Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da, eski Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin 115 yıllık tarihi binası Sağlık Müzesi yapılacak, 30 dönümlük bahçesi ise parka dönüştürülecek.

        Kentte 1902 yılında "Canik Hamidiye Hastanesi" olarak hizmete başlayan, 115 yıllık tarihi boyunca Canik Gureba Hastanesi, Millet Hastanesi, Devlet Hastanesi ve uzun yıllardır Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılan yapı, Sağlık Müzesi olacak.

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin yapımında sona gelindiğini söyledi.

        Unkapanı Mahallesi'ndeki tarihi binanın ve 30 dönümlük arazisinin tahsis işlemlerinin tamamlandığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin bulunduğu alan 3 hektarlık yani 30 dönümlük bir alan. Orada eskiden 'Millet Hastanesi' olarak kullanılan tarihi bir bina var. O binanın yanında da çeşitli zamanlarda yapılan bir sürü metruk binalar var. Bu metruk binalar kaldırıldığında bu 30 dönümlük alan şehrin yeşile hasret kalmış mahallelerinin içinde adeta açan bir 'çiçek gibi' olur düşüncesini Bakanımıza ilettik. Sağlık Bakanlığından hastanenin 25 yıllığına tahsisini aldık, 30 dönümlük bahçesini yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. Tarihi binasını da 'Sağlık Müzesi' yapacağız. Önümüzdeki birkaç gün içinde tarihi yapının çevresine sonradan eklenen binaları kaldırarak işe başlayacağız. Önümüzdeki 1 yıl içinde şehrin kuzeyinde olduğu gibi yeşil ve güzel yaşam alanlarından bir tanesini bu bölgede üretmiş olacağız."

        Yusuf Ziya Yılmaz, desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a şükranlarını da iletti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler