Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ/MANİSA (AA) - Denizli ve Manisa'da eğitimlerini tamamlayan 2 bin 918 asker için yemin töreni düzenlendi.

        Denizli'deki 11. Komando Tugay Komutanlığı Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası'nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 369'uncu kısa dönem askerler ant içti. Yemin eden 378 asker adına birliğine ilk katılan Ahmet Turan Yücel, yaş kütüğüne plaket çaktı.

        Programda konuşan 11. Komando Tugay Komutan vekili Muhabere Albay Osman Gedik, asker ve ailelerinin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini söyledi.

        Mehmetçiğe de hitap eden Gedik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en genç askerlerine güveninin tam olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        "Bu mutlu günde bizimle olduğunuz için teşekkür ediyorum. Askerlerin yemin etmesini gururlanarak izledik. Saygıdeğer anne ve babalar, öncelikle dünyanın hiçbir ordusunda görülmeyen sağlam ve temiz yürekli bu evlatlarımızı ordumuza kazandırdığınız için sizlere teşekkürü bir borç biliyorum. Asker millet, kadını ve erkeğiyle tüm ulusun askerlik mesleğine yatkın olması ve askerine her şeyden daha çok güvenmesi demektir." dedi.

        Konuşmanın ardından askerler geçit töreni yaptı. Daha sonra Mehmetçiklerin aileleriyle buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

        Çocuk ve eşleri ile anne ve babalarına sarılan Mehmetçikler, gözyaşlarına hakim olamadı.

        Asker annesi Üldeniz Yalçınkaya, oğlunun bu vatanın bir evladı olmasının gurur verici bir duygu olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın asker yemini etmeleri duygulandırdı. Bu vatanın da sonsuza kadar hayatta kalması için elimizden gelen her şeyi yapmak isteriz." dedi.

        - Manisa'daki törenler

        Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda eğitimlerini tamamlayan 369'uncu kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

        Törene, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol, 1. Er Eğitim Tugay Komutanı Kıdemli Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol üyeleri ile çok sayıda asker yakını katıldı.

        Eğitimlerini tamamlayan 681 asker, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

        Eğitimlerini başarıyla tamamlayan askerlere belgelerini Tuğgeneral Akyol, Albay Dere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün verdi.

        Piyade Albay Dere yaptığı konuşmada, and içme töreninin manevi değerinin çok büyük olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Vatan borçlarını ödemek üzere güzel yurdumuzun dört bir yanından birliğimize katılan evlatlarımızın ant içme törenini büyük bir gururla gerçekleştirdik. Biraz önce vatanımıza sadakat ve hizmet edeceğinize, amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, icabında vatan ve cumhuriyet uğrunda vazifeyi namus sayacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

        Törenin sonunda askerler, tören geçişi yaptı. Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Asker aileleri kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.

        Yemin eden erlerden Alihan Yıldırım'ın babası Ekrem Yıldırım, vatani görevini yapan çocuklarıyla gurur duyduklarını belirterek "Çocuğumuza kavuşmak güzel bir duygu oldu." dedi.

        Yemin eden erlerde Erhan Sucu ise 5 aylık oğlunu kucağına alarak özlem giderdi.

        1964 yılında Manisa'da askerlik yapan ve şimdi ise torunu ile aynı kışlada teşekkür belgesi alan Yakup Arslan ise bugün aynı duyguları yeniden yaşadığını anlattı.

        - Alaşehir'de acemi erler yemin etti

        Alaşehir'de de Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve acemi eğitimlerini tamamlayan bin 859 er için yemin töreni düzenlendi.

        Törene Eğitim Alayı Komutanı Vekili Piyade Yarbay Yusuf Yeşil, 2'inci Ulaştırma Er Eğitim Taburu Komutan Vekili Ulaştırma Yüzbaşı Abdülrahim Güler ile yemin edecek askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.

        369'uncu kısa dönem erler ve 1997/4 tertip erlerin yemin etmesi sonrası konuşan Komutan Vekili Piyade Yarbay Yeşil, anne ve babalara seslenerek çocuklarının kendilerine emanet olduğunu ve onların değerini çok iyi bildiklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler