Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Terör örgütü DEAŞ tarafından Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne geçen yıl bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, 3 polisin şehit düştüğü saldırıyla ilgili 39'u tutuklu 110 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde çarşamba günü görülmeye başlanan duruşmanın ikinci celsesine, ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen 39'u tutuklu 110 sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

        Sanıkların yanı sıra avukatlarının da savunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı Cihat Öztürk mütalaasını açıkladı.

        Savcı, iddianamede yer alan suçlamaların hukuksal niteliği ve eylemlerinin farklılığı dikkate alındığında yargılamanın selameti ve adil yargılama hakkına zarar vermemek adına dosyaların ayrılmasını istedi.

        Sanıklar İbrahim Halil Karayış ile Feysel Dağtekin'in cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiri kararıyla tahliyesini talep eden savcı, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar verilmesi gerektiğini belirtti.

        Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, ara kararı açıklamak üzere duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler