Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filipinler’in başkenti Manila'da sağlık taraması yaparak temel sağlık ihtiyaçlarına erişime katkı sağladı.

        TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, Manila Belediyesi ile düzenlendiği proje kapsamında Manila'nın 6 bölgesinde sağlık taraması yaptı.

        6 hafta süren ve her hafta sonu bir bölgede gerçekleştirilen proje kapsamında Başkanlık, gönüllü, doktor, dişçi, teknik personel, tıbbi malzeme ve ilaçları tedarik etti.

        Taramada, muayene, tıbbi tanı, teşhis ve yönlendirmenin yanında diş tedavisi ve optik inceleme ile ücretsiz gözlük ve ilaç dağıtımı yapıldı.

        Tıbbi cihazlar eşliğinde EKG, şeker ölçümü, röntgen çekimi, tansiyon ölçümü ve kan grubu tespitini içeren temel medikal testler uygulandı.

        Ayrıca ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye, baston ve astım tedavisinde kullanılan nebulizatör cihazı dağıtıldı.

        Manila Belediyesi Başkan Yardımcısı Honey Lacuna, projeyi 20 doktor, 5 dişçi, 35 belediye çalışanı ve her mahalleden gönüllülerin destekleriyle tamamlandığını belirtti.

        Lacuna, Filipinlilerin hayatında çok büyük bir eksiklik teşkil eden sağlık hizmetlerine erişim konusunda önemli bir katkı sağladığını ifade ederek, TİKA'nın verdiği destekten dolayı şükranlarını sundu.

        Manila'da 6 bölgede 15 bini aşkın kişi projeden faydalandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler