Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kış lastiği kullanımı konusunda sürücüleri uyardı.

        Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğini ziyaret eden Apaydın, soğuk plaka mührü dağıtım töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Apaydın, kış lastiğiyle ilgili soru üzerine, 1 Aralık ve 1 Nisan arasındaki dört aylık dönemde ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun olduğunu hatırlattı.

        Güney ve Ege illerinde olduğu gibi 7 derecenin altında, buzlanma olmayan yerlerde kış lastiği kullanımına valiliklerin karar verdiğine işaret eden Apaydın, ancak şehirler arası veya ilçeden şehre, şehirden ilçeye ulaşım yapan araçlarda kış lastiğinin zorunlu olduğunu söyledi.

        Apaydın, farklı bölgelerde farklı hava sıcaklıklarıyla karşılaşılabildiğini belirterek, şöyle devam etti:

        "O bakımdan kış lastiği çok elzem bir şey, bunu takan arkadaşlarımız önce bir külfet gibi yadırgadılar fakat sonra baktılar ki taktığı zaman içinde diğer lastikler duruyor depoda. Bir de kış lastiği, fren emniyeti, direksiyon hakimiyeti, virajlara girmekte veya durmakta daha da işlev sahibi. O bakımdan ben tüm ticari araç kullananlara bunun takma zorunluluğu olduğunu bilmelerini istiyorum."

        - Akaryakıta uygulanan zamlar

        Apaydın, akaryakıt fiyatlarındaki artışla ilgili soruya ise şu cevabı verdi:

        "Hiç kimse durup dururken ürününe zam yapmak istemez, biz de taşıdığımız yolcuya ve yüke zam yapmak istemeyiz ama bir zaruret var aynı kış lastiğini takma zarureti gibi. Petrol fiyatları dışa bağlı, dolara bağlı, dövize bağlı arttıkça devlet diyor ki kullanandan bunun farkını alacağım. Bunun önüne geçmek mümkün değil, o zaman biz esnafa zam istemek düşüyor. Gerek taksimetre açılışında, gerek ton kilometre uygulamamızda, gerekse şehirler arasında yük ve yolcu taşımalarında bu zamları mecburen uygulamak zorunda kalıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler