Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'ın Nazilli ilçesindeki portakal üreticileri, hem verim ve rekoltenin hem de dış talebin artması sayesinde sezona umutlu başladı.

        Yıllık ortalama 12 bin ton portakalın üretildiği Nazilli ve çevresinde Washington cinsi portakalın hasadı devam ediyor.

        Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, AA muhabirine, portakal üretiminin bu sezon hem verim hem de kalite açısından memnuniyet verici olduğunu söyledi.

        Portakalın üretici için iyi gelir getiren bir meyve olduğunu ifade eden Yörükoğlu, "Şu anda portakalın kilogram başına 50-60 kuruş piyasası var. İlerleyen aylarda portakallar depo yapıldığında 1,5 -1,6 lira gibi rakamlara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ürünler sadece iç piyasada değil dış piyasada da ilgi görüyor. Ağırlıklı olarak Irak ve Rusya'ya gidiyor. Bu yıl Irak'taki terör olaylarının azalması ve Rusya ile ilişkilerimizin iyileşmesiyle portakal talebinde artış var. Geçen yıllardan daha iyi bir sezon bekliyoruz." dedi.

        Portakal üreticisi Kemal Tellioğlu da rekolteden memnun olduklarını, kalitenin de önceki yıla oranla arttığını belirterek, ürünü hakettiği değerden pazarlamayı umut ettiklerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler