Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Erenler Hamamı, düzenlenen törenle açıldı.

        İnecik Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, kültürel değerlerin korunması gerektiğine dikkati çekti.

        Tarihi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizen Ceylan, "Geçmiş değerlerimizi, kültürel değerlerimizi koruyarak ve onları gelecek nesillere aktararak bize düşen bu görevi yapmak zorundayız. Bu konuda Tekirdağ'da tarihi eserlerimize dönük olarak büyükşehir belediyesindeki arkadaşlarımız güzel çalışmalara imza atıyorlar. Biz bu eserleri bundan sonraki nesillere aktarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Erenler Hamamı'nın tarihte önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

        Kent genelinde tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Albayrak, "İnecik'in geçmişine, tarihine baktığınız da camisi ile diğer eserleri ile Tekirdağ için ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sadece İnecik değil, ilin tamamındaki 420 tarihi eseri korumaya almak istiyoruz. Tekirdağ'ın tarihsel dokusunu ortaya çıkaracağız. Özellikle Süleymanpaşa ilçesinde beş tane tarihi evimizi gün yüzüne çıkardık ve çok beğeni aldık" dedi.

        Halktan aldıkları hizmet yetkisini en iyi biçimde kullandıklarını ifade eden Albayrak, "Halkımızın bize vermiş olduğu bu hizmet yetkisini en güzel biçimde kullanarak buraya kadar getirdik. Önümüzde 500 günümüz var ve bu günler içerisinde de aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Hamam kültürü bizim geleneğimizde var. Böyle bir eserin İnecik Mahallemize, Süleymanpaşa ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Erenler Hamamı'nın açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler