Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski Ulus İlçe Emniyet Amiri Levent Mustafaoğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

        Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yargılanan Mustafaoğlu, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Sanık avukatı ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, tanık olarak ifade veren polis memuru Y.Y, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ekiplerle dışarıda görevde bulunduğunu, Mustafaoğlu'nun karakola geçmelerini ve nöbetçi çıkarılmasını istediğini anlattı.

        Bir süre sonra Mustafaoğlu'nun karakola gelerek, ellerindeki silahları gördüğünü ve "Savaş mı çıktı? Silahları kaldırın. Dolaba kilitleyin." dediğini savunan Y.Y, şunları söyledi:

        "Ben de kendisine 'Efendim, İstanbul’da jandarma köprüyü kapatmış. Jandarma kapımıza dayanırsa ne yaparız?' dedim. Kendisi de 'Biz onlarla kardeşiz. Birbirimize silah mı sıkacağız?' dedi. Ben de 'Ben teslim olmam. Siz ne yaparsanız yapın.' dedim. Bunun üzerine Mustafaoğlu, 'Ben emniyet amiriyim gocunmuyorum. Kıytırık polis memuru olarak sana ne oluyor?' dedi. Ben bu durumu o gece savcıyla paylaştım. Savcı da 'Jandarma kapıya dayanır ve Levent Mustafaoğlu direnç göstermezse gözaltına alın.' dedi."

        Tanık Y.Y, görevli diğer polislerle bir haber kanalını izlediklerini ve bu sırada Mustafaoğlu’nun odaya gelerek, "Burada bu kanal izlenmeyecek." dediğini ve kanalı değiştirerek odasına gittiğini aktardı.

        "O sırada A Haber'i izliyorduk. O gittikten sonra tekrar aynı kanalı açtık." diyen tanık Y.Y, "Mustafaoğlu tekrar gelerek, 'Ben size bu şerefsizleri izlemeyeceksiniz demedim mi? Burada makul kanal izlenecek demedim mi?' diye bağırdı. Kendisine makul kanalın hangisi olduğunu sorduğumuzda bize başka bir kanal ismi söyledi. Yine kanalı değiştirerek odasına gitti. Bu birkaç kez yaşandı ve ortam da bayağı gerilmişti." diye konuştu.

        Sanık Mustafaoğlu ise savunmasında, tanıkların tutarsız ifadelerde bulunduklarını, hakkındaki iddiaların kurgudan ibaret olduğunu öne sürdü.

        Sanık avukatı da müvekkilinin hakkındaki tek somut delilin örgütün haberleşme programı "ByLock" olduğunu savunarak, "ByLock ile ilgili başka sitelerden yönlendirmeler olmuş. Yani bir telefon kullanıcısı başka siteye girdiğinde de IP çakışmasıyla ByLock kullanıcısı gibi görünebiliyor. Bizim dosyamızda da belki böyle bir durum söz konusu. Bunun araştırılmasını talep ediyorum." dedi.

        Sanık avukatı, adli kontrol hükümleri uygulanarak müvekkilinin tahliyesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        - İddianame

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, meslekten ihraç edilen eski Ulus İlçe Emniyet Amiri Levent Mustafaoğlu hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler