Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Eğitim ve öğretim sistemimizi reforme edip daha ileriye taşımaya dönük çalışmalar yaparken öğretmenlerimizi de maddi ve manevi olarak toplumumuzda hak ettikleri saygın konuma taşıma noktasındaki gayretlerimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

        Fakıbaba, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Eğitim ve öğretimin, bir toplumun olmazsa olmaz değerleri olduğunu belirten Fakıbaba, "Öğretmenlerimiz de geleceğimiz olan çocuklarımızı milli değerlerimiz doğrultusunda yetiştirmek, çağın gerektirdiği bilgi ve birikimi onlara kazandırmak gibi kutsal bir görev ifa etmektedir. Büyük Türkiye hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlememiz, aynı zamanda eğitim sistemimizi her bakımdan geliştirmemizle yakından ilişkilidir. Zira ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi ancak vatanperver, bilinçli, birikimli nesillerle mümkün olabilecektir. Bu özelliklere sahip nesilleri yetiştirecek olanlar ise değerli öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin, evlatlarımızı bu hedeflerimiz doğrultusunda yetiştirip donatması, onlara 'güçlü ve büyük Türkiye' sevdasını aşılaması büyük önem taşımaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

        Fakıbaba, eğitim ve öğretimin, hükümetin öncelikli konuları arasında yer aldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Bu doğrultuda bir taraftan eğitim ve öğretim sistemimizi reforme edip daha ileriye taşımaya dönük çalışmalar yaparken öğretmenlerimizi de maddi ve manevi olarak toplumumuzda hak ettikleri saygın konuma taşıma noktasındaki gayretlerimiz devam edecektir. Bizler, 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' sözlerindeki şuura sahip bir millet olarak, elbette ki öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Dolayısıyla öğretmenlerimizin şartlarını ne kadar iyileştirirsek onların hakkıdır diye düşünüyorum."

        Eğitim, bilgi ve bilgilendirmenin hayatın her alanında hakim olması gerektiğini vurgulayan Fakıbaba, bu anlayış çerçevesinde Bakanlık olarak "Toprağı suyla çiftçiyi bilgiyle buluşturma" çabasında olduklarına işaret etti.

        Fakıbaba, çiftçilerin bilgi ihtiyacını karşılamak, teknik ve uygulama kapasitelerini geliştirmek amacıyla çeşitli eğitim ve yayım faaliyetleri yürüttüklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

        "Bu noktada bilgilendirme faaliyetinde bulunan her mühendisimiz, teknikerimiz, personelimiz bizim gözümüzde birer öğretmendir. Bilinçli üretimin, tarımda verim ve kaliteyi artıran önemli bir parametre olduğunu düşünüyoruz. Bu anlayışla tarımsal kooperatifçilikten etkin su kullanımına, süt hijyeninden çobanlık eğitimine kadar birçok konuda çiftçilerimizi, üreticilerimizi bilgiyle buluşturma gayretindeyiz. Bu vesileyle millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurdumuzun dört bir yanında kutsal bir görevi icra eden tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler