Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bütün Marmara Bölgesi'nde, Yalova'nın da içerisinde olduğu bir gelişim projesi hazırladık. Proje kapsamında, 22 milyar liralık yatırım yapacağız." dedi.

        Eroğlu, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasiminde yaptığı konuşmada, geçen yıl Yalova'ya geldiğinde 30 müjde verdiğini hatırlattı.

        Bu sefer de Yalova'ya 8 müjde ile geldiklerini belirten Eroğlu, "Şu ana kadar toplam 38 müjde ve 40 milyon lira oldu. Gerçekten önemli bir yatırım. Çünkü barajlar, göletler, sulama tesisleri, içme suları temini, ayrıca orman teşkilatının güzel hizmetleri, doğa koruma milli parkların ve meteorolojinin güzel hizmetleri var." diye konuştu.

        Eroğlu, ormanlarda ağaçlandırma yapılacağını vurgulayarak, "Orman köylülerine kredi vereceğiz. Biz, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Her şey millet için. Millet varsa devlet de var. Ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanıyoruz." ifadelerini kullandı.

        - "Bütün Türkiye'ye su getirdik"

        Termal turizmde Yalova'yı çok iyi bir noktaya taşıyacaklarını bildiren Eroğlu, şöyle devam etti:

        "Benim en büyük arzum şu; Marmara Bölgesi'nde bir gelişim projesi yoktu. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) vardı. Yıllarca sürüncemede kalmış. Onu da Allah'ın izniyle biz bitireceğiz. Şimdi biz burada da bütün Marmara Bölgesi'nde, Yalova'nın da içerisinde olduğu bir gelişim projesi hazırladık. Proje kapsamında, 22 milyar liralık yatırım yapacağız. Yalova'ya da büyük yatırımlar var. Allah'ın izniyle bunu da 31 Aralık 2019'a kadar bitirmek için bakanlığımızın bütün birimleri hedefe kilitlendi. Allah'ın izniyle bunu da tamamlarız."

        Türkiye'nin bütün illerinde su meselesini çözdüklerini anlatan Eroğlu, "Mardin'de, Kars'ta, İzmir'de, Edirne'de, 76 şehirde su yoktu. Netice itibarıyla bütün Türkiye'ye su getirdik. Bunun dışında 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk." dedi.

        Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından butona basarak 22 milyon lira yatırımla yapılacak 5 tesisin temelini attı, orman köylülerine sertifikalarını verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler