Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından "sanal ve arttırılmış gerçeklik" ana temasıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen Kocaeli Bilişim Fuarı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

        Belediyeden yapılan açıklamada, Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda, Türk Telekom'un afet ve kriz anlarında kullanılmak üzere ürettiği Acil İletişim Aracı'nın da yerini aldığı bildirildi.

        Aracın 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır yıkım yaşayan Kocaeliler'den büyük ilgi gördüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Acil İletişim Aracı, olası afet anında bölgede oluşturulan afet koordinasyon merkezinin uydu aracılığıyla iletişimini sağlıyor. Tamamen Türk Telekom'un özel tasarımı olan araç, Bilişim Fuarı'nın B Salonu'nda yer alıyor. Aracın içerisinde her türlü haberleşme ihtiyacını giderecek donanım bulunuyor. Buradaki sistemler uyduya bağlantı yapabiliyor. İletişimde herhangi bir sorun varsa uydu ve radyo linki üzerinden medya haberleşmesi sağlanıyor."

        Açıklamada, aracın afetzedelerin iletişimine yönelik önemli katkılar sunduğu vurgulanarak, "Afete maruz kalmış olan insanların haberleşme ihtiyaçlarını en hızlı şekilde yerine getirmek amacıyla kurgulanan araçta sabit operatörler, ses data sistemi bulunuyor. Afet İletişim Aracı söz konusu bu özelliği ile Bilişim Fuarı'nda ilgi gördü. 17 Ağustos gibi bir depremi yaşamış olan ve o günlerce iletişim konusunda zorluk çekmiş olan vatandaşlar, aracın bu özelliği ile yakından ilgilendi." denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler