KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Şanlıurfa

Şanlıurfa, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve halk arasında Urfa adıyla daha çok bilinen, Türkiye'nin en kalabalık dokuzuncu şehridir. 2014'te yapılan nüfus sayımına göre 1 milyon 845 bin nüfusu bulunmaktaydı.

1919'da ilk önce İngilizler tarafından daha sonra da Fransızlar tarafından işgale uğraöıştır. 11 Nisan 1920'de Milli Mücadele esnasında Urfalı milisler tarafından işgalden kurtarılarak şehrin adı Şanlıurfa şeklinde değiştirilmiştir.

Şanlıurfa halkının Kurtuluş Savaşı'nda göstermiş olduğu gayret, başarı ve kahramanlıklar nedeniyle de şehre İstiklal Madalyası verilmiştir.

12 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile büyükşehir ilan edilen Şanlıurfa, kutsal kitaplarda Hz. İbrahim'in doğum yeri olarak kabl edilir ve Hz. İbrahim anısına camii de bulunmaktadır.

Şehrin ekonomisi başta tarım olmak üzere hayvancılık, turizm ve sanayi ürünleri ile sağlanmaktadır. Aynı zamanda şehirde Balıklı Göl, Göbekli Tepe, Mozaikler ve Şehir Surları gibi birçok tarihi yapı bulunmaktadır.

Şanlıurfa Haberleri