Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde "İyiyim" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

        Devlet Tiyatrolarının desteğiyle, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatro oyuncusu Zeynep Hürol tarafından sahnelenen ve kadına yönelik şiddetin çocuklar üzerindeki etkisini konu alan oyuna kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

        Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği Başkanı Sultan Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin Büyükşehir Belediyesinin her kesim için elinden geleni yaptığını söyledi.

        Mardin'in, huzurun tadını çıkardığını belirten Özer, "Mardin son zamanlarda yaşamış olduğu tüm olumsuzluklardan kurtulup huzuru buldu çok şükür. Bunun devamını diliyoruz inşallah. Daha önce bu tür programlar pek yoktu. Belediyemizin el değiştirmesi yerel halktan olağanüstü bir destek aldı. Artık belediyenin yapacağı etkinlikleri heyecanla bekliyoruz." diye konuştu.

        Tiyatro oyununu izlemeye gelen Nurcan Aslan da "Mardinimiz adım adım daha iyi günlere gidiyor. Bizler yapılan bu çalışmalardan gerçekten çok memnun oluyoruz. Terör döneminde oluşan o psikolojiyi üzerimizden attık, daha rahat bir ortamda yaşamaya alıştık. Gördüğünüz gibi sosyal aktivitelere katılmaya başladık. Bu bizi mutlu ediyor." dedi.

        Davut Dündar da önceki dönemde vatandaşların çok mağdur olduğunu fakat bu mağduriyetlerin ortadan kaldırıldığını belirtti.

        Belediyenin düzenlediği etkinliklerin devrim niteliğinde olduğunu vurgulayan Dündar, şunları kaydetti:

        "Daha önceki dönemde vatandaşlarımız çok mağdur oldu. Projeler hep yarım kalmıştı. Vali bey, yarım kalan projeleri bitirerek hizmete soktu. Derik’ten Dargeçit’e kadar yollarımız asfaltlandı. Vatandaşın istekleri doğrultusunda Mardin Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine devam ediyor. Mardinliler olarak yapılan hizmetlerden memnunuz inşallah bu hizmetler devam eder."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler