Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 kişinin yargılandığı "çatı" davasında, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'i kaçırmaya çalışan ekipte yer alan eski başçavuş Ömer Gürsel Çetin, "Elleri ve gözleri bağlı kişiyi alarak aşağıya indiler. Akkurt gözleri kapalı kişinin koluna girmemi istedi. Rütbesini görünce 2. Başkan olduğunu anladım. Akkurt sakin olmamı istedi ve komutanın sol koluna girdi." dedi

        Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yakın koruma ekibinde yer aldığını belirten Çetin, komuta katında silahla bulunmasının görevi gereği olduğunu söyledi.

        Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da komutan katına çıktığında herhangi bir olağan dışı durumla karşılaşmadığını ifade eden Çetin, o dönem Genelkurmay 2. Başkanı olan Orgeneral Güler'in Emir Subayı olan Mehmet Akkurt'un kendisini iç odaya çağırarak, "yanında durmasını" istediğini aktardı.

        Akkurt ile odadan çıkarken gürültülerin gelmeye başladığını kaydeden Çetin, şunları anlattı:

        "Sürgülü kapıya doğru giden özel kuvvetlerden tam teçhizatlı bir grubu gördüm. Mehmet Akkurt, 'karışma, sadece beni takip et' dedi. Ne yapmak istediklerini anlamadım. Sonrasında gözleri ve eli bağlı bir kişiyi gördüm. Sürgülü kapıdan geçerken nöbetçi astsubayı yere yatırdılar. 'Siz ne yapıyorsunuz?' dediğimde, özel kuvvetlerden birisi üzerime yürüdü. Mehmet Akkurt araya girdi. Elleri ve gözleri bağlı bir kişiyi alarak aşağıya indiler. Akkurt gözleri kapalı kişinin koluna girmemi istedi. Rütbesini görünce 2. Başkan olduğunu anladım. Akkurt sakin olmamı istedi ve komutanın sol koluna girdi. Akkurt'un komutana, 'komutanım sizi kurtaracağım, sakin olun' dediğini duydum."

        - "Yarbaya silah doğrulttu"

        Binanın dışına çıktıklarında Akkurt'un bir aracın kapısını açarak Yaşar Güler'i bindirdiğini ifade eden Çetin, "Benim şoför mahalline geçmemi istedi. Şoför mahallinde bulunan eri araçtan indirip şoför koltuğuna geçtim. Burada Akkurt'un özel kuvvetlerden farklı hareket ettiğini, 2. Başkanı kurtarmaya çalıştığını düşündüm. Bu sırada özel kuvvetlerden bir kişi de araca bindi." dedi.

        Akkurt'un kendisinden aracı hızlı kullanarak güney nizamiyeye gitmesini istediğini belirten Çetin, nizamiyeye yaklaşırken selektör yaparak kapının açılmasını istediğini, yerdeki çelik bariyerlerin açılmasına rağmen, yan bariyerlerin açılmadığını söyledi.

        Sol tarafına baktığında mevzilenmiş bir kişinin kendilerine silah doğrulttuğunu gördüğünü ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

        "Akkurt'a 'bize silah doğrultuyorlar' dedim. Mehmet Akkurt aracı sürmemi istedi. Aracın önüne atlayan Tolga yarbay, giriş çıkışlara izin vermeyeceğini söyledi. Mehmet Akkurt'un arabaya ellerini koyan Yarbay Tolga Kılınçaslan'a silah doğrulttuğunu görünce, komutanı kurtarmak için değil, kaçırmak için uğraş verdiğini anladım. Komutan için bu saatten sonra artık kimseye güvenmedim. Aracı bulunduğum kritik bölgeden uzaklaştırmayı düşündüm. Araç stop etti. Çalıştıracakken silah sesleri duydum. Bacağımda acı hissettim, 'vuruldum' diye bağırdım. Açık olan sağ kapıdan kendimi dışarı attım."

        - "Bir dolar Brüksel'deki toplantıdan"

        Bu sırada "Ateş etmeyin, komutanı kurtarın" diye bağırdığını ileri süren Çetin, Yaşar Güler'in aracın içinde sola yatmış bir halde durduğunu kaydetti.

        İsabet eden mermiler nedeniyle bulundukları araçtan yakıt sızdığını ifade eden Çetin, daha sonra silah seslerinin kesildiğini söyledi.

        Yaralanması nedeniyle çevreden yardım istediğini dile getiren Çetin, 5-6 kişinin kendisini alıp revire götürdüğünü, buradan da Başkent Hastanesi'ne sevk edildiğini anlattı.

        Bu olaylardan sonra Genelkurmay Karargahında yaşananlardan haberinin olmadığını savunan Çetin, Yaşar Güler'in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

        FETÖ ile ilgisinin bulunmadığını savunan Çetin, üzerinde bulunan bir dolarların, Yaşar Güler ile Brüksel'de gittiği bir toplantı için verilen harcırahtan artan para olduğunu iddia etti. Çetin, bu bir dolarların daha sonra Türk Lirasına çevrilerek hesabına yatırıldığın, bunun bu paranın FETÖ ile ilişkisinin olmadığını gösterdiğini öne sürdü.

        - "Tabanca neden kayıp bilmiyorum"

        Savunmasının ardından Çetin'in çapraz sorgusuna geçildi. "Olay gecesi Glock marka tabancasının nasıl kaybolduğunun" sorulduğu Çetin, bunu bilmediğini söyledi.

        "Sizle birlikte araca binen Özel Kuvvetler Komutanlığı personeline ne oldu?" sorusu üzerine Çetin, "Görmedim, bilmiyorum." yanıtını verdi.

        "Mehmet Akkurt darbecidir, değildir diye bir kanaatiniz var mı?" sorusu üzerine Çetin, ne olduğunu anlamadığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler