Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalar sürdürülüyor.

        Arıcılar Mahallesi'nde hasara yol açan depremin ardından valilik tarafından bölgeye sevk edilen UMKE ve AFAD ile itfaiye, jandarma ve belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

        Türk Kızılayı ve belediye ekipleri, bölgedeki vatandaşlara gıda yardımında bulunuyor. AFAD ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, çatlakların oluştuğu evlerde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri de ihtiyaçları araştırıyor.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Temel Kışlal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçtiklerini ifade etti.

        Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Kışlal, şunları kaydetti:

        "Bölgeye AFAD 3 araç ve 15 personel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 14 psikososyal destek ekibi, İl Sağlık Müdürlüğü 3 ambulans ve 9 personel, Jandarma Komutanlığı 2 araç ve 8 personel, itfaiye 2 araç ve 8 personel, Kızılay 2 araç ve 8 personelle ulaştı. Afetzedelere ihtiyaç duydukları 16 çadır, 26 battaniye dağıtıldı. Türk Kızılayından temin edilen 16 elektrikli ısıtıcı gün içinde teslim edilecek."

        Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl ise gece saatlerinden itibaren bölgeye geldiklerini söyledi.

        AFAD ekipleriyle bölgede inceleme yaptıklarını anlatan Çöl, "İlk tespitlere göre 6 evde ağır, 11 evde hafif hasar var. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, dağdan düşen kaya parçaları nedeniyle yollarda kapanan yerleri açtı. Çok şükür bölgede can ve mal kaybı yok. Kayda değer çok büyük yıkılma, göçme yok. Sadece çatlaklar, yarıklar var." diye konuştu.

        - "Devletin bütün kurumları yanımızda"

        Vatandaşlardan Mustafa Çoban ise deprem nedeniyle çok korktuklarını, geceyi dışarıda geçirdiklerini dile getirdi.

        Kopan bir kaya parçasının evinin üzerine ağaç devirdiğini anlatan Çoban, "Evimin temelinde ve duvarlarında ağır hasar var. Bu nedenle eşyalarımızı çıkarıp evi boşaltıyoruz. AFAD ekipleri çadır kurdu, bir süre orada yaşayacağız. Devletin bütün kurumları yanımızda, çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Muhsin Asma ise depremin ardından hemen evin dışına çıktıklarını belirterek, "İnşallah böyle bir olay bir daha yaşamayız. Allah devletimize zeval vermesin. Hepimiz çok korktuk ama devletimiz yanımızda. Bundan sonra eve girmem. Kurulan çadırda kalacağım." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler