Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

        Devlet Tiyatroları Büyük Tiyatro'da açılışı töreni gerçekleştirilen festivalin sunuculuğunu tiyatro sanatçısı İpek Çeken ve TRT Spikeri Ali Kemal Demir yaptı.

        Törende açılış konuşmasını yapan TAKSAV Başkanı Selçuk Candansayar, Türkiye'nin zor zamanlardan geçmesine rağmen geçen yılki galaya katılımın beklediklerinden çok daha fazla olduğunu söyledi.

        Kaygı ve korkular artıkça insanların daha çok bir araya geldiğini belirten Candansayar, şöyle konuştu:

        "Bizi insan kılan bir şey var, ne kadar korkarsak o kadar cesur oluyoruz. İnsan çok mutluyken ve çok güçlüyken cesaretle çok işi olmuyor ama umutsuzluğun, korkunun çok artığı dönemlerde, belirsizliğin çok artığı dönemlerde bir şekilde insanların içinden bir cesaret filizleniyor. Bu tam da sanatın özü. Çünkü sanat da yaratıcı cesaret, yaratmaya teşebbüs eden insanın cesareti. Çünkü yarattıkça kendi sorunundan vazgeçerek daha öteye gidebileceğini biliyor. O yüzden bu zor günlerde sanatın bize cesaret aşılaması için bir arada olmayı düşünüyoruz."

        Geçmişte Halit Akçatepe, Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Genco Erkal gibi isimlerin aldığı "Festival Onur Ödülü"nü bu yıl sanatçı Müjdat Gezen aldı. Gezen'e ödülünü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen verdi.

        İstanbul'dan ödül törenine katılmak için Ankara'ya geldiğini belirten Gezen, "Bu çok güzel bir meslek ben farkına varmadım. 10 yaşında sahneye adım atınca bir meslek seçme hakkınız olmuyor. Bu zengin mesleği değildir ama kendisi zengin meslektir. Beyaz önlük takarsınız doktor olursunuz, siyah cübbe takarsınız hakim olursunuz." dedi.

        "Festival Emek Ödülü"nü ise tiyatro sanatçısı Kımız Bozkır aldı. Bozkır'a ödülünü CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner verdi.

        Törende keman sanatçısı Berfin Aksu ve piyano sanatçısı İbrahim Yazıcı, Fazıl Say, Beethoven ve George Gerswin'in eserlerini içeren konser verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler