Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı "çatı" davasına sanık savunmalarıyla devam edildi.

        Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

        Sanık Yusuf Akdemir, 15 Temmuz darbe girişiminden önce Genelkurmay Personel Başkanlığında binbaşı rütbesinde görev yaptığını söyledi.

        O dönemde ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şura'ya kısa bir zaman kaldığı için yoğun çalıştıklarını ifade eden Akdemir, 15 Temmuz akşamında bu kapsamda Çakmak Toplantı Salonu'nda şube müdürü Cemil Turhan’ın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

        Yaklaşık 45 dakika süren toplantıdan sonra arşiv odasında çalıştığını, bu esnada dışarıdan helikopter sesleri geldiğini anlatan sanık Akdemir, bunun üzerine baktığı televizyondan darbe girişimi olduğuna dair haberleri gördüğünü kaydetti.

        Hangi birliklerin darbeye destek verdiğini bilmediğini, karargahta da darbeye ilişkin bir olaya şahit olmadığını savunan Akdemir, sabah saatlerinde sivil kıyafetlerini giyerek kışladan ayrıldığını, suç teşkil eden bir olaya karışmadığını savundu.

        Akdemir, hakkındaki FETÖ üyeliği iddiasının da doğruyu yansıtmadığını söyleyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

        Mahkeme başkanı Oğuz Dik'in, üst aramasında 7 adet "1 ABD doları" çıktığını hatırlatması üzerine sanık Akdemir, o paraların görevli olarak gittiği Pakistan'dan kaldığını söyledi.

        - Eski emir subayı yarbaya tahliye

        Savunmaların tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, bu hafta yapılan yargılamalara ilişkin ara karar açıklayacaklarını söyledi.

        Buna göre sanıklardan dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı emekli Orgeneral İhsan Uyar'ın emir subayı eski yarbay Hakan Toprak, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler