Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan yedek subay adayları ile erler için yemin töreni düzenlendi.

        Komutanlıkta 369. dönem yedek subay adayları ve kısa dönem erler, 32. dönem sözleşmeli erler ile 1997/4 tertip erler için düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

        Programda, tümen sancağının tanıtılmasının ardından ant içme törenine geçildi.

        Çanakkale, Kurtuluş ve Kore savaşları ile Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan üniformaları giyen birliklerin de katıldığı törende askerler, silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralandı. Askerler, daha sonra Türk bayrağı ile silah üzerine el basarak yemin etti.

        Tören, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın gönderdiği kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

        Öngay mesajında "Unutmayın ki barışta muharebe eder gibi eğitim yapan, savaşta eğitim yapar gibi muharebe eder. Siz ne kadar eğitimli olursanız, sizlere verilen silah, araç ve sistemleri o kadar etkili kullanırsınız, kondisyonunuz o kadar iyi olur ve moral motivasyonunuz o kadar yüksek olur." ifadelerine yer verdi.

        Daha sonra, birliğe ilk katılan jandarma er Arda Sepetçioğlu, yaş kütüğüne plaket çaktı.

        Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Albay Burç Pekin, başarılı erlere ve birliğe ilk katılan askerlere hediye ve başarı belgelerini verdi.

        Pekin, vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapan ve törene katılan askerlerin dedelerine de katılım belgeleri ve hediyelerini takdim etti.

        Albay Pekin, törende yaptığı konuşmada, unutulmayacak bir törene şahitlik ettiklerini söyledi.

        Şeref ve namusun Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsal olduğunu belirten Albay Pekin, "Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan askerlerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiğiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur." dedi.

        Tribünleri dolduran aileler, yemin törenini coşkuyla izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler