Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Mağdur Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" kuracak.

        Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karacakılavuz Mahallesi'nde inşa edilecek. Merkezin temeli 2018 yılında atılacak.

        Merkezin projesi, Malezya'da düzenlenecek 6. Dünya Kalite Zirvesi'nden de davet aldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin sıradan bir barınak olmayacağını belirtti.

        Rehabilitasyon merkezinin insanları rahatsız etmeyen bir yere kurulacağını aktaran Dodurka, şunları kaydetti:

        "Bu projeyi mağdur hayvanlar için gerçekleştireceğiz. Merkez, bir hayvan toplama kampı değil, bilinen hayvan barınakları gibi bir mekan da değil. Bu merkezimiz, etrafına herhangi bir şekilde rahatsızlık verecek bir yerde olmayacak. Hayvanları rehabilite edecek, sosyalleştirecek ve en önemlisi çocuklarla kaynaştıracağız. Bu şekilde hayvanlar çok daha hızlı bir şekilde sahiplendirilebilecek."

        Dodurka, insanlar gibi hayvanların da yaşamlarının düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Nasıl engellileri, kadınları, çocuk ve yaşlıları düşünmek zorundaysak, hayvanlarımızı da aynı şekilde düşünmek zorundayız. Unutmayalım evcil hayvanlar da bu kentin sakinleridir ve belediyeler bu sakinlere sahip çıkmak üzere yasalar tarafından görevlendirilmişlerdir. Köpekler en az 14 bin yıldır, kediler ise 7-8 bin yıldır insanlarla iç içe yaşayan canlılardır. Onların yeri, insanın yanıdır. Bu nedenle onları merkezimizde misafir ettiğimiz sürece insanlarla içi içe olabilme imkanı sağlayacağız. Bu merkezimiz, felçlisi, uyuzu, agresifi ile yaklaşık 500 hayvan kapasiteli olacak. Gerçekten Türkiye'de bir yığın bakımevi yapılmış ve korkunç paralar harcanmıştır. Bunların hemen hemen hepsinin kapısında 'rehabilitasyon merkezi' yazar, ama maalesef neredeyse hiçbirinde gerçek anlamda rehabilitasyon hizmeti uygulanmaz. Birçoğunda hayvanları bir yere kapatma mantığı güdülmüştür. Biz ise gerçek bir rehabilitasyon merkezi yapma amacındayız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler