Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 25'i firari, 53'ü tutuklu 145 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonu'ndaki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla yakınları ve avukatları katıldı.

        Duruşma, tanıkların dinlenmesiyle devam etti.

        Tutuklu sanıklardan Hayrullah Deniz'in eski ev sahibi tanık M.Ç.E, Deniz'in kendi evinde bir süre kiracı olarak kaldığını ifade ederek, kendisinin FETÖ/PDY ile bağlantısı olup olmadığını bilmediğini söyledi.

        Bir dönem tutuksuz sanıklardan E.F.T'nin de kiracısı olduğunu dile getiren M.Ç.E, onun hakkında da bu konuda bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

        Tanık A.K'nin de tutuksuz sanıklar E.A. ve S.T. ile aynı iş yerinde çalıştığı için bilgisine başvuruldu.

        Sanıklar ile bir dönem beraber çalıştığını aktaran A.K, her ikisinin de örgüt adına bir faaliyet yürüttüğüne şahit olmadığını dile getirdi.

        Eski AFAD İl Müdürü tutuksuz sanık H.E. ve eski AFAD çalışanı tutuklu sanık Levent Sönmez hakkında bilgisine başvurulan L.T. de mahkemede tanık olarak dinlendi.

        H.E'nin FETÖ/PDY ile ilgili hiçbir faaliyetine ve söylemine şahit olmadığını ifade eden L.T, "Onun bu tarz bir yapı içinde olduğunu hiç fark etmedik. Hatta 17-25 Aralık sürecinden sonra bu yapının yaptığı şeyleri anlatarak onlardan uzak durulması gerektiğini söylemişti. Levent Sönmez'in ise tam tersine tüm kurum çalışanlarını sohbetlere davet ettiğini ve kurban parası talep ettiğini biliyorum. Hatta benim Zaman Gazetesine abone olmam yönünde baskıları olmuştu. Ben olmak istemeyince bir süre kendi referansı ile evime gazete göndermişti." dedi.

        Duruşmaya diğer tanıkların da dinlenmesi için 3 Aralık Cuma gününe kadar ara verildi.

        - İddianameden

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 120 sayfalık iddianamede, firari sanıklar Adnan Daylan, Cuma Kartal, Suat Türkoğlu, Mustafa Çaka, Ahmet Çelebi ile tutuklu sanıklar Şevket Kahraman, Ali Osman Çelik ve Emin Sinoplu hakkında, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla 15'er yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

        İddianamede, 137 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla, 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler