Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan 23 yaşındaki komiser yardımcısı Cennet Yiğit için Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki babaevinin bodrum katında oluşturulan "anı evi" törenle açıldı.

        Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Bünyan ilçesindeki açılışta yaptığı konuşmada, anı evinin çok anlamlı olduğunu belirterek, şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

        Kamçı'nın konuşmasının ardından şehit Cennet Yiğit'in babaevinin bodrum katında oluşturulan anı evi açıldı. Kamçı ve beraberindekiler evi gezdi.

        Baba Yahya Kemal Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının anısını yaşatmak için bir şeyler yapmak istediğini, bu nedenle yeni evlerinin bodrum katını anı evine dönüştürdüklerini söyledi.

        FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini unutmadığını belirten Yiğit, şöyle devam etti:

        "Çocuğumuz Cennet Yiğit'in bebekliğinden şehadetine kadar olan yaşantısını anlatan bir köşemiz var. Kahraman kadınlar köşemiz var ve en önemlisi Özel Harekat Daire Başkanlığı bombalandı, 51 vatan evladı şehit oldu, onların yer aldığı bir köşemiz var. Bu anı evini oluşturmamızdaki gaye gelecek nesillere bir şeyler anlatabilmek ve öğretebilmek. İçimi en çok acıtan bu evde bir misket bombası var. Orada teröristlere kullanmadıkları o bombayı, bizim evlatlarımıza kullandı bu namertler. Bizim içimizi en çok bu acıtıyor. Teröristlere, vatan hainlerine kullanmadıkları bu bombayı bizim evladımıza kullandılar. Bizi en çok o üzüyor."

        Yiğit, bir gazetecinin, "Darbe girişimine katılanlara verilecek ceza ne olmalı?" şeklindeki sorusu üzerine de "Bizim içimizi hiçbir şey soğutmaz ancak bu vatan toprakları ilelebet yaşar ve payidar olur bizi ancak o mutlu eder. Bu vatan toprakları ilelebet yaşayacak." dedi.

        - "Sadece ağlamakla olmuyor"

        Anne Huriye Yiğit de anı evine kızıyla dertleşmek için geleceğini söyledi.

        Darbe girişiminin hiçbir zaman unutulmaması ve Türkiye olarak tek yürek olunması gerektiğini vurgulayan Yiğit, "Tek bayrak, tek millet olmamız gerekiyor. Bu 15 Temmuz bizlere bir şeyler öğretsin artık. Bazı şehit aileleri kızlarının, oğullarının cep telefonuna dahi bakamadıklarını söylüyor. Ben onlara bakmalarını ve çocuklarını unutmamalarını söylüyorum. Sadece ağlamakla olmuyor. Onlara dua da etmemiz gerekiyor. Onların sayesinde buradayız." diye konuştu.

        Anne Yiğit, anı evinde, babasının Cennet'e aldığı ve çeyizine koyacağı bebeği, tokaları, cep telefonu, nişan yüzüğü, botları, resimleri ve üzerine düşen misket bombasına kadar her şeyinin olduğunu ifade etti.

        Açılışa, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile Cennet Yiğit'in akrabaları, özel harekatta çalışan silah arkadaşları ve komşuları katıldı.

        Anı evinde, şehit Cennet Yiğit'e ait yaklaşık 500 eşya yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler