Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Judoda Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig müsabakaları Ankara'da başladı.

        Geçen yıl silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın sabah seansı tamamlandı.

        Türkiye'yi kadınlarda temsil eden Galatasaray, üçüncülük maçında Fransız ekibi Limoges ile karşılaşacak. Erkeklerde ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor, repesajda elendi.

        Organizasyonun akşam seansında yapılacak finallerinde kadınlarda İspanya'nın Valencia ile Rusya'nın Yawara Neva, erkeklerde de Rusya'nın Yawara Neva ile New Stream ekipleri mücadele edecek.

        - Türk takımlarının müsabakaları

        Erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fransız temsilcisi SGS Judo'ya 3-2 yenilerek repesaja kaldı.

        Türk ekibinde 73 kiloda İlker Güldüren ve +90 kiloda Lukas Krpalek, rakiplerini ippon ile mağlup etti. 66 kiloda Sinan Sandal rakibine ipponla yenilirken, 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve 90 kiloda Komronshokh Ustopiriyon, rakiplerine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

        Kadınlarda Türkiye'yi temsil eden Galatasaray ise Fransız ekibi Pontault Combault'a 3-2 kaybederek, repesaja kaldı.

        Sarı-kırmızılılarda 57 kiloda Nora Gjakova ve +70 kiloda Anamari Velensek, rakiplerini ippon ile yendi. 52 kiloda Rabia Şenyayla, 63 kiloda İlayda Seyis ve 70 kiloda Merivan Tankos, Fransız sporculara ippon ile mağlup oldu.

        - Repesaj müsabakaları

        Kadınlar repesaj müsabakasında Galatasaray, Fransız takımı RSC Champigny'i 3-2 yenerek, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

        Galatasaray adına ilk galibiyet, 57 kiloda Nora Gjakova'nın rakibine ippon ile üstünlük sağlamasıyla geldi. 70 kiloda Şükran Bakacak, rakibi tatamiye çıkmadığı için hükmen galip ilan edildi. +70 kiloda Anamari Velensek de rakibini 1-0 mağlup ederek, sarı-kırmızılıların maçtan 3-2 üstün ayrılmasını sağladı. Galatasaray'da 52 kiloda Rabia Şenyayla rakibine ipponla, 63 kiloda İlayda Seyis ise 2-1 puanla kaybetti.

        Erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, repesajda Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız'a 4-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

        Türk ekibinde tek galibiyeti +90 kiloda olimpiyat şampiyonu Çek sporcu Lukas Krpalek ippon ile elde etti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un diğer sporcularından 66 kiloda Sinan Sandal, 81 kiloda İlker Güldüren ve 90 kiloda Mihail Zgank, rakiplerine ipponla, 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ise rakibi önünde 3 ihtar alarak karşılaşmayı kaybetti.

        Turnuvada final ve üçüncülük müsabakaları, saat 16.00'da başlayacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler