Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - 657. Tarihi Kırkpınar Güreş Ağası Ahmet Çetin, ağalık ihale bedelinin taksidinin ödenmediği iddialarına ilişkin, "650 bin lira yatıran bir adam ağalığı bırakır mı? Bırakmaz... Bugün de bir yaklaşık 500 bin lira yatırıyorum şu anda. Yaklaşık 1 milyon 100 bin lira yani yüzde 70'ini yatırmış oluyoruz. Haftaya da tüm bedeli yatırmış olacağız." dedi.

        Çetin, düzenlediği basın toplantısında, ağalık ihale bedelinin ödenmediği ve ödenemeyeceğine ilişkin iddiaları yanıtladı.

        Kırkpınar ağalığını alırken 80 milyonun önünde söz verdiğini ifade eden Çetin, "Biz ağalığı Edirne'ye bırakacağız. Ağalığı Edirne'den başka bir yere verdirmeyeceğiz. Allah'a şükürler olsun 650 bin lira para yatırmışım. 650 bin lira yatıran bir adam ağalığı bırakır mı? Bırakmaz... Bugün de bir yaklaşık 500 bin lira yatırıyorum şu anda. Yaklaşık 1 milyon 100 bin lira yani yüzde 70'ini yatırmış oluyoruz. Bir daha ki haftaya da tüm bedeli yatırmış olacağız." diye konuştu.

        Kırkpınar Ağalığını Edirne'den dışarı çıkarmayacaklarını anlatan Çetin, "Bir daha gireceğiz, bir daha alacağız. Bir daha gireceğiz bir daha alacağız. Ta ki Edirne'den saygıdeğer kardeşlerimizden biri aday olana kadar... " dedi.

        Kendisinden sonra yine bir Edirnelinin ağalığı alacağını dile getiren Çetin, şöyle devam etti:

        "Edirne'de yaşayan insanlar ağalığı dışarıya vermeyecek. Amacımız Kırkpınar ağalığını ve Kırkpınar'ı kurumsallaştırmaktır. Ahmet Çetin burada sadece parayı veren kişidir. Ağa 160 bin merkez nüfusu olan Edirne'dir. Ağa 22 plakadır. Birileri ağalığın 22 plakadan çıkmasını istiyor. Ama kimse çıkartamaz, ağalık burada kalacak. Benden sonra yine Edirneli bir kardeşim olacak. Beni yıpratmakla hiç kimsenin eline bir şey geçmez. Beni yıpratmak Edirne'ye zarar vermektir. Ağalık Edirne'nindir." dedi.

        Kente güreş okulu kurulması gerektiğini de aktaran Çetin, gelecek ay öğrenci ve yoksulların yararlanacağı bir aşevi kuracağını da sözlerine ekledi.

        - Ağalık ihalesi

        657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığı için ihaleye, iki altın kemerli Seyfettin Selim ile iş adamları Zeki Özünlü, Ramazan Güven, Hamdi Sarıca, Özcan Fındık, Ahmet Çetin, Abdullah Türköz, Fezair Tatlıdil ve Zekai Algur katılmıştı.

        İhaleyi, 1 milyon 522 bin lira bedelle Ahmet Çetin kazanmıştı. Rakam Kırkpınar tarihinde en yüksek ağalık bedeli olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler