Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Türkiye mezunu Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Cox's Bazar Direktörü Shubhash Wostey, "Türkiye'nin, Arakan mültecilerinin karşı karşıya kaldığı insani krizin çözümünde oldukça aktif rol üstlendiğinin bilincindeyiz." dedi.

        BMMYK Cox's Bazar Direktörü Wostey, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığınca İstanbul'da düzenlenen "Türkiye Yeniden: Mezun Buluşması" programında Türkiye mezunları adına konuşma yaptı.

        Burslu olarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1994'te mezun olduğunu anlatan Wostey, 1995'ten bu yana dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde mültecilerle ilgili konularda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

        Shubhash Wostey, Myanmar'da 25 Ağustos'tan bu yana dünyada benzeri görülmemiş şekilde hayatlarını kurtarmak için Bangladeş'e sığınan ve sayıları 600 bini geçen Arakanlı Müslümanlara acil yardımların sağlanması alanında Haziran 2017'den bu yana çalıştığını kaydetti.

        Wostey, "Nesillerdir kendi ülkelerinde vatansız kalmış, yoğun baskı ve şiddet nedeniyle ülkelerinden kaçan Arakanlı mültecilerinin vatandaşlık haklarının tekrar kazanılması, güvenli, barış içinde, onurlu şekilde kendi topraklarına dönebilmesi ve gerekli şartların bir an önce oluşması için BM kurumu olarak hem ilgili taraflar hem de uluslararası toplumla çalışmaya devam etmekteyiz." diye konuştu.

        - Türkiye'ye teşekkür

        Türkiye'nin 3 milyonu geçen mülteci sayısıyla dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunun altı çizen Wostey, Türkiye'nin mültecilere yönelik çalışmaları cömertçe yaptığını ve bu çalışmaların neredeyse tamamını kendi imkanlarıyla karşılamakta olduğunu kaydetti.

        Wostey, Türkiye'nin bu alandaki tecrübelerinin dikkate değer olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin, Arakanlı mültecilerinin karşı karşıya kaldığı insani krizin çözümünde de oldukça aktif bir rol üstlendiğinin bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı insani krizi uluslararası topluma duyurmadaki başarısına dikkati çekerek, Erdoğan'ın konuyu bizzat takip ettiğine işaret etti.

        Wostey, Türkiye'nin birçok kurumuyla bölgede ihtiyaç sahiplerine yönelik aktif çalışmalar yürüttüğü belirterek, "Ayrıca, bu yıl 53 Arakan gencine Türkiye bursları kapsamında burs verilmesinin oradaki gençleri geleceğe yönelik umutlandırdığı kanaatindeyim. Türkiye'ye bütün çabalarından ötürü canı gönülden teşekkür etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        "Hayatımın yönünü belirleyen eğitimimi aldığım ve genç yaşlarımın önemli kısmını geçirdiğim Türkiye'den 1994'te ayrıldıktan sonra ilişkilerimin çeşitli şekillerde devam ettiğini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum." diyen Wostey, Türkiye yaptığı ziyaretler ve buradaki arkadaşlarıyla irtibatı sayesinde ilişkisini devam ettirdiğini belirtti.

        Wostey, bu ülkede aldığı eğitim dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisi gibi Türkiye'de eğitim almak isteyen gençlere çağrıda bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler