Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un 70'inci yaşına ithafen "Dostlarım Zenginliğimdir" konseri verildi.

        Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konseri, şef Düsen Kaseinov'un yanı sıra Kazakistan'dan Petr Gribanov, Özbekistan'dan Aminbay Sapabayev ve Türkmenistan'dan Rovşan Nepesov yönetti.

        Konserde, Kazakistan'ın Karaganda Senfoni Orkestrası, Türkiye ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Rusya Federasyonu'ndan katılan sanatçılar eşliğinde dünya klasiklerinin yanı sıra Türk dünyası bestecilerine ait pek çok eseri seslendirdi.

        Gecede solist olarak Kazakistan'dan Medet Çopabayev ve Talgat İdrisov, Başkurdistan'dan Alfiya Karimova yer aldı. Orkestra, dünya klasiklerinden "Uyuyan Güzel", "Kızlar Dansı" ve "Bülbül" gibi eserleri Bursalı müzikseverlerin beğenisine sundu.

        Daha önce İstanbul ve Bolu'da da verilen konser, son olarak 25 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler