu. 12.30 Hadi ipucu sorusunda "Hangi ülkenin Astana olan başkenti, eski devlet başkanının onuruna Nur-sultan olarak değiştirildi?" diye soruldu. İşte 15 Nisan Hadi ipucu sorusu ve cevabı

    Putin ve Tokayev Astana sürecini görüştü

    Dünya, 03 Nisan 2019

    Putin ve Tokayev Astana sürecini görüştü

    Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Astana süreci çerçevesinde Suriye krizinin barışçıl bir şekilde çözülmesine yönelik çabaların sürdürülmesini vurguladı

    Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan oldu

    Dünya, 23 Mart 2019

    Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan oldu

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başkent Astana’nın isminin Nur-Sultan olarak değiştirilmesini öngören yasayı onayladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çözüm umutları hiç bu kadar yeşermedi

    Dünya, 14 Şubat 2019

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çözüm umutları hiç bu kadar yeşermedi

    Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'de Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla yapılacak Suriye konulu 4'üncü Üçlü Zirve Toplantısı'na katılmak üzere özel uçak "CAN" ile Rusya'nın Soçi kentine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Suriye" konulu Üçlü Zirve öncesi baş başa görüştü, ardından ise Putin ile ikili görüşme gerçekleştirerek, iki lider kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katılımıyla yapılan "Suriye" konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nde ortak basın toplantısı gerçekleştirilerek, kritik açıklamalara imza atıldı

  • Erdoğan, Putin ve Ruhani dördüncü kez bir araya geliyor!

    Dünya, 13 Şubat 2019

    Erdoğan, Putin ve Ruhani dördüncü kez bir araya geliyor!

    Rusya'nın Soçi kentinde, Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran'ın liderleri, Suriye konulu zirvelerin dördüncüsünde bir araya gelecek.

  • Rusya'dan bir Adana Mutabakatı açıklaması daha!

    Dünya, 28 Ocak 2019

    Rusya'dan bir Adana Mutabakatı açıklaması daha!

    Son dakika... Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla oluşturulan ve Astana üçlüsü olarak bilinen Rusya, Türkiye ve İran görüşmelerinin Şubat ayında gerçekleşebileceğini söyledi.

    Gözler Cenevre'de: Astana garantörleri bir araya geliyor

    Dünya, 18 Aralık 2018

    Gözler Cenevre'de: Astana garantörleri bir araya geliyor

    Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarının, bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye krizine siyasi çözüm bulma çabaları çerçevesinde yeni anayasayı yazacak komiteyi ilan etmesi bekleniyor.

    Dinamo Kiev tur atladı

    Futbol, 29 Kasım 2018

    Dinamo Kiev tur atladı

    Dinamo Kiev, UEFA Avrupa Ligi K Grubu 5. haftasında karşılaşmasında deplasmanda Astana'yı 1-0 mağlup etti ve adını son 32 turuna yazdırdı. Astana - Dinamo Kiev maçının dakika dakika özeti HTSPOR ARENA'da...

  • ABD'den Astana görüşmeleri açıklaması

    Dünya, 29 Kasım 2018

    ABD'den Astana görüşmeleri açıklaması

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Astana görüşmelerinin başarısız olduğunu ileri sürerek, Rusya ve İran'ı Esad rejiminin siyasal sürece katılmayı reddettiğini saklamakla suçladı

  • Suriye'de rejim ve muhalifler esir takası yaptı!

    Dünya, 24 Kasım 2018

    Suriye'de rejim ve muhalifler esir takası yaptı!

    Suriye'de rejim ve muhalifler, Astana anlaşmaları çerçevesinde esir takası yaptı. Takas, Bab ilçesinin rejim kontrolünde Tadif beldesinde yapıldı

  • 11. Astana toplantısı ay sonunda yapılacak

    Dünya, 19 Kasım 2018

    11. Astana toplantısı ay sonunda yapılacak

    Suriye konulu 11. Astana toplantısının 28-29 Kasım'da yapılacağı bildirildi.

    1,5 milyon kişi aynı anda ve ilk kez Latin alfabesinde yazdı!

    Dünya, 14 Kasım 2018

    1,5 milyon kişi aynı anda ve ilk kez Latin alfabesinde yazdı!

    Kazakistan'da Kiril alfabesinden Latin alfabesine geçiş planı çerçevesinde 1,5 milyon kişi ilk kez Latin alfabesinde toplu yazım etkinliğine katıldı.